Mai Chau

Vietnam is volgens vele reizigers een van de meest afwisselende en mooiste landen ter wereld. In Vietnam vindt u een enorme diversiteit qua gebieden en mogelijkheden. In de Mekong Delta in het zuiden van het land kunt u bijvoorbeeld prachtige gebieden met rijstvelden verkennen in een bootje terwijl u in het Noord-Vietnamese Dalat op de motor door imponerende berggebieden rijdt. Ook zijn er in Vietnam schitterende baaien zoals de wereldberoemde Halong Bay en diverse prachtige stranden en jungles. Ook qua steden is het land de moeite waard, denk maar eens aan Hue, Ho Chi Minh stad, Hanoi en het historische Hoi An. Er zijn al met al talloze schitterende gebieden met ieder een eigen karakter in Vietnam te vinden. U kunt in dit Aziatische land dan ook zonder enige moeite een jaar rondreizen en steeds nieuwe prachtige plekken ontdekken. Een van de regio’s die u bij een uitgebreide rondreis zeker niet over mag slaan is Mai Chau. Midden het schitterende berggebied dat het overgrote deel van de Hao Binh provincie beslaat vinden we de prachtige Mai Chau vallei. De vallei ligt op minder dan 150 kilometer vanaf de Vietnamese hoofdstad Hanoi en is vanaf daar dan ook uitstekend te bezoeken met een dagtrip. Maar ook een langer verblijf in de Mai Chau vallei is een absolute aanrader. Er is hier namelijk genoeg te zien en te doen. Op deze pagina vertellen we meer over dit bijzondere gebied in het noorden van Vietnam.

 

 

Tour en tips

 

Het plaatsje Mai Chau is zelf niet zo heel bijzonder en dient voor de meeste bezoekers vooral als standplaats om de schitterende regio te verkennen. Een van de dingen die wel de moeite waard is, is de plaatselijke markt. Hier verkopen de locals hun fruit, vlees, noten en vele handgemaakte souvenirs en kledingstukken. De regio rondom Mai Chau staat onder andere bekend om zijn schilderachtige groene valleien en de vele paalwoningen. In de paalwoningen leven meer dan 50 verschillende inheemse volkeren met ieder hun eigen cultuur en levensstijl. Een aantal van de bekendere volken die in deze regio wonen zijn de Zao, Viet, Hoa, Tay, H’Mong en White Thai. De meeste van deze volkeren lopen niet meer in de traditionele kledingstijl maar toch is het bezoeken van een van de inheemse stammen een geweldige ervaring. Een van de mooiste manieren om kennis te maken met de cultuur van het volk is door middel van een zogeheten homestay. Dit is een overnachting bij een van de gezinnen uit de inheemse stam waarbij u deel uitmaakt van hun dagelijks leven. U doet mee aan alle activiteiten en gebruiken en de mensen zullen vaak ook veel willen weten over uw leven. Deze homestays zijn op verschillende plaatsen in de regio te boeken en vormen een geweldige manier om u in de authentieke culturen te verdiepen. Vaak zult u in de paalwoningen van dorpjes als Pom Coong en Ban Lac overnachten. Behalve homestays zijn er verschillende tours te boeken die u langs een aantal van de bergdorpjes en stammen in de omgeving van Mai Chau Vietnam leiden.

Wanneer u liever niet met een georganiseerde tour meegaat kunt u ook op eigen houtje de regio rondom Mai Chau verkennen. Een leuke en sportieve manier om dit te doen is door een fiets te huren en hiermee rond te rijden. U kunt in de plaats Mai Chau een fiets of mountainbike huren en vervolgens heerlijk in uw eigen tempo de omgeving verkennen. De regio leent zich ook uitstekend voor het maken van wandelingen. En ook met motor of scooter kunt u hier volop rondrijden. Als u iets meer tijd heeft zijn de omliggende natuurparken Cuc Phuong en de rijstvelden van Pu Luong ook zeker een bezoekje waard.

 

 

Bereiken van Mai Chau

 

Wanneer u voor een rondreis door Vietnam op de motor kiest, is de rit van Hanoi naar Mai Chau een absolute aanrader. Op deze route komt u de mooiste uitzichten en dorpjes tegen en het is minder dan 150 kilometer rijden. Maar ook als u niet de beschikking heeft over eigen vervoer is Mai Chau prima te bereiken. Er vertrekken ieder dag meerdere bussen van diverse busstations in Hanoi. Meestal doet u er nog geen 4 uur over om in het dorp Mai Chau te komen vanuit Hanoi. Het internationale vliegveld Noi Bai van de hoofdstad van Vietnam is vanuit Europa goed te bereiken. Denk er uiteraard wel om dat u tijdig een visa aanvraagt wanneer u naar Vietnam wilt reizen. Na een verblijf van een paar dagen in het mooie Hanoi kunt u dus eenvoudig doorreizen met de bus naar Mai Chau. De busreis vanuit Hanoi kost in de meeste gevallen iets minder 100.000 Dong. Andere plaatsen met een busverbinding naar Mai Chau zijn Dien Bien Phu en Son La.

 

 

Klimaat en beste reistijd

 

Het klimaat is in Vietnam altijd iets om goed rekening mee te houden. Tijdens het lange en hevige regenseizoen is het meestal niet zo prettig om veel buitenactiviteiten te ondernemen. Bedenk daarom van tevoren goed wat u wilt gaan doen en in welke periode u daarom het beste kunt reizen. Het klimaat verschilt in Vietnam behoorlijk per regio. Hoewel Mai Chau even ten zuidwesten van Hanoi ligt hoort het nog steeds bij het noorden van Vietnam. Dit betekent dat het regenseizoen hier ongeveer loopt van maart tot en met september. De beste maanden om naar Mai Chau af te reizen zijn dan ook november tot en maart. Het zal in deze maanden niet veel regen en de gemiddelde temperatuur ligt tussen de 22 en 27 graden. De omgeving van Mai Chau is uiteraard in iedere tijd van het jaar wonderschoon maar wie niet te vaak nat wil regenen kan het best in de Nederlandse wintermaanden naar deze regio gaan.

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy