Cao Bang

Het land heeft enorm veel te bieden en het is haast zonde in een paar weken alleen de highlights te bekijken. Hoewel de toeristische plekken als Hanoi, Sapa, Halong Bay en Ho Chi Minh stad zeer de moeite waard zijn, heeft Vietnam nog veel meer plekken die u eigenlijk zou moeten zien. U zou in principe met gemak een half jaar rond kunnen reizen in dit land zonder u een moment te hoeven vervelen. Om u op weg te helpen bij het bepalen van mooie bestemmingen in Vietnam hebben we een aantal mooie gebieden uitgelicht op deze website. Een van die gebieden die wellicht nog niet zo bekend is bij het grote publiek maar toch zeer de moeite waard is Cao Bang. Deze provincie ligt in het uiterste noorden van Vietnam tegen China aan. De provincie dankt haar naam het kleine stadje Cao Bang op de zuidwestelijke oever van de Bang Giang rivier. In dit stadje is niet heel veel te doen maar u heeft hier wel wat restaurants, markten, accommodaties, een bank en een postkantoor. Het is al met al een prima standplaats om de rest van de provincie te verkennen. In de provincie zijn een hoop bezienswaardigheden waarvan wij de belangrijkste hieronder met u bespreken.

 

 

Het Thang Hen meer

 

Een van de mooiste plekken van Vietnam is volgens zij die er geweest zijn het Thang Hen meer. Dit meer is schitterend gelegen tussen imposante groene bergen. In deze bergen rondom het meer kunt u fantastische wandelingen maken. U zult behalve wat lokale boeren en herders waarschijnlijk niemand tegenkomen onderweg. Het meer zelf is op zijn mooist in het regenseizoen dat hier loopt van mei tot en met september. In deze tijd van het jaar zit er uiteraard het meeste water in het meer waardoor het indrukwekkender is dan in de droge tijd. U kunt het meer niet met het openbaar vervoer bereiken dus rijden met een privéchauffeur is de beste optie vanuit Cao Bang. Het voordeel van het feit dat er weinig toeristen komen in de regio is dat een chauffeur u maar een paar euro per dag zal kosten. Het Thang Hen meer is ook met de motor prima te bereiken en is ongeveer een uur rijden vanaf het stadje Cao Bang.

 

 

Ban Gioc watervallen

 

De belangrijkste bezienswaardigheid van deze regio zijn de Ban Gioc watervallen. Deze enorme waterval wordt daarom ook wel eens de Cao Bang waterval genoemd. De waterval ligt op de grens met China en is op haar breedste punt wel 300 meter breed. Ondanks de hoogte van maar 30 meter maakt dit de Ban Gioc watervallen tot een zeer indrukwekkend natuurverschijnsel. Het is mogelijk met een boot nog dichter bij de watervallen te komen. U kunt de watervallen vanuit Cao Bang stad bereiken met een bus die er ongeveer 3 uur over doet om hier te komen.

 

 

Nguom Ngao grotten

 

Als we het dan toch over bijzondere natuurverschijnselen in de provincie Cao Bang hebben dan mogen de Nguom Ngao grotten niet ontbreken. Deze grotten liggen op een paar kilometer van de grote publiekstrekker van de regio de Ban Gioc watervallen. Met een taxi kunt u voor minder dan 2 euro van de watervallen naar deze spectaculaire grotten worden gebracht. In de kalkteengrotten ziet u sprookjesachtige stalagmieten en stalactieten en kunt u worden rondgeleid door een gids. Een toegangskaartje voor de Nguom Ngao grotten kost iets meer dan een euro.

 

 

Pac Bo

 

In het noorden van de provincie Cao Bang kunt u het dorpje Pac Bo vinden. Dit dorp heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Vietnam. In het jaar 1941 stak Ho Chi Minh hier namelijk de grens over vanuit China om met de Vietminh tegen de Japanse overheersers te vechten. Deze historische gebeurtenis maakt van Pac Bo een soort bedevaartsoord voor Vietnamezen. U kunt hier in de buurt ook de grot Hang Coc Bo bezichtigen waar Ho Chi Minh zijn eerste weken in Vietnam doorbracht. Vanuit deze grot bereide hij uiteindelijk de grote revolutie voor. De omgeving van Pac Bo mag dus met recht historische grond worden genoemd.

 

 

Activiteiten

 

Voor toeristen in de provincie Cao Bang is motorrijden een van de belangrijkste activiteiten. De stad Cao Bang ligt op de route tussen Ha Giang en Lang Son die door veel motorrijders die van Vietnam naar China gaan wordt gebruikt. De mooie vergezichten die u op de wegen van Cao Bang heeft lenen zich dan ook uitstekend voor een spectaculaire motortocht. Vanaf Cao Bang is het nog zo’n 5 uur rijden naar de Chinese grens bij Lang Son. Wandelen of met een wat sportiever woord trekking is een andere populaire activiteit onder toeristen in de provincie Cao Bang. Als u hier langere tijd verblijft kunt u fantastische wandeltochten maken door schitterende landschappen en langs authentieke dorpjes.

 

 

Vervoer en beste reistijd

 

Vanuit Europa is het internationale vliegveld van Hanoi Noi Bai de meest logische luchthaven om te gebruiken wanneer u naar Cao Bang wilt. Vanaf Hanoi kunt u vervolgens op verschillende manieren doorreizen naar het noorden. Wanneer u met de motor gaat is het vanuit Hanoi ongeveer 7 uur rijden naar de stad Cao Bang. Vanuit Ha Giang is het ongeveer 8 uur rijden naar Cao Bang. Beide routes zijn goed begaanbaar met de motor en zullen mooie vergezichten met zich meebrengen. Een motor huren kan op verschillende plekken in steden als Hanoi. Gaat u met de bus dan doet u er vanuit Hanoi om en nabij de 8 uur over om de stad Cao Bang te bereiken. Hoewel Cao Bang op maar 270 kilometer van Hanoi ligt doe je er over de bergweggetjes met de bus dus best lang over. Met de slaapbus is de reis echter zo voorbij. Een buskaartje kost ongeveer 7 euro voor een enkele reis.

Het klimaat in de provincie is vrij koel en er valt hier minder regen dan in de meeste andere delen van Vietnam. Toch is het klimaat iets om rekening mee te houden bij het bezoeken van Cao Bang. De beste reistijd voor het bewonderen van de mooie natuur in de provincie Cao Bang ligt in de lente. De maanden februari tot en met mei zijn voor de natuurliefhebbers de meest geschikte periode om Cao Bang aan te doen. In deze maanden regent het weinig en zijn de bossen en watervallen juist op hun best. Voor de sneeuwliefhebbers is een bezoekje aan de provincie in de maanden november, december en januari een aanrader. In deze maanden ligt er geregeld sneeuw in de hogere delen van de provincie. In de zomermaanden is het prettig dat de temperatuur in deze noordelijke provincie wat lager ligt dan in de rest van het land. Een bezoekje aan de provincie Cao Bang is eigenlijk in iedere tijd van het jaar een van de aanraders voor elke rondreis door Vietnam!

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy