Mui Ne

Reizen neemt een steeds belangrijker plaats in, in het leven van vele mensen. Een verre reis naar een mooie bestemming is de droom van velen. Er zijn enorm veel bijzondere plekken op de wereld en een verre reis helpt volgens velen om uzelf en de wereld te ontdekken. Een van de meest opkomende reisbestemmingen ter wereld is Vietnam. Dit land in het zuidoosten van Azië heeft eigenlijk alles wat veel backpackers zoeken. U heeft in Vietnam de meest prachtige natuurgebieden en levendige steden. Maar Vietnam is ook een langgerekt land met een enorme kustlijn. Er zijn aan deze kustlijn wereldberoemde plekken te vinden als Halong Bay maar ook gigantisch veel leuke en  mooie badplaatsen. Mui Ne is een van deze badplaatsen aan de Vietnamese kust. Het plaatsje Mui Ne was nog niet eens zo heel lang gelden een rustig vissersdorpje. Een aantal jaren geleden streken de eerste toeristen hier neer en tegenwoordig is het volgens velen de leukste badplaats van heel Vietnam. Voor deze titel is de concurrentie natuurlijk hevig want Vietnam heeft vele andere schitterende badplaatsen als Bai Chai, Phu Quoc en Hoi An en de eilanden Chang Min en Whale Island. Toch wordt Mui Ne vaak bijzonder mooi gevonden door de reizigers die deze badplaats aandoen. Op deze pagina vertellen we meer over de activiteiten en bezienswaardigheden bij deze plaats en ook het klimaat en de bereikbaarheid van Mui Ne komen ter sprake.

 

 

Activiteiten en bezienswaardigheden

 

Er wordt wel eens gezegd dat Mui Ne de adrenaline hoofdstad van Vietnam is en dit is zeker niet zonder reden. Het plaatsje Mui Ne is volgens vele surfers de allerbeste surfspot van heel Azië. Hoewel de uitstekende surffaciliteiten zorgen voor een toestroom van toeristen heeft het plaatsje zelf nog steeds de charme van een authentiek vissersdorpje. Behalve het reguliere surfen kunt u hier ook uitstekend windsurfen en kitesurfen. Voor zowel de ervaren als de onervaren surfers is het bij Mui Ne geweldig surfen. Voor mensen die nog nooit hebben gesurft is het ook mogelijk om lessen te nemen bij dit sfeervolle plaatsje. Ook andere wateractiviteiten zoals zeilen en natuurlijk duiken en snorkelen behoren tot de mogelijkheden in de omgeving van Mui Ne. Maar ook wanneer u gewoon lekker wilt relaxen op het strand zit u in dit plaatsje helemaal goed. U kunt bovendien heerlijk zwemmen in het heerlijke zeewater omdat er op deze plek bijna geen rotsen in het water te vinden zijn. De Vietnamese regering is zich bewust van het enorme potentieel van het land op gebied van toerisme en daarom zijn de faciliteiten in deze regio ook prima in orde. Als u eens wat anders wilt doen dan op het strand chillen zijn er ook een aantal interessante bezienswaardigheden in de omgeving van Mui Ne die u kunt bezoeken.

 

 

Cham Torens

 

Op ongeveer een kwartiertje rijden van Mui Ne kunt u de Cham torens oftewel Po Shanu vinden. Dit zijn drie torens die zijn gewijd aan de hindoegoden Nandi, Shiva en Agni. De torens zijn gebouwd om deze goden te eren en te aanbidden tijdens de tijd van het Champa Koninkrijk. Vanaf de torens die bovenop een heuvel liggen heeft u een mooi uitzicht over de kust en de nabijgelegen vissersplaats Phan Thiet. Vlakbij de Cham torens kunt u een fort vinden dat in de vorige eeuw is gebruikt door Zuid-Vietnamese en Franse troepen.

 

 

Phan Thiet

 

Op ongeveer 25 kilometer van Mui Ne ligt de stad Phan Thiet. Deze plaats is van oudsher een stuk groter dan Mui Ne en telt tegenwoordig ruim 170.000 inwoners. Een groot deel van de inwoners van deze stad leeft van de visserij en dit is dan ook goed terug te zien wanneer u hier bent. De markt van Phan Thiet is een geweldige plek om iets van de lokale cultuur mee te krijgen. Op de markt worden natuurlijk allerlei soorten fruit, groente, noten en vlees verkocht. Maar het belangrijkste is natuurlijk de verse vis en de heerlijke zeevruchten die hier tegen bodemprijzen worden verkocht. Ook in Mui Ne zelf is dagelijks een klein marktje wanneer de vissers in de ochtend hun verse vangst aanbieden op het strand.

 

 

Zandduinen

 

Als u aan Vietnamezen vraagt wat ze over Mui Ne weten, zullen ze hoogstwaarschijnlijk beginnen over de zandduinen in de buurt van deze plaats. De rode zandduinen drie kilometer ten noorden van de plaats vormen de meest bekende bezienswaardigheid van Mui Ne Vietnam. Deze duinen doen sterk denken aan een woestijn en vormen een schitterende plek voor bijzondere foto’s. Ook de witte zandduinen die op iets meer dan dertig kilometer van Mui Ne liggen zijn een bezoekje waard. Dit is waarschijnlijk de droogste plek van heel Zuidoost-Azië dus ook hier treft u een soort woestijnlandschap. De witte zandduinen zijn een stuk minder toeristisch dan de rode en hier vindt u bovendien een prachtige lagune met lotusbloemen. De liefhebbers van bijzondere en sportieve activiteiten kunnen ook in de beide gebieden met zandduinen aan hun trekken komen. U kunt hier voor tussen de 10.000 en 20.000 Dong een sandboard huren waarop u van de duinen af kunt glijden.

 

 

Fairy Stream

 

Een ander bijzonder natuurverschijnsel in de buurt van Mui Ne is de Fairy Stream. Dit is een door erosie ontstane stroom waar u helemaal doorheen kunt wandelen. U kunt het grootste deel van de tocht blootvoets lopen dus het is verstandig om uw schoenen niet mee te nemen. Onderweg komt u zandbergen in verschillende kleuren tegen terwijl u aan de andere kant van de stream vooral steile rotswanden ziet. Er zijn volop bars en eettentjes te vinden langs de route waar u heerlijk kunt eten. Het prachtige gebied is vooral tijdens zonsondergang een sprookjesachtige omgeving dus het is een ideale plek om een keer uw dag af te sluiten.

 

 

Het klimaat en beste reistijd

 

Heel Vietnam heeft te maken met een regenseizoen waar u rekening mee moet houden bij het plannen van uw reis. In het zuiden van Vietnam waar Mui Ne ligt loopt dit regenseizoen ruwweg van juni tot en met november. De beste reistijd voor Mui Ne is van november tot en met mei. In Mui Ne is het regenseizoen wel minder heftig dan in de meeste andere delen van het land. Meestal valt er hier in het regenseizoen slechts een enkele heftige bui aan het eind van de middag en is het de rest van de dag behoorlijk droog en zonnig. Over de temperatuur in Mui Ne hoef je helemaal niet bezorgd te zijn want deze is het hele jaar door gemiddeld boven de 24 graden Celsius. De golven in Mui Ne zijn het meest geschikt om te surfen tussen augustus en december. Voor de windsurfers onder ons is de beste periode van oktober tot eind april. In deze periode staat er een lekker windje om op te surfen. Het klimaat is wel iets om rekening mee te houden maar eigenlijk kunt u het hele jaar door genieten van de heerlijke stranden bij Mui Ne.

 

 

Bereikbaarheid van Mui Ne

 

Mensen die door Vietnam reizen op de scooter of motor kunnen Mui Ne prima bereiken. Vaak is Mui Ne de volgende stop na een bezoekje aan Nha Trang, Dalat of Ho Chi Minh stad. Het is ook mogelijk om achterop bij een Easy Rider naar Mui Ne te reizen vanuit bijvoorbeeld Dalat. Qua openbaar vervoer is de bus de enige optie om Mui Ne te bereiken. U kunt de bus pakken vanuit Phan Thiet. Deze stad is zelf prima te bereiken met de trein vanuit Ho Chi Minh stad  en Nha Trang. Vanuit Phan Thiet kunt u ook met de taxi doorreizen naar Mui Ne. Er gaan dagelijks ook meerdere rechtstreeks bussen vanuit Ho Chi Minh stad naar Mui Ne. De busreis vanuit de grootste stad van Vietnam duurt ongeveer zes uur. Ho Chi Minh stad is een goede plek om een rondreis door Vietnam te beginnen doordat het uitstekend bereikbaar is met vluchten vanuit Europa. Denk er wel om dat u op tijd een visum aan moet vragen wanneer u naar Vietnam wilt reizen. Behalve vanuit Ho Chi Minh stad rijden er ook bussen vanuit Dalat, Nha Trang en Hoi An naar Mui Ne. Dit maakt dat u de badplaats prima kunt bereiken vanuit andere populaire bestemmingen voor backpackers. Mui Ne is dus een ideale tussenstop om te watersporten en voor de nodige ontspanning aan het strand tijdens een rondreis door Vietnam.  

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy