Ha Long Bay

Een rondreis door Vietnam is niet compleet zonder een bezoekje aan de wereldberoemde Ha Long  Bay. Deze baai ligt redelijk in de buurt van de Vietnamese hoofdstad Hanoi bij de stad Ha Long. De baai heeft een kustlijn van 120 kilometer en is een onderdeel van de Golf van Tonkin. In de baai kunt u honderden eilandjes van kalksteen vinden in verschillende vormen. De namen van de eilanden zijn gebaseerd op hun vorm, zo is er het Ga Choi eiland dat vechtende haan betekent en een eiland dat Voi oftewel olifant heet. De baai die in het Nederlands ook wel Ha Long Baai wordt genoemd staat sinds 1994 op de werelderfgoedlijst van Unesco. In het jaar 2012 werd de baai ook nog eens officieel erkend als een van de 7 wonderen van de natuur. De Ha Long Bay in Vietnam is dus eigenlijk een wereldwonder dat u gezien moet hebben!

 

 

Geschiedenis van Ha Long Bay

 

De vorming van de bijzondere natuur in Ha Long Bay is een proces dat al 500 miljoen jaar geleden is begonnen. Onder invloed van platentektoniek, zeespiegelstijging en erosie is uiteindelijk de baai ontstaan zoals u die nu kunt zien. De belangrijkste veranderingen in het gebied vonden in de geologische periodes het Pleistoceen, Neogeen en Kwartair plaats toen de kalksteen werd afgezet en door platentektoniek en erosie een gebergte met grotten werd gevormd. Deze periodes beslaan samen met het Holoceen de laatste 26 miljoen jaar van de vorming van de Ha Long Bay. In het huidige geologische tijdvak het Holoceen werden de gevormde gebergtes door zeespiegelstijging overspoeld en ontstonden zo de eilandjes. Behalve de geologische geschiedenis is ook de recente geschiedenis van Ha Long Bay interessant. Er hebben zich hier in de laatste eeuwen namelijk veel zeeslagen afgespeeld. Een belangrijke slag vond plaats in 1228 toen de Vietnamese generaal Tran Hung Dao de Mongoolse schepen tot zinken bracht met houten stokken. In totaal hebben de Vietnamezen hier minstens drie keer de Chinezen verslagen in een zeeslag. De kennis van het doolhof aan waterwegen in dit gebied was daarbij waarschijnlijk doorslaggevend. Ook tijdens de beruchte Vietnamoorlog werd er in het gebied gevochten. In Halong Bay liggen nog steeds Amerikaanse zeemijnen uit deze tijd die in sommige gebieden een risico vormen.

 

 

Bezienswaardigheden en tour

 

De spectaculaire eilanden in Ha Long Bay zijn eigenlijk een grote bezienswaardigheid. Er liggen ongeveer 2000 eilandjes in de baai die allemaal een andere vorm hebben. Een behoorlijk aantal van deze eilanden beschikt over spectaculaire grotten met stalagmieten en stalactieten. Deze druipsteengrotten hebben net als de rest van de baai een haast sprookjesachtig karakter. Een van de bekendste en grootste grotten is de Hang Dau Go. Deze grot werd door de Fransen de Grot van de Wonderen genoemd en is dan ook wonderschoon. Qua eilanden is het grootste eiland Cat Ba zeker een bezienswaardigheid. Hier kunt u mooi wandelen in het nationale park Cat Ba of het eiland verkennen met de scooter. Er zijn ook vele uitkijkpunten op dit eiland waar u een fantastisch uitzicht hebt over de baai. Cat Ba is wel behoorlijk toeristisch in tegenstelling tot veel kleinere eilandjes zoals Quan La. Hier kunt u in alle rust genieten van prachtige stranden en een ontspannen sfeer.

De makkelijkste manier om de mooiste plekken van Ha Long Bay te bewonderen is door een tour te boeken. U kunt deze tours in de vorm van een cruise boeken in Hanoi of op het eiland Cat Ba. Er zijn enorm veel aanbieders van cruises door de baai en deze zijn niet allemaal even aantrekkelijk. De goedkope tours varen vaak in hoog tempo door de baai heen waardoor u niet de tijd krijgt om alles uitvoerig te bewonderen. Bovendien is er op de boten vaak geen goede service waardoor de tour niet al te comfortabel is.  Kies in plaats van een tour van 70 dollar per dag liever voor een iets duurdere tour van 100 tot 150 dollar per dag, deze bieden vaak veel betere kwaliteit. Om de kwaliteit van de cruise te checken is het lezen van reviews een aanrader. Een tweedaagse cruise is een nog betere manier om optimaal van de schoonheid van Ha Long Bay te genieten. Het is wat ons betreft echt aan te raden goed onderzoek te doen voordat u een tour door Ha Long Bay boekt. Dit schitterende gebied verdient namelijk uw volledige aandacht. Als u langer in het gebied verblijft kunt u hier ook een kajak huren om op uw gemak door de baai te varen. Ook snorkelen en duiken in Ha Long Bay is zeer de moeite waard.

 

 

Reizen en klimaat

 

Voor het reizen naar Vietnam moet u natuurlijk een visum hebben dat u bij ons snel en eenvoudig kunt regelen. De meeste mensen die naar Ha Long Bay reizen vliegen vanuit Europa naar het internationale vliegveld van Hanoi. Vanuit Hanoi kunt u in vier a vijf uur met de boot en bus naar het eiland Cat Ba reizen van waar u aan boord kunt stappen van een cruise. U kunt ook van Hanoi naar de stad Ha Long reizen en daar aanmonsteren op een cruise. Het weer is net als in de rest van Vietnam iets om rekening mee te houden wanneer u naar Ha Long Bay gaat. De beste reistijd valt eigenlijk in de maanden maart, april en oktober. Dit zijn de drie maanden met relatief weinig regen en een vrij hoge temperatuur. In de maanden mei tot en met september is de temperatuur hoog maar valt er veel regen. In de maanden november tot en met februari valt er juist weinig regen maar is de temperatuur relatief laag. In deze maanden kunt u uitstekend genieten van de schitterende baai met een tour maar is zwemmen en relaxen op het strand minder comfortabel. U kunt aan de hand van deze informatie natuurlijk zelf beslissen wat u de beste reistijd vindt voor een reis naar Ha Long Bay. In iedere tijd van het jaar is het bezoeken van het schitterend Halong Bay in ieder geval een bijzondere belevenis.

 

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy