Con Dao

Het aantal toeristen dat Vietnam bezoekt is de laatste jaren flink gegroeid. Vietnam heeft toeristen dan ook enorm veel te bieden. Er zijn prachtige historische steden als Hoi An, Hue en Hanoi en de bijzondere metropool Ho Chi Minh stad. Ook prachtige natuurgebieden als Halong Bay, Cat Tien en de Mekong Delta zijn toeristische trekpleisters. Maar het land heeft ook enorm veel te bieden dat nog niet zo bekend is bij het grote publiek. Een bijzondere bestemming in Vietnam is de eilandenarchipel Con Dao. Deze eilandengroep ligt ver uit de kust op ongeveer 250 kilometer ten zuidoosten van Ho Chi Minh stad. Op deze pagina vertellen we u meer over de prachtige eilandengroep die voor toeristen vaak wordt aangeduid als Con Dao Islands.

 

 

De Con Dao Archipel

 

De geschiedenis van de archipel is een lange en beruchte. In het jaar 1703 doken de eilanden voor het eerst op in de historische geschriften toen hier door de Britse Oost-Indische Compagnie een handelspost werd opgericht. Een tijd later tijdens de Franse overheersing werd het eiland Con Son gebruikt om mensen gevangen te zetten in een soort strafkolonie. Dit eiland is de grootste van de in totaal 16 eilanden die deel uitmaken van de eilandengroep. De gevangen op Con Son werden onder zeer slechte omstandigheden in kuilen vastgehouden en het eiland had toen de bijnaam Devil’s Island. Ook tijdens de Amerikaanse Vietnamoorlog werden hier mensen onder mensonterende omstandigheden gevangen gehouden. De vroegere gevangenis is tegenwoordig te bezoeken en er is ook een museum waar u meer over de akelige geschiedenis van het eiland te weten kunt komen. De tegenstelling tussen het verleden en het huidige leven op de eilandengroep is enorm. Vandaag de dag is de Con Dao archipel een paradijselijke bestemming met schitterende stranden en natuurgebieden. De belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten bespreken we hieronder.

 

 

De graftombe van Vo Thi Sau

 

In de roerige geschiedenis van Vietnam is Vo Thi Sau een van de belangrijkste nationale helden. Deze Vo Thi Sau verzette zich vanaf haar 14e levensjaar tegen de overheersing van de Franssen. Ze groeide uit tot een van de symbolen van de revolutie en werd toen ze 19 jaar oud was in de gevangenis op Con Dao gezet. Niet veel later werd Vo Thi Sau hier als eerste vrouw geëxecuteerd. Haar graftombe op de begraafplaats van Hang Duong is tegenwoordig een soort bedevaartsoord. Iedere dag om middernacht worden hier offers gebracht en wierrookstokjes gebrand door de Vietnamezen. Het is een bijzonder moment waar u eens getuige van moet zijn geweest wanneer u op de Con Dao eilanden bent.

 

 

Wandelingen

 

Wandelen oftewel trekking is een van de populairste activiteiten op de Con Dao archipel. De schitterende natuur van de eilanden behoort voor 80% tot het Con Dao National Park. U kunt zelfstandig of met een gids de binnenlanden van de eilanden intrekken. Hier vindt u regenwouden, bergtoppen en een bijzonder diverse flora en fauna. Er komen bijvoorbeeld veel bijzondere tropische vogels voor op eilanden. U kunt een tour boeken bij het kantoor van het Con Dao Nationaal Park. Wanneer u een tour met gids boekt zult u de mooiste watervallen en uitzichtpunten makkelijker vinden. De wandelpaden en richtingaanwijzers zijn hier namelijk niet zo goed ontwikkeld als in andere meer toeristische natuurparken in Vietnam.

 

 

Schildpadden spotten

 

Een bijzondere en populaire activiteit in de omgeving van de Con Dao archipel is schildpadden spotten. In de maanden juli, juli, augustus en september zijn er verschillende nachtelijke excursies waarbij u schildpadden kunt bekijken. De excursies zijn vrij prijzig maar wel gegarandeerd een leuke en bijzondere ervaring.

 

 

Duiken en snorkelen

 

Volgens de mensen die er verstand van hebben behoren de wateren rondom de Con Dao archipel tot de mooiste duiklocaties van heel Azië. U vindt hier een schitterende en kleurrijke onderwaterwereld met mooi koraal en talloze vissen en schildpadden. Op het grote eiland Con Son kunt u bij verschillende duikscholen terecht, ook om zelf uw duikbrevet te halen. Bij deze duikscholen kunt u ook terecht voor tripjes naar andere (onbewoonde) eilanden in de archipel. De prachtige heldere wateren rondom de eilanden zijn uiteraard ook een mooie plek om te snorkelen. U kunt vanaf veel stranden direct het water in om te snorkelen. Voor de mooiste stukjes koraal zult u iets verder van de kust vinden en moet u dus met de boot bereiken.

 

 

Stranden van Con Dao

 

Naast alle activiteiten is het natuurlijk ook gewoon geweldig om dagenlang aan een van de mooie stranden van de Con Dao eilandgroep te liggen. De bekendste en populairste stranden van het eiland Con Son zijn An Hai beach en Lo Voi beach. Wat rustiger stranden die wat ons betreft ook een bezoekje waard zijn, zijn Bai Dat Doc beach en Bai Draum Tau beach. Ook het rustige Nhat Beach is een prachtig strand en zo zijn er nog vele stranden. Als u van mooie stranden houdt zit u op de Con Dao archipel helemaal goed!

 

 

Reizen naar Con Dao

 

Als dit u allemaal als muziek in de oren klinkt is reizen naar Con Dao een uitstekend idee. Het is vergeleken met het grootste deel van Vietnam wel wat lastiger en duurder om Con Dao te bereiken. U heeft een klein vliegveld dat Con Dao Airport heet, waar u vanaf Hanoi, Can Tho of Ho Chi Minh stad heen kunt vliegen. De makkelijkste manier om vanuit Europa naar Con Dao te reizen is via het internationale vliegveld van Ho Chi Minh stad. Hier kunt u rechtstreeks heen vliegen uit Europa en vanaf hier is het nog maar drie kwartier vliegen naar de Con Dao eilandengroep. Vanaf het kleine vliegveld op Con Son is het nog een eind naar de bewoonde wereld dus u moet vaak een taxi pakken naar je verblijfplaats. Ook met de boot kunt u de archipel bereiken vanaf het Vietnamese vasteland. Er vertrekken dagelijks boten vanuit Vung Tau die u in een nacht naar de eilandengroep brengen. De boottocht duurt ongeveer 12 uur en is niet weggelegd voor mensen die snel zeeziek worden. Op de eilanden zelf kunt u veel lopend doen maar als u wat mobieler wilt zijn is het huren van een scooter ook een goede optie.

 

 

Beste reistijd voor Con Dao

 

Net als de rest van Vietnam is er ook op de Con Dao eilandengroep een hevig regenseizoen. Dit regenseizoen valt hier in de Nederlandse zomermaanden en deze periode is voor een strandvakantie op Con Dao dus minder geschikt. De beste reistijd voor Con Dao Vietnam zijn de maanden januari tot en met juni. In deze tijd kunt u optimaal genieten van al het moois dat deze archipel te bieden heeft.

Artikel over de Archipel Con Dao, hoe kan je er beste heen vliegen, wat is de beste reistijd, wat kunt u er doen, hoe ziet het eruit, linken naar hoofdstad en verwante eilanden.

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy