Cham Island

Een rondreis door Vietnam is een absolute aanrader doordat dit land enorm veel te bieden heeft. Natuurlijk zijn steden als Hanoi en Ho Chi Minh stad bekend bij veel toeristen. En ook de kusten en dan met name de schilderachtige Halong Bay trekken veel bezoekers. Maar er nog veel meer moois te vinden in dit prachtige Zuid-Aziatische land. Zo is een bezoekje aan de historische stad Hoi An in het midden van Vietnam een absolute aanrader. In de buurt van deze stad is nog veel meer te zien bijvoorbeeld het mooie Cham Island oftewel Han Lao. Cham Island ligt ongeveer 15 kilometer van de kust van Hoi An en behoort tot een eilandengroep. De eilandengroep heet Cham Islands en bestaat uit 8 kleine eilanden. Op deze pagina vertellen we u meer over deze eilandengroep. We zullen onder andere de populairste activiteiten en bezienswaardigheden vertellen.

 

 

Duiken en snorkelen

 

De Cham Islands waren niet zo lang geleden nog niet toegankelijk voor publiek. Tegenwoordig mag u het Cham Island National Park wel in maar het is hier nog steeds niet heel toeristisch. De toeristen die hier wel komen willen meestal iets zien van het bijzondere onderwaterleven rond de eilandengroep. Rondom de eilanden kunt u ruin 130 soorten koraal vinden en er zwemmen in dit gebied veel mooie vissen. De zee rond de Cham Islands wordt goed beschermd en is een officieel UNESCO biosfeerreservaat dat Cu Lao Cham Marine Park heet. In het heldere water bij deze eilandengroep kunt u prachtig duiken. Er zijn veel aanbieders van duikexcursies bij de Cham Islands, met name vanuit Hoi An. U kunt de schitterende onderwaterwereld ook uitstekend bekijken door te snorkelen. Het rustige en veelal ondiepe water maken dit gebied een uitstekende snorkelstek.

 

 

Bezoek Ong Nhuo

 

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Cham Island is Ong Nhuo. Deze kleine tempel is oorspronkelijk gebouwd om de walvissen te vereren. De bewoners van het eiland geloofden dat de walvissen, die hier vroeger voorkwamen, ze zouden beschermen. Met aangespoelde walvisbotten werden in die tijd rituelen uitgevoerd. Het tempeltje is tegenwoordig het bekijken ook nog meer dan waard.

 

 

Eilandhoppen

 

De eilandengroep Cham Islands is een geweldige plek om te eilandhoppen. Met een tour krijgt u voor een paar euro de mooiste plekken van deze eilandengroep te zien. U ziet de mooiste stranden, vissen en natuurlijk het koraal. Tijdens de tour is er vaak de mogelijkheid te zwemmen of te snorkelen in het helderblauwe water. De eilandgroep is in heel Vietnam bekend door de aanwezigheid van de Aziatische zwaluw. Tijdens de meeste georganiseerde tours zult u langs de zwaluwgrot varen waar deze vogels vaak te zien zijn. De eetbare vogelnesten worden voor enorm veel geld verkocht en zijn een bijzondere delicatesse en ingrediënt voor vogelnestsoep. U kunt de verschillende tours voor eilandhoppen boeken op Cham Island. Als u liever zelf wat rond de eilanden vaart kunt u ook voor een paar tientjes een dag een eigen boot huren.

 

 

De Hai Thang Pagode

 

Het voorkomen van de bijzondere zwaluw is dus een belangrijk onderdeel van de identiteit van de eilanden. Om de Aziatische zwaluw te eren werd de Hai Thang pagode gebouwd bij het dorpje Bai Huong. De tempel werd in 1848 gebouwd en is zeker een bezoekje waard. U kunt hier in de buurt natuurlijk ook proeven van de delicatessen die worden gemaakt van de nesten van de zwaluwen.

 

 

Vissen bij Bai Huong

 

Het kleine vissersdorpje Bai Huong is wanneer u langere tijd op Cham Island bent sowieso een bezoekje waard. Als u hier iets bijzonders wilt doen is vissen met de lokale bevolking een aanrader. Er zijn verschillende vistours te boeken op het mooie strand Bai Chong Beach. Kijk hoe de mensen in dit dorpje zelf netten maken en ga vervolgens mee de zee op. Na de terugkomst kunt u natuurlijk proeven wat voor heerlijks jullie hebben gevangen. Een vistocht bij Bai Huong geeft een goed inkijkje in hoe ervan oudsher op de eilanden geleefd wordt.

 

 

Relaxen op het strand

 

Wanneer u op een schitterend eiland als Cham Island bent, moet u natuurlijk bijna wel een paar uur aan het strand gaan liggen. Het eiland heeft een behoorlijk aantal mooie stranden waarvan Ong Beach het meest populaire is. Voor een wat rustiger strand is het bezoeken van Bac Beach of Xep beach een aanrader. Deze stranden behoren tot de mooiste van Vietnam en bij Bac Beach kunt u een aantal mooie grotten vinden. Als na 3 uur in de middag de meeste dagtrips de Cham Islands hebben verlaten is het op eigenlijk alle stranden behoorlijk rustig.

 

 

Klimaat en reizen naar Cham Islands

 

Vietnam is een fantastisch land met een bijzonder klimaat. In het regenseizoen kan het hier enorm regenen en daarom is de weersverwachting altijd iets om rekening mee te houden in Vietnam. Voor een lekkere strandvakantie op de Cham Islands is het weer natuurlijk al helemaal van groot belang. In centraal Vietnam waar de Cham Islands liggen loopt het regenseizoen van september tot en met december. De beste reistijd voor dit gebied ligt tussen februari en juli. In deze maanden ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 34 graden dus het is meestal prima weer om van de zee te genieten.

Bijna alle toeristen die naar de Cham Islands reizen gaan via de stad Hoi An. Om Hoi An Vietnam te bereiken pakken veel mensen het vliegtuig naar Da Nang dat op ongeveer drie kwartier rijden van Hoi An ligt. U kunt ook met de bus of trein in de richting van Hoi An reizen vanuit de belangrijkste steden Hanoi en Ho Chi Minh stad. Vanuit de haven van Hoi An kunt u voor iets meer dan 10 euro met de speedboot naar Cham Island varen. Deze boottocht duurt ongeveer 20 minuten terwijl u er met de reguliere boot ongeveer 2 uur over doet. Deze boot is echter wel ongeveer de helft goedkoper. De meeste mensen die de eilandengroep bezoeken boeken in Hoi An een dagtour voor ongeveer twee tientjes. Als u optimaal van de Cham Islands wilt genieten kunt u er echter beter wat langer blijven.

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy