Dong Hoi

Een van de meest onbekende steden in Vietnam, die zich uitstekend leent om eens te bezoeken als toerist, is zonder twijfel Dong Hoi. De stad is van oudsher niet een van de meest populaire bestemmingen in het prachtige Vietnam. Toch wordt de stad, gelegen in centraal Vietnam aan de kust van de Zuid-Chinese Zee, met de jaren steeds populairder onder bezoekers van Vietnam. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat kortgeleden de grootste grot ter wereld is ontdekt. De Son Doong grot is nog niet lang open, maar een absolute publiekstrekker voor de stad Dong Hoi. Daarnaast is de stad zelf natuurlijk ook een aangename plek om te vertoeven. U heeft er tal van gezellige restaurants en barretjes en ook liefhebbers van het uitgaansleven komen niets te kort. Maar naast de gezelligheid van Dong Hoi zelf en de imposante Son Doong grot, zijn er nog tal van andere dingen die u kunt doen of bezoeken in en rondom de stad. We zetten er een aantal voor u op een rij.

 

 

Quang Phu zandduinen

 

Wie van wandelen en rust houdt, moet absoluut de Quang Phu zandduinen bij Dong Hoi eens gaan bezoeken. Deze grote zandbergen gaan zo ver als het oog kan rijken en vormen daarmee een indrukwekkend natuurverschijnsel. Het is misschien niet de allergrootste highlight van Dong Hoi, maar zeker de moeite waard om eens te bezoeken. U komt er heerlijk tot rust, kunt genieten van het uitzicht en schitterende wandelingen maken door het gebied. Zorg er alleen wel voor dat u niet verdwaalt in dit schitterende gebied.

 

 

Tam Toa kerk

 

Een van de redenen dat Dong Hoi nog niet zo bekend is bij toeristen, is dat het tijdens de Vietnamoorlog grotendeels is vernietigd. De inwoners van het gebied moesten dus vrijwel hun hele stad opnieuw opbouwen. Logischerwijs heeft dat even geduurd, maar het resultaat mag er zeker zijn. Dong Hoi is een stad met veel potentie op het gebied van toerisme. U heeft er namelijk alles. Schitterende stranden, een ontspannen sfeer, uitgaansgelegenheden, veel bezienswaardigheden en ga zo maar door. Dong Hoi is zonder twijfel een van de mooiste steden van Vietnam. Ook voor geschiedenisliefhebbers is er toch nog genoeg te beleven. Er zijn nog altijd genoeg overblijfselen van het oude Dong Hoi. Niet alles is dus vernietigd. Dat blijkt wel uit het feit dat een gedeelte van de Tam Toa kerk nog altijd overeind staat. Als u deze kerk bezoekt, lijkt hij erg mysterieus. Dit komt met name doordat alleen de voorkant van de kerk nog overeind staat. Een absolute aanrader om eens te bezoeken.

 

 

Nhat Le Beach

 

Zoals al eerder voorbij is gekomen, ligt Dong Hoi aan zee en heeft het verschillende prachtige witte stranden. Een van die stranden is Nhat Le Beach. In totaal is er maar liefst 12 kilometer aan strand te vinden bij de stad. Er is dus altijd genoeg ruimte voor iedereen. Zeker omdat Dong Hoi niet de meest bekende plaats is onder toeristen, kunt u altijd gemakkelijk een plekje vinden op een van de stranden, zodat u heerlijk tot rust kunt komen. Het opvallende aan dit specifieke strand is het geluid dat het maakt als u erover heen loopt. Het klinkt dan een beetje als het gepiep van een net nieuw gekochte sneaker.

 

 

Nha-Ke Bang National Park

 

Het Nha-Ke Bang National Park is vooral bekend doordat het een van de grootste kalksteennatuurgebieden is op de hele wereld. Het is daarom ook een van de belangrijkste highlights van Dong Hoi. Als u de regio bezoekt, moet u absoluut een van de tours bezoeken naar dit natuurgebied. Er zijn allerlei bijzondere dieren en planten te vinden, die bijna nergens anders op de wereld leven. Zo is er in 2005 nog een nieuwe soort gekko ontdekt. Het meest bijzondere aan het park zijn echter de talloze grotten en ondergrondse rivieren. Ook ziet u veelvuldig stalactieten en stalagmieten voorbijkomen. Dit nationale park zal een onuitwisbare indruk op u maken.

 

 

Vinh Moc tunnel

 

Als u geïnteresseerd bent in de Vietnamoorlog, dan is het een echte aanrader om de Vinh Moc tunnel eens te bezoeken. De Vinh Moc tunnel is een soort diep ondergronds miniatuur-dorp. Het is een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in de recente geschiedenis van Vietnam. Om een ​​echt avontuur te beleven, is het aan te raden om de Vinh Moc Tunnel en de Hien Luong-brug allebei te bezoeken. Deze higlights bevinden zich in de 17e gedemilitariseerde zone. Dat is een gedemilitariseerde zone, die is ingesteld onder het Verdrag van Genève over Indochina in 1954, oorspronkelijk bedoeld als een militaire grens tussen het noorden en zuiden van Vietnam. Vinh Moc is op militair gebied belangrijk geweest in de Vietnamoorlog voorn de Democratische Republiek Vietnam om zich te beschermen tegen aanvallen van de Republiek Vietnam en de Verenigde Staten van Amerika. Het tunnelsysteem bestond ten noorden van de Ben Hai-rivier en is vooral gebruikt tussen 1965 en 1972.

 

 

Kajakken of kanoën

 

In het gebied rondom Dong Hoi is niet alleen veel te zien, er is ook genoeg te doen. Van wandeltochten en fietsexcursies tot boomtopklimmen, u vindt het er allemaal. Ook is het een suggestie om te gaan kajakken of kanoën, aangezien er voldoende gelegenheden zijn om dat te doen in Dong Hoi. Dit kan bijvoorbeeld in Phong Na, waar u een tour naartoe kunt boeken. U kunt dan in uw kano of kajak door de grotten heen varen, wat een spectaculaire ervaring oplevert, die u nooit zult vergeten.

 

 

Hoe is Dong Hoi te bereiken?

 

Het prettige aan Dong Hoi is dat het een eigen vliegveld heeft, op nog geen 6 kilometer gelegen van het centrum van de stad. Het vliegveld, dat ook Dong Hoi heet, werd zo’n 10 jaar geleden eigenlijk alleen gebruikt voor binnenlandse vluchten. Maar aangezien het toerisme in de stad enorm is toegenomen de laatste jaren, is het nu ook mogelijk om bijvoorbeeld vanaf Schiphol naar deze luchthaven te vliegen. Vergeet niet dat u een visum Vietnam nodig heeft om hierheen te kunnen reizen.Ook is het mogelijk om vanuit Hanoi, waar veel mensen toch naartoe gaan als ze Vietnam bezoeken, een buskaartje te kopen en met de bus naar Dong Hoi te gaan.

De beste reistijd voor Dong Hoi is volgens ons het voorjaar of het najaar. In de winter kan het namelijk redelijk koud worden, hoewel u dat niet verwacht. De temperatuur kan dalen tot ongeveer 10 graden en met een flinke wind kan de gevoelstemperatuur nog lager liggen. In de zomer is het juist weer te warm en regent het veel, waardoor het najaar en het voorjaar de beste reistijden zijn voor deze bestemming.

 

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy