Mu Cang Chai

Vietnam is een prachtig land in het zuidoosten van Azië. Veel reizigers ontdekken dit mooie land met een backpackreis of  georganiseerde rondreis. In Vietnam vindt u zeer afwisselende natuur met bijvoorbeeld prachtige jungles, stranden, baaien en berggebieden maar ook schitterende historische steden als Hoi An en Hanoi. En zo zijn er nog honderden prachtige plekken met een uniek karakter in dit uitgestrekte land. Het land heeft alles bij elkaar dan ook zoveel te bieden dat niet alle hoogtepunten in een paar maanden bezocht kunnen worden. De landelijke Mu Cang Chai regio is een van die bijzondere gebieden die veel reizigers links laten liggen. Het prachtige gebied is dan ook niet terug te vinden in de meeste reisgidsen en websites over reizen in Vietnam. Dit zorgt er wel voor dat u de panoramische uitzichten over schitterende heuvels met rijstvelden vaak voor uzelf heeft. De regio Mu Cang Chai heeft een gelijknamige hoofdstad en ligt in het noordoosten van Vietnam. Op deze pagina zullen we mooiste plekken, bereikbaarheid en het klimaat van deze regio bespreken.

 

 

Mooiste plekken van de Mu Cang Chai regio

 

Het Mu Cang Chai District staat met name bekend om haar schitterende rijstvelden. De rijstvelden dienen natuurlijk om rijst te verbouwen maar zijn ook een manier om toeristen uit binnen- en buitenland naar deze van oudsher arme regio te trekken. De rijstterrassen in Che Cu Nha, Ze Xu Pinh en La Pan Tan zijn dan ook een officieel nationaal landschap van Vietnam. De Mu Can Chai rijstvelden strekken zich door de hele regio uit over ongeveer 2200 hectares en zo’n 500 hectare daarvan hoort bij de nationale landschappen. De rijstterrassen rondom het dorpje La Pan Tan zijn waarschijnlijk de meest populaire. Dit dorpje ligt ongeveer 15 kilometer van Mu Cang Chai en wordt grotendeels bewoont door leden van de H’Mong stam. Dit volk bedrijft al eeuwenlang op traditionele wijze landbouw in dit gebied en hierdoor is een bijzonder landschap ontstaan dat natuurlijk ook cultuurhistorisch erg interessant is. Behalve de schitterende rijstterrassen is ook de groene Lim Mong vallei een van de absolute hoogtepunten van deze regio.

Een ander letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van het Mu Cang Chai district is de Khau Pha bergpas. Dit is met een lengte van iets meer dan 30 kilometer de langste bergpas van heel Vietnam. De weg kronkelt via vele haarspeldbochten door het berglandschap en biedt prachtige uitzichten. De Khau Pha bergpas kan worden gereden met de fiets, motor of scooter maar let er wel op dat de weg op veel plekken in matige conditie verkeert. Kijk dus goed waar u rijdt als u deze schitterende bergpas over wilt! Aan de andere kant van de pas ligt de Lim Mong vallei. Dit is volgens velen een van de mooiste plekken van het land om de rijstvelden van Vietnam te bekijken. Het is hier wel wat toeristisch maar er zijn nog steeds minder mensen dan in de toeristische maar prachtige Sapa vallei die hier niet ver vandaan ligt. Een andere vallei die ook in de buurt ligt maar wat minder toeristisch is, is de Mai Chau vallei.

 

 

Hoe te bereiken

 

Mu Cang Chai is op diverse manieren te bereiken. Voor de avonturiers die het liefst met een scooter of motor door Vietnam reizen is het vanuit Hanoi goed te doen in een dag. Als u beschikt over een eigen vervoersmiddel kunt u de schitterende omgeving van Mu Cang Chai in uw eigen tempo verkennen. U kunt met deze manier van vervoer ook eenvoudig doorreizen naar andere nabij gelegen regio’s zoals Sapa. Maar ook als u liever niet te lange stukken rijdt op een motor of scooter zijn er genoeg mogelijkheden om Mu Cang Chai te bereiken. De makkelijkste optie om vanuit Europa naar deze prachtige regio te reizen is via Hanoi. U neemt dan een vliegtuig naar het internationale vliegveld van Hanoi dat Noi Bai heet. Vergeet niet dat u een visum nodig heeft voor dit land. Vraag deze makkelijk en snel aan via onze website! Vervolgens neemt u (eventueel na een paar dagen genieten van de hoofdstad van Vietnam) de bus naar Mu Cang Chai. Er gaan iedere dag meerdere openbare bussen maar er zijn ook vele tours te boeken bij reisbureaus in Hanoi. De bus brengt u in een uur of 7 à 8 naar Mu Cang Chai. 

 

 

Klimaat en beste reistijd

 

In Vietnam is het klimaat een belangrijke factor om rekening mee te houden wanneer u een reis gaat boeken. In het Aziatische land is er namelijk een erg hevig regenseizoen dat de meeste toeristen het liefst zullen vermijden. Omdat Vietnam vrij langgerekt is maken we in klimaat onderscheidt tussen het noorden, midden en zuiden van het land. De Mu Cang Chai regio hoort uiteraard bij het noordelijke deel van het land en hier duurt regenseizoen ongeveer van maart tot en met september. Op basis van het klimaat is de beste reistijd voor deze schitterende regio tussen november en maart. In deze maanden is het niet te warm en zal er niet veel regen vallen. Wanneer u een bezoekje aan het Mu Cang Chai district aan het plannen bent, moet u echter niet alleen rekening houden met het klimaat. De mooiste periode om de Mu Cang Chai rijstvelden in volle glorie te bekijken is natuurlijk in het oogstseizoen. In deze tijd hebben de rijstvelden een schitterende gouden gloed over zich en kunt u bovendien aanschouwen hoe de lokale bevolking de rijst oogst. Als u niet te veel regen wilt hebben maar toch het oogstseizoen mee wilt pakken kunt u het best in oktober naar Mu Cang Chai afreizen. Een andere periode die leuk is als u geïnteresseerd bent in de rijstcultuur in dit deel van de wereld is het voorjaar. In de maanden mei, juni en juli worden de rijstplantjes ingezaaid door de boeren. De terrassen zijn in deze periode prachtig groen. In welke tijd van het jaar u ook naar dit gebied gaat, een bezoekje aan de Mu Cang Chai regio is wat ons betreft altijd een aanrader!

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy