Whale Island

Vietnam is een enorm afwisselend land en dit maakt het een geweldige bestemming voor een lange vakantie of backpackreis. In Vietnam vindt u afwisseling tussen bijvoorbeeld schitterende berggebieden enerzijds en grote steden als Hanoi en Ho Chi Minhstad anderzijds. Maar u vindt er ook een grote en afwisselende kustlijn met publiekstrekkers als het magische Halong Bay en strandstad Nha Trang. Als u naar de mooiste plekken aan de kust van Vietnam zoekt, moet u zeker eens zoeken naar foto’s van Whale Island Vietnam. Dit schitterende eiland is ongeveer 80 kilometer ten noorden van Nha Trang gelegen. De naam Whale Island dankt het eiland aan de walvissen die u hier op een goede dag kunt zien. De enorme walvissen komen dicht in de buurt van het eiland voor doordat de zee hier erg diep is. Whale Island staat ook wel bekend onder de naam palmeneiland en heeft ook de bijnaam: Malediven van Vietnam. Deze bijnaam heeft het eiland te danken aan de aanwezigheid van helderblauwe wateren en schitterende witte stranden. Op deze pagina vertellen we u alles wat u moet weten over Whale Island Vietnam.

 

 

Activiteiten en verblijf

 

Wat doet u wanneer u een schitterend tropisch eiland bezoekt? Naar het strand natuurlijk! Op Whale Island vindt u eigenlijk bijna overal waar u komt schitterende stranden. U kunt op deze stranden heerlijk zwemmen en de hele dag relaxen. Het is bijvoorbeeld schitterend om een zonsondergang te bekijken vanaf een van de paradijselijke stranden van Whale Island. U kunt de hele middag een boekje lezen of een cocktail drinken in een van de vele hangmatjes op het strand. Of een visje eten in een van de vele restaurants aan de kust. Maar ook een wat actievere dagbesteding behoort op Whale Island tot de mogelijkheden. Het helderblauwe zeewater rond het eiland staat bekend als een schitterende plek om te duiken. De wondere onderwaterwereld rondom het eiland herbergt maar liefst 170 verschillende vissoorten waaronder veel clownvissen, zeepaardjes en walvishaaien. Als u geluk heeft kunt u ook dolfijnen spotten bij Whale Island. Daarnaast kunt u tijdens het duiken het prachtige koraal bekijken. Het koraal rond het eiland is in het verleden zwaar beschadigt doordat er met dynamiet werd gevist maar is de laatste jaren behoorlijk hersteld. Het koraal is tegenwoordig dan ook een goed beschermd stukje natuur en herstelt zich de komende jaren hopelijk nog verder. Er is al met al eigenlijk geen betere plek dom te duiken in Vietnam dan Whale Island.

Naast duiken kunt u ook prachtig snorkelen in de heldere wateren van Whale Island. Het is hier heerlijk snorkelen omdat het water vrij rustig en heel helder is. Als u geen zin heeft om zelf het water in te gaan kunt u ook een kano of kajak huren om op uw gemak rond te peddelen. Ook zeilen en windsurfen behoren tot de mogelijkheden op Whale Island. Dit eiland is al met al een droombestemming voor iedereen die van zon, zee, strand en watersporten houdt. Over uw overnachtingsadres op Whale Island Vietnam hoeft u niet te twijfelen. Er is hier namelijk maar een verblijfplaats voor toeristen en dat is het Whale Island resort. Dit mooie resort beschikt over kamers in verschillende prijsklassen van basic tot luxe.

 

 

Beste reistijd en vervoer

 

Net als in de rest van Vietnam moet u ook op Whale Island rekening houden met de weersverwachting. De beste reistijd als u van warm weer houdt is van april tot september. In deze tijd is de zee ook het rustigst waardoor het ook voor duiken de meest geschikte periode is. Vergeet alleen niet dat u een visum voor Vietnam nodig heeft om deze reis te kunnen maken! Ook in de andere maanden van het jaar is het op Whale Island over het algemeen overdag warm genoeg om in zee te zwemmen. In de wintermaanden kan het ‘s nachts wel flink afkoelen waardoor het in de ochtend en avond wat fris kan zijn. Wanneer u een kamer in het Whale Island resort heeft geboekt kunt u via hun uw vervoer naar het eiland regelen. De meest voor de hand liggende opties zijn vervoer vanaf Nha Trang of Ninh. Vanaf Nha Trang is het ongeveer 2 uur rijden alvorens u nog een kwartiertje met de boot gaat vanaf Ninh.

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy