Ben Tre

Vietnam is een geweldig afwisselend land waardoor het zeer geschikt is voor een rondreis of backpacken. In het noorden vindt u de stad Hanoi en mooie natuurgebieden zoals het Ba Be meer en het Hoang Lien gebergte. In het midden van het land vindt u schitterende stranden bijvoorbeeld op Whale Island en bij Da Nang. In het zuiden van Vietnam vindt u de grootste stad van het land Ho Chi Minh stad en de Mekong Delta.  De Mekong Delta is een bijzonder rivierengebied in het zuiden van Vietnam dat ook wel de rijstschuur van Vietnam wordt genoemd. Het gebied ligt ruwweg ten westen van Ho Chi Minh stad en ten zuiden van Cambodja. In de Mekong Delta vindt u behalve de rijstvelden en rivieren ook een aantal leuke steden. De grootste en meest bekende stad in het gebied is Can Tho maar ook het wat kleinere Ben Tre is een hele leuke stad om een paar dagen te verblijven. De stad en de gelijknamige provincie Ben Tre hebben veel te bieden en zijn nog niet echt ontdekt door het grote publiek. De meeste mensen reizen namelijk niet verder dan het toeristische My Tho wanneer ze de Mekong Delta bekijken. Ben Tre was tot 2009 ook afgesloten van de andere kant van de rivier waarop onder andere My Tho ligt. In dat jaar werd een brug gebouwd waardoor de bereikbaarheid van Ben Tre flink werd verbeterd. Op deze pagina leert u meer over de bezienswaardigheden, activiteiten en het reizen naar Ben Tre.

 

 

Activiteiten en bezienswaardigheden  

 

Hoewel de Mekong Delta ook wel de rijstschuur van Vietnam wordt genoemd, staat de provincie Ben Tre bekend om haar palmbomen en fruitteelt. Met name het telen van kokosnoten is van oudsher een belangrijke bron van inkomsten voor de inwoners van de provincie Ben Tre. Het eiland waarop Ben Tre ligt wordt daarom ook wel kokosnooteiland genoemd en de stad staat bij veel Vietnamezen bekend als de kokosnootstad. In de stad zult u dan ook enorm veel kokosnoten tegenkomen die met name per boot vervoerd worden. De belangrijkste activiteit voor toeristen is net als in de rest van de Mekong Delta een boottocht. U kunt in de omgeving van Ben Tre heerlijk rondvaren en zo een inkijkje krijgen in het leven van de lokale bevolking. Hun leven speelt zich namelijk voor een heel groot deel af op het water. Tijdens de boottocht ziet u de verschillende kenmerkende landschappen van deze streek zoals fruitboomgaarden en rijstvelden. Een leuke tussenstop die veel boottochtjes aandoen is een keo dua fabriek waar kokosnotensnoep wordt geproduceerd. Soms worden ook producenten van rijstwijn bezocht. Voor een boottocht van 2 of 3 uur vanuit Ben Tre betaalt u tussen de 100.000 en 200.000 Dong.  Een andere leuke manier om de omgeving te verkennen is met de fiets. U kunt dan in uw eigen tempo de omgeving van Ben Tre verkennen.

Een andere populaire activiteit in Ben Tre is een bezoekje aan de stadsmarkt. U kunt hier allerlei streekproducten kopen waaronder natuurlijk heel veel groente en fruit. De markt heet Cho Ben Tre en is overdekt. Ook de promenade langs de rivier moet zeker bezocht worden wanneer u in Ben Tre bent. Aan de kade kunt u de boten hun kokosnoten en andere fruitsoorten zien lossen. Ook staan hier mooie oude panden en wordt er volop gehandeld. In de avond wordt de kade omgetoverd tot een levendige avondmarkt. Een andere bezienswaardigheid is het meertje Ho Truc Giang. Hier kunt u in de avond rustig een biertje drinken of een hapje eten. Het is hier vrij rustig en de prijzen zijn laag. Populaire gerechten zijn Hu Tieu en Bo La Lot.  Aan de over van de rivier even ten westen van de brug kunt u een wijnkelder van Vietnamese rijstwijn vinden. U kunt de fabriek bekijken en natuurlijk een glaasje proeven. Andere leuke uitstapjes in de Mekong Delta zijn Sam Mountain en de drijvende markt van Cai Rang. Deze uitstapjes zijn prima in een dag te doen wanneer je langere tijd in Ben Tre verblijft.

 

 

Vervoer en klimaat

 

Ben Tre is op een aantal manieren te bereiken. Vanuit Europa is de handigste reisoptie via de luchthaven van Ho Chi Minh stad. U vliegt dan naar vliegveld Tan Son Nhat vlakbij de stad. Het is belangrijk voordat u naar Vietnam gaat een visum te regelen. De meeste mensen kiezen vervolgens voor een georganiseerde excursie van een paar dagen vanuit Ho Chi Minh stad naar Ben Tre. Deze tours kunt u boeken bij een reisbureau maar ook veel hotels en hostels bieden ze aan. Als u op eigen gelegenheid vanuit Ho Chi Minh stad naar Ben Tre wilt reizen kunt u de bus nemen. In een paar uur bent u met de bus in Ben Tre. Het gebied rondom Ben Tre leent zich uitstekend voor het rijden op een scooter of motor. Als u dit leuk vindt, kunt u een tweewieler huren in Ho Chi Minh stad en hiermee richting Ben Tre rijden.

Voor u naar Ben Tre gaat reizen is het handig om wat te weten over het klimaat in dit gebied. Het Vietnamese klimaat is zeer divers en de beste reistijd verschilt dan ook per regio. Voor het zuiden van Vietnam waar ook Ben Tre onder valt, gelden de maanden december tot en met april als de beste reistijd. In deze maanden valt er relatief weinig regen terwijl de temperatuur meestal lekker is. In de maanden maart en april moet u er wel rekening mee houden dat het overdag erg warm kan worden.

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy