Cat Tien Nationaal Park

Het land Vietnam wordt steeds populairder als vakantie of backpackbestemming. Het is een afwisselend land met eigenlijk voor ieder wat wils. Vietnam staat bijvoorbeeld bekend om haar mooie steden als Hanoi, Ho Chi Minh stad en Hoi An. En ook qua natuurschoon heeft het land enorm veel te bieden. Er zijn in Vietnam maar liefst 31 nationale parken waaronder bekende gebieden vallen zoals Cat Ba bij Halong Bay en Cuc Phong even ten zuiden van Hanoi. Een ander bekend nationaal park in Vietnam is Cat Tien in het zuiden van Vietnam. Dit park ligt tussen de steden Ho Chi Minh stad en Dalat in en is maar liefst 72.000 hectare groot. Het park ligt in drie verschillende provincies namelijk Dong Nai, Lam Dong en Binh Phouch. In de jungle van het nationaal park Cat Tien kunt u met gemak een paar dagen verblijven. We bespreken in deze tekst wat er allemaal te zien en te doen is in dit nationale park.

De geschiedenis van bewoning van het Cat Tien nationaal park Vietnam gaat behoorlijk ver terug. Er zijn in dit gebied namelijk relikwieën gevonden van vele eeuwen geleden. Het gebied was in de tijd van het Funan rijk een belangrijk religieus centrum. De bijzondere jungle in het gebied werd in de Vietnamoorlog enorm beschadigd. De talrijke bombardementen overleefden veel dieren en planten in Cat Tien niet. Gelukkig hebben ook veel dieren en platen standgehouden en kon het park na de oorlog weer opgebouwd worden met behulp van organisaties zoals het WWF.  In het jaar 2001 zette de UNESCO het Cat Tien park op de Tenative List met gebieden die in de toekomst op de werelderfgoedlijst terecht kunnen komen. Hierdoor zijn de faciliteiten en infrastructuur in het park sterk verbeterd.

 

 

Wandelen en mountainbiken

 

In het park kunt u een hoop verschillende dingen doen. De belangrijkste activiteiten voor toeristen zullen we hier bespreken. Trekking oftewel wandelen is een van de populairste activiteiten in het Cat Tien nationaal park. Via de prima wandelpaden kun je het park in uw eigen tempo ontdekken. Maar u kunt ook een van de trekking tours door het park boeken. Over veel van de geasfalteerde paadjes in Cat Tien national park kunt u ook mountainbiken. Ook dit is een populaire manier om het Cat Tien nationaal park te verkennen. U kunt in het park zelf mountainbikes huren dus hier hoeft u niet van tevoren achteraan te gaan.

 

 

Wilde dieren bekijken

 

Bij een jungle denkt u natuurlijk direct aan wilde dieren en deze komt u in het Cat Tien nationaal park dan ook zeker tegen. Het park staat zelfs bekend als een plek waar u enorm veel verschillende flora en fauna tegen kunt komen. Met name het grote aantal verschillende dieren die in dit park leven is bijzonder. Er leven in dit park bijvoorbeeld meer dan 400 soorten vlinders en meer dan 300 verschillende soorten vogels. Voor vogelliefhebbers is dit park dan ook een echte aanrader met bijzondere soorten als de bisschopsooievaar en de neushoornvogel. Er zijn ook 79 soorten reptielen, 100 verschillende zoogdieren en ruim 40 verschillende amfibiesoorten te vinden in het park. Deze soorten laten zich niet allemaal makkelijk zien en leven vaak diep in de jungle. U kunt het best met een gids dieper de jungle ingaan om bijzondere dieren zoals neushoorns, luipaarden en olifanten te bekijken. Als u zo goed als zeker wilt zijn dat u een bijzonder en indrukwekkend dier tegenkomt is een bezoekje aan het krokodillenmeer een aanrader. In dit meer leven zoals de naam al verklapt volop krokodillen. U kunt onder begeleiding van een gids in een paar uur naar het meer lopen vanaf de ingang van het park, ook de mountainbike is voor deze tocht een optie. Alleen de tocht naar het meer en het uitzicht over het meer zijn de tocht al meer dan waard.

 

 

Gibbons ins het wild en gibbonopvang

 

Een andere bijzondere diersoort die in het park leeft zijn de gibbons. Deze leuke aapsoort is volop te vinden in verschillende delen van het park. Een goede manier om deze dieren te bekijken is een Cat Tien nationaal park tour. Een gids zal u vroeg in de ochtend meenemen omdat de gibbons in de ochtenduren het meest actief zijn. Net buiten het park kunt u ook een gibbonopvang vinden waar aapjes die in gevangenschap hebben geleefd worden klaargestoomd voor het leven in de jungle. In deze mooie opvang kunt u dieren van dichtbij bekijken en meer leren over deze leuke beesten.

 

 

Bereikbaarheid en beste reistijd

 

Het Vietnam nationaal park Cat Tien ligt even ten noordoosten van Ho Chi Minh stad en dit is dan ook de meest logische stad om als tussenstop op uw route naar Cat Tien te gebruiken. Wanneer u van Europa naar Cat Tien vliegt kunt u het best naar het internationale vliegveld van Ho Chi Minh stad vliegen. Dit vliegveld heet Tan Son Nhat International Airport en is goed te bereiken vanuit Europa. Voor het reizen naar Vietnam heeft u een visum nodig dat u hier makkelijk kan regelen. Vanuit Ho Chi Minh stad kunt u een tour boeken naar het park maar ook op eigen houtje kunt u prima in Cat Tien komen. U kunt bijvoorbeeld met de bus vanuit Ho Chi Minh stad naar Ma Da Gui vlakbij het park reizen. De bus naar Ma Da Gui doet er ongeveer vierenhalf uur over. Vanaf hier kunt u met de scooter of taxi doorreizen naar het park. Voor de backpackers die vanuit het midden van Vietnam richting Cat Tien willen reizen is er natuurlijk ook een andere optie. U kunt namelijk ook vanuit Da Lat de bus naar Ma Da Gui pakken. Deze bus doet er ook iets langer dan 4 uur over. Ook wanneer u met een motor of scooter door het land rijdt is Cat Tien goed te bereiken.

 

Het kan in de jungle van Cat Tien enorm regenen in het regenseizoen. Als u liever niet te nat wilt regenen kunt u de maanden mei tot en met oktober het best vermijden. De beste reistijd voor het gebied waarin Cat Tien nationaal park is gelegen is december tot en met april. Als u niet van te hoge temperaturen houdt kunt u de maanden maart en april echter beter vermijden. Het kan dan namelijk overdag zo’n 40 graden Celsius worden. In het regenseizoen valt de meeste regen trouwens in de middag dus kunt u in de ochtend en avond vaak redelijk droog het park verkennen. In welke tijd van het jaar u ook wilt reizen, een bezoek aan het Cat Tien nationaal park is altijd een fantastische ervaring.

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy