Dalat

Vietnam is een opkomende backpack- en vakantiebestemming in het zuidoosten van Azië. Steeds meer toeristen ontdekken de mogelijkheden van dit veelzijdige land. In Vietnam kunt u schitterende en diverse landschappen vinden zoals jungle in Cuc Phuong, rijstvelden in de Mekong delta of bergen in de provincie Cao Bang. Ook heeft Vietnam schitterende baaien en stranden bijvoorbeeld bij de Halong Bay en eilanden als Whale Island of de Con Dao archipel. Behalve zeer diverse natuurgebieden zijn er ook een aantal schitterende veelzijdige steden in dit land. De grootste stad is Ho Chi Minh stad maar ook hoofdstad Hanoi is een flinke stad. Ook het historische Hoi An zullen veel toeristen sowieso bezoeken. Dalat is een minder bekende stad die ook zeker de moeite van het bezoeken waard is. De stad heeft iets minder dan 150.000 inwoners en ligt in het zuiden van Vietnam ongeveer 300 kilometer ten noorden van Ho Chi Minh stad. De naam van de stad wordt ook vaak geschreven als Da Lat of De Lat. Dalat ligt op 1500 meter hoogte en is ooit door de Fransen gesticht om in de zomer comfortabel te kunnen ontsnappen aan de hitte van Ho Chi Minh stad. Op deze pagina vertellen we meer bezienswaardigheden en activiteiten in Dalat en over het klimaat en bereiken van de stad.

 

 

De kathedraal

 

Hoewel het geen hele grote stad is, is er qua bezienswaardigheden in Dalat genoeg moois te vinden. De Dalatkathedraal in de Tran Phu staat in het centrum van de plaats is zeker een bezoekje waard. Wanneer u door het centrum van Dalat loopt kunt u eigenlijk ook niet om deze fraaie kathedraal in Franse stijl heen.

 

 

Het station

 

Ook het treinstation van Dalat is een van de bezienswaardigheden van deze stad. Het station werd ook in de tijden van Franse overheersing gebouwd en het ontwerp is gebaseerd op het station van Deauville in noordwest Frankrijk. U kunt bij het station een aantal historische locomotieven bekijken of de trein nemen naar het schattige dorpje Trai Mat. In dit dorpje op ongeveer 7 kilometer van Da Lat kun de prachtige Linh Phuoc Pagode bewonderen.

 

 

Hang Nga’s crazy house

 

Een ander bijzonder gebouw dat u gezien moet hebben tijdens uw verblijf in Dalat is het Hang Nga’s crazy house. U kunt dit huis vinden op Huynh Thuc Khang 3 bovenin de stad. Vanaf deze plek op een heuvel heeft u een fraai uitzicht over de rest van de stad.

 

 

Kabelbaan

 

Een andere manier om een mooi uitzicht over de stad te hebben is door een ritje met de kabelbaan te maken. Deze kabelbaan brengt u in tweeënhalve kilometer naar het Truc Lam kloostercomplex boven de stad. Onderweg heeft u fantastisch uitzicht over de stad, rijstvelden, rivieren en heuvels. Het klooster zelf is vrij nieuw en staat bekend om haar prachtige pagode. U kunt u in de omgeving van het klooster makkelijk een paar uur vermaken.

 

 

Markt

 

Net als veel andere gezellige Vietnamese plaatsen heeft Dalat een levendige markt. U kunt de markt iedere dag in het centrum van de plaats vinden. Het leukste moment om de markt van Dalat te bezoeken is in de avond. U kunt hier dan ook heerlijk eten of een drankje drinken en genieten van de gezellige sfeer.

 

 

Het Xuan Hongmeer

 

In het centrum van Da Lat kunt u ook het prachtige Xuan Hongmeer vinden. Rondom dit meer loopt een sfeervolle boulevard waar u heerlijk over kunt wandelen. U kunt ook waterfietsen huren om het water van het Xuan Hongmeer op te gaan. Aan de noordkant van het meer vindt u een kleurrijke bloementuin.

 

 

Watervallen

 

De regio van Dalat Vietnam is beroemd om de aanwezigheid van vele schitterende watervallen. Met name in het regenseizoen zijn deze watervallen enorm indrukwekkend. We bespreken hier een aantal van de mooiste watervallen in de omgeving van Dalat maar er zijn hier nog veel meer schitterende watervallen.  

 

 

Elephant Falls

 

De Elephant Falls liggen op ongeveer een uur rijden ten zuiden van Dalat en zijn een populaire bestemming voor dagtrips.  Deze brede waterval is enorm indrukwekkend zeker wanneer het de afgelopen tijd veel geregend heeft. U kunt met een pad naar beneden om dit imposante natuurverschijnsel van onderaf te bekijken.

 

 

Pongour waterval

 

De grootste waterval die dicht bij Dalat ligt is de Pongour waterval. Deze waterval ligt ongeveer 40 kilometer ten zuiden van de stad en is een van de mooiste van heel Vietnam. De waterval is opgedeeld in een soort terrassen hetgeen voor een bijzonder aanzicht zorgt. In het bassin onder aan de waterval kunt u heerlijk zwemmen en het water is hier behoorlijk schoon. Er zijn hier in de buurt ook verschillende barretjes waar u lekker kunt eten en drinken.

 

 

Prenn waterval

 

De Prenn waterval ligt nog dichterbij Dalat dan de Pongour waterval. De Prenn Waterval ligt op minder dan 10 kilometer van Dalat aan de voet van de bergpas Prenn. De waterval is 9 meter hoog en 20 meter breed. Bij deze waterval kunt u tochten maken op een olifant of zelfs een struisvogel. De dieren worden goed verzorgd en zijn gewend aan mensen dus dit avontuurlijk ritje hoeft u geen schuldgevoel te bezorgen. Ook de Datalana waterval ligt vlakbij Dalat en is lopend te bereiken.

 

 

Dambri waterval

 

De Dambri waterval is de grootste in de wijde omgeving en is misschien wel de mooiste waterval van heel Vietnam. Deze waterval ligt wel op iets meer dan 100 kilometer rijden vanaf Dalat maar is toch zeker een bezoekje waard. Bij de Dambri waterval klettert het water namelijk maar liefst 70 meter naar beneden waardoor het er enorm indrukwekkend uitziet.

 

 

Activiteiten

 

Al deze schitterende plekken zijn op verschillende manieren te bereiken. De bezienswaardigheden in en om Dalat kunt u veelal bereiken met een mooie wandeling. De bezienswaardigheden die wat verder weg liggen zoals de Dambri waterval zijn vaak het best te bekijken met een georganiseerde tour onder leiding van een gids. Voor de ultieme ervaring is het huren van een motor of scooter om in de omgeving van Dalat rond te rijden een absolute aanrader. De in heel Vietnam populaire Easy Riders komen oorspronkelijk zelfs uit de omgeving van Dalat. De bergachtige landschappen in dit gebied maken het bij uitstek geschikt voor een tour op de easy rider. Ook als u niet het hele land door wilt trekken met een motor is het mogelijk om voor een paar dagen een motor te huren en deel te nemen aan een tocht. Motorrijden is dan ook een van de populairste activiteiten voor toeristen in dit deel van Vietnam. Als u liever niet zelf rijdt, zijn er ook verschillende easy rider tours waarbij u achterop de motor bij een local stapt om de omgeving te ontdekken.

Behalve trekking en motorrijden zijn er nog een aantal avontuurlijke activiteiten erg populair in de omgeving van Dalat. Een van de meeste spectaculaire activiteiten is het zogeheten canyoning waarbij u door een waterval abseilt. Er zijn verschillende tours voor deze activiteit te boeken in Dalat. Bij de tours die een dag duren kun je vaak ook van een waterval afspringen en zwemmen in de waterval. Ook bergbeklimmen en mountainbiken zijn sporten die veel worden beoefend in de omgeving van Dalat.

 

 

Dalat bereiken

 

Om Dalat te bereiken reizen de meeste mensen via Ho Chi Minh stad. Deze stad is vanuit Europa vanaf verschillende plekken rechtstreeks te bereiken. U vliegt dan op het internationale vliegveld van Ho Chi Minh stad dat Tan Son Nhat heet. Vanaf Ho Chi Minh stad kunt u op verschillende manieren doorreizen naar Dalat. De snelste en makkelijkste manier is een binnenlandse vlucht naar het vliegveld van Dalat. Deze vlucht doet er ongeveer 50 minuten over en kost slechts een paar tientjes. Het vliegveld van Dalat ligt op ongeveer 30 kilometer van de stad en is ook te bereiken vanuit Hanoi. Vanuit de hoofdstad van Vietnam vliegt u in iets minder dan 2 uur naar de luchthaven van Dalat. U kunt vanuit Ho Chi Minh stad ook de bus nemen naar Dalat. De bus doet er wel minimaal 7 uur over om in Dalat Vietnam te komen. U kunt Dalat ook met de bus bereiken vanuit Nha Trang of Mui Ne.

 

 

Klimaat en beste reistijd

 

De stad is ooit gesticht als koele uitvalsbasis voor de welgestelde Franssen uit Ho Chi Minh stad en beschikt nog steeds over dit prettige frisse klimaat. Vergeleken met het grootste deel van Vietnam is het hier een stuk frisser maar het is in Dalat nog steeds lekker warm. Overdag schijnt vaak de zon en is het meestal ruim 20 graden maar in de avonden en nachten kan het behoorlijk afkoelen. Als u van plan bent naar Dalat te reizen is het dus verstandig een trui en jas mee te nemen. De temperatuur is hier eigenlijk het hele jaar lekker maar het regenseizoen in de zomer maakt dat de beste reistijd tussen november en april ligt. Wanneer u de watervallen in de omgeving op hun mooist wilt zien moet u juist wel in de zomer gaan. Neem dan wel een regenjas mee en bereid u voor op een natte reis. In welke tijd van het jaar u ook wilt reizen, een bezoekje aan Dalat en omgeving is altijd de moeite waard!

 

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy