Bezienswaardigheden

Vietnam wordt de afgelopen jaren steeds populairder als vakantieland. Bekend is dat veel jongeren het land bezoeken om een rondreis te maken nadat ze hun middelbare school of studie hebben afgerond. Toch zijn het niet alleen (Nederlandse) jongeren die graag door Vietnam reizen, het land kent vele bezienswaardigheden in zowel de steden als op de eilanden dat het ook voor families en gezinnen uitermate geschikt is als vakantieland. En wat te denken van een huwelijksreis?

Vietnam staat bekend om het heerlijke eten en de verschillende soorten landschappen. Dit is slechts een fractie van wat het land allemaal te bieden heeft. Hoogtepunten noemen blijft subjectief toch hebben wij tien highlights van Vietnam voor u op een rijtje gezet.

 

 

Hanoi

 

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en door zijn vele bezienswaardigheden is het een absolute must see. Opvallend is dat, ondanks dat het zo’n grote stad is, vooral het oude centrum veel weg heeft van een dorp. De sfeer is daar gemoedelijk en de mensen zijn uiterst vriendelijk. Eetgelegenheden zijn er meer dan voldoende en als u na het diner graag tot in de late uurtjes een feestje wilt vieren dan kan dit volop in een andere delen van de stad. Uitgaan kan niet in het oude deel omdat daar door de overheid een avondklok is ingesteld waardoor het na 2.00 uur stil is op straat.

De Waterpoppenshows en de verschillende markten in Hanoi zijn vooral ook interessant voor toeristen die graag de plaatselijke cultuur willen opsnuiven. Voor geschiedenisliefhebbers zijn het Ho Chi Minh Mausoleum en de Temple of Literature een absolute aanrader. In het mausoleum kunt u het lichaam van de voormalig leider van Vietnam zien, de in 1969 gestorven Ho Chi Minh. De Temple of Literature was de eerste universiteit van Vietnam, maar is inmiddels al 200 jaar gesloten voor colleges.

De beste reistijd voor een bezoek aan Hanoi is wat ons betreft de Nederlandse winterperiode, december, januari en februari, maar ook november en maart zijn geschikte maanden. De luchtvochtigheid en temperatuur liggen in deze tijd een stuk lager dan in de rest van het jaar. Dit maakt het reizen naar Hanoi in deze periode het meest comfortabel. In de zomer is het over het algemeen veel te warm om lekker door de stad te kunnen lopen. Hoewel de temperatuur gemiddeld 30 graden is kan deze uitschieters richting de 40 graden hebben. Doordat het dan ook het regenseizoen is kan de luchtvochtigheid hoog oplopen.

 

 

 

Nha Trang

 

Voor wie van een feestje houdt is de badplaats Nha Trang the place to be. Deze stad ligt aan de zuidkust van Vietnam. Door de prachtige zandstranden en schitterende uitzichten is deze kust een toeristische trekpleister en wat ons betreft zeker een aanrader. Bij de verschillende strandtentjes kunt u heerlijk eten en ook feesten op het strand. De stad is omgeven door een zee waar verschillende tropische eilanden te zien zijn. Deze badplaats leent zich dan ook bij uitstek voor een fantastische huwelijksreis. Doordat het wat afgelegen ligt is het bij mensen die het land doortrekken een minder populaire plaats.

 

 

 

Mu Cang Chai

 

Bij rijstvelden denkt u misschien niet gelijk aan Vietnam toch zijn die in het Mu Chang Chai gebied volop te vinden. Dit levert prachtige plaatjes op. Voor de liefhebbers van natuur is dit gebied dan ook een absolute aanrader om een keer te bezoeken. Deze regio biedt een welkome afwisseling op drukke steden als Hanoi of Ho Chi Minh City. U kunt hier genieten van schitterende natuur en de relatieve rust die er heerst. Bovendien is het gebied niet heel bekend bij veel toeristen. Er zijn maar weinig reisorganisaties en reisgidsen die mensen erop attenderen dat dit een van de hoogtepunten is van Vietnam. Een aanrader is ook om een scooter te huren en zelf door het gebied heen te rijden.

 

 

Whale Island

 

Op zo’n 80 kilometer van de prachtige badplaats Nha Trang ligt het minstens zo geweldige Whale Island. Dit tropische eiland met palmbomen en schitterende witte zandstranden dankt zijn naam aan het feit dat u hier veelvuldig walvissen kunt spotten. Zonder twijfel kunt u dit een van de mooiste plekken van Vietnam noemen, hier kunt u namelijk heerlijk ontspannen en op meerdere punten van een bijzonder mooi uitzicht genieten. Een ware droombestemming!

 

 

 

Ho Chi Minh City

 

Het feit dat Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon de hoofdstad van Vietnam was is nog altijd terug te zien in het feit dat het de belangrijkste stad is in economisch opzicht. De stad stond vroeger ook bekend als Ho Chi Minhstad. Er is voldoende gelegenheid om te shoppen en lekker uit eten te gaan
Deze stad is een stuk moderner dan veel andere steden in Vietnam en vormt een groot contrast met bijvoorbeeld Hanoi. Wij raden aan om in ieder geval de Ben Than markt te bezoeken en om een kijkje te nemen in China Town. De stad is makkelijk bereikbaar met het vliegtuig, ook vanuit Europa. De Tan Son Nhat luchthaven is namelijk de grootste en meest bezochte van alle luchthavens in Vietnam.

 

 

Mekong Delta

 

In het zuiden van Vietnam ligt een van de hoogtepunten van het land, namelijk de Mekong Delta. Het riviergebied is ten zuidwesten gelegen van Saigon, maar de rivier Mekong zelf vindt zijn oorsprong in Tibet. In totaal is de Mekong ruim 4000 kilometer lang. Vooral de Mekong Delta is spectaculair en is daarom een van de gebieden die het meestbezocht wordt door toeristen. In het gebied zijn veel verschillende soorten vegetatie te vinden en bovendien liggen in de delta tal van eilandjes. Ook is er een hoop dichtbegroeide jungle te vinden in de omgeving waarin tal van exotische planten en dieren leven. Deze junglegebieden bevinden zich vooral rond om de uitlopers van de Mekong. In het rijtje van mooiste plekken van Vietnam mag de Mekong Delta niet ontbreken
 

 

 

Mai Chau

 

Voor liefhebbers van natuur en cultuur is Mai Chau zeker de moeite van het bezoeken waard. Het is een van de 713 districten in Vietnam en werkelijk schitterend. Het is een bergachtig gebied op ongeveer 135 kilometer van Hanoi. Waar het in Hanoi een enorme drukte is valt Mai Chau juist op door haar serene rust in het gebied.  In het gebied zijn tal van schitterende valleien te vinden. De lokale bevolking houdt sterk vast aan de eigen traditie waardoor u hier hele andere indrukken zult opdoen dan in de grote stad. Ook zijn er prachtige rijstvelden in de regio waar die lokale bevolking vaak druk aan het werk is.

 

 

Hoi An

 

Een van de grote bezienswaardigheden in Vietnam is de stad Hoi An. In vroeger tijden was dit een van de belangrijkste handelssteden en van de rijke historie is vandaag de dag nog veel te zien. Vooral in het oude centrum staan nog veel bouwwerken die hier nog op duiden. Sinds Hoi An op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat is de binnenstad verboden terrein voor auto’s en vrachtwagens waardoor er een stuk minder lawaai is dan in steden als Saigon en Hanoi. Door de gezellige straatjes waar u heerlijk romantisch kunt dineren besluiten veel mensen om op huwelijksreis naar Hoi An te gaan.

 

 

Cat Tien Nationaal Park

 

Het Cat Tien Nationaal Park is een enorm en uniek natuurgebied in de buurt van Saigon. Het tropisch regenwoudgebied is maar liefst 72.000 hectare groot en daarmee een van de grootste in heel Vietnam. U komt als toerist niet zo heel makkelijk het nationaal park binnen, aangezien de Vietnamese overheid niet wilt dat het er door toeristen schade wordt toegebracht. Er wordt daarom slechts een beperkt aantal toeristen toegelaten tot het gebied, vroegtijdig boeken is daarom aan te raden.
 

Het gebied is met name bijzonder door de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan dieren die hier leven. Zo kunt u hier onder andere olifanten, luipaarden, krokodillen, gibbons en talloze vogelsoorten vinden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Cat Tien Nationaal Park op d UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Ook wordt dit beschermde gebied gebruikt om dieren die dreigen uit te sterven, te laten re-integreren. Dat is dan ook een van de redenen waarom u er als toerist zo moeilijk binnenkomt. Voor durfallen is het een absolute aanrader om een nachtelijke safari door het gebied te maken. Houd wel rekening met bloedzuigers, die komen hier veel voor. 
 

 

 

Halong Bay

 

Halong Bay is een natuurgebied dat uniek is in de wereld. Het is daarom een van de populairste bezienswaardigheden van Vietnam. Het gebied leent zich uitstekend voor het maken van een vaartocht door het hele gebied. De baai onderscheidt zich met name door de bijzonder gevormde rotsen die honderden meters boven het water uitsteken. Hierdoor krijgt u een soort magisch gevoel als u door het gebied vaart. Verder is er ook veel prachtige natuur en zijn er talloze stranden te vinden in en rondom Halong Bay. Wat ons betreft is deze baai dan ook een absolute aanrader.

 

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy