Cua Dai

In Vietnam vindt u een geweldige afwisseling tussen wonderschone natuur en gezellige steden. Steeds meer mensen ontdekken dan ook de vele mogelijkheden van dit prachtige vakantieland. Als het om mooie stranden gaat is Vietnam ook een van de absolute topbestemmingen. Elders op deze website bespreken we onder andere de schitterende stranden van Whale Island en Cat Bang in de Halong Bay.  Ook de stranden op de eilanden van de Con Dao archipel en Cham Island behoren tot de mooiste ter wereld. Maar volgens velen is het strand van Cua Dai het allermooiste strand van Vietnam. Op deze pagina leggen we u onder andere uit waarom dat volgens velen zo is, wat u er kunt doen en hoe u op het strand van Cua Dai kunt komen.

 

 

Over Cua Dai

 

Het Cua Dai strand is een 3 kilometer lang strand en ligt eigenlijk vast aan Hoi An. Daarom wordt het strand ook wel Hou An Vietnam strand genoemd. Het schitterende strand ligt op ongeveer 5 kilometer van het stadscentrum van Hoi An maar is toch een relatief rustige plek. Doordat Cua Dai strand bij Hoi An hoort is het een van de 5 plekken in Vietnam die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wanneer u een paar dagen in het gezellige en historische stadje Hoi An verblijft is een bezoekje aan Cua Dai eigenlijk een absolute must. U kunt vanuit de oude binnenstad van Hoi An naar Cua Dai lopen door simpelweg de gelijknamige Cua Dai straat te volgen. De mooie ligging vlakbij de pittoreske stad Hoi An is een van de redenen dat Cua Dai door velen een van de prachtigste stranden van Vietnam wordt gevonden.

 

 

Activiteiten op het Cua Dai strand

 

Naast zwemmen en relaxen kunt u natuurlijk ook nog andere activiteiten ondernemen op het mooie Cua Dai beach.  Als u op zoek bent naar een adrenalinestoot is het huren van een jetski wellicht een leuk idee. Voor wat rustiger vermaak kunt u ook visgerei en een boot huren op het strand. Zo kunt u een dagje rustig vissen en ondertussen genieten van de mooie omgeving. Om wat meer te zien van het onderwaterleven kunt u ook uitstekend snorkelen vanaf het Cua Dai strand. Na een lange dag aan het strand wilt u natuurlijk een lekker hapje en drankje nuttigen. Dit kan in verschillende leuke strandtentjes in de buurt van het strand. Aanraders zijn het Kitchenette Restaurant, Cao Cao Grashopper Bar, La Petite Patisserie en Chez Cesar.

 

 

Klimaat en beste reistijd

 

Voor u een vakantie boekt richting Hoi An en Cua Dai is het handig dat u wat weet over klimaat in dit gebied. Net als in het grootste deel van de rest van Vietnam is er in Cua Dai namelijk een behoorlijk hevig regenseizoen. In dit gebied loopt dat regenseizoen van augustus tot en met januari. De beste reistijd voor Cua Dai is dan ook van februari tot en met juli. De gemiddelde temperatuur ligt eigenlijk het hele jaar boven de 25 graden dus wanneer het droog is kunt u eigenlijk altijd naar het strand. U moet er wel rekening mee houden dat de zee soms wat onstuimig kan zijn dus dat zwemmen niet altijd verantwoord is. De lokale bevolking zal u hier in dit geval vaak op wijzen maar het is ook verstandig ter plaatse eerst even te kijken of andere mensen in zee zwemmen.

 

 

Reizen naar Cua Dai

 

Wanneer u naar Cua Dai wilt gaat dat in bijna alle gevallen via het aangrenzende Hoi An. Vanaf hier kunt u lopen, fietsen, rijden of een taxi nemen naar Cua Dai. De reis naar Vietnam vanuit Europa begint eigenlijk in bijna ieder geval in Hanoi of Ho Chi Minh stad, hier zijn namelijk de enige internationale luchthavens van Vietnam die vanuit Europa te bereiken zijn. Om vanuit deze steden in Hoi An te komen kunt u verschillende vervoersmiddelen kiezen. Het snelste vervoersmiddel is het vliegtuig naar Da Nang. Hoi An heeft zelf namelijk geen vliegveld maar vanuit deze stad is het maar drie kwartier rijden. Ook met de bus kunt u in de buurt van Hoi An komen dus ook naar Cua Dai reizen. U neemt dan de bus naar Vinh Dien dat op ongeveer 10 kilometer van Hoi An ligt. Deze plek is ook te bereiken vanaf andere grote steden zoals Nha Trang en Hue. Ook met de motor of scooter is Cua Dai prima te bereiken vanuit andere gebieden in Vietnam. Een bezoekje aan de mooie stad Hoi An en het bijbehorende strand van Cua Dai zijn echte aanraders tijdens een reis naar Vietnam.

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy