U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visa voor Vietnam aanvragen. De kosten bedragen v.a € 39,95 - afhankelijk van het type reisdocument en kunnen worden voldaan met iDeal, PayPal, Mistercash/Bancontact of een Creditcard.

 

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Voor Vietnam is het noodzakelijk om een autorisatiebrief online aan te vragen. Met deze autorisatiebrief heeft u een officiële verklaring in het Vietnamees waarmee u in Vietnam de visumstamp kunt afhalen.

 

Voor Vietnam zijn er verschillende soorten visa. Met de 1 maand single entry en 3 maanden single entry kunt u respectievelijk 1 en 3 maanden in het lang blijven. Met 1 maand multiple entry en 3 maanden multiple entry kunt u respectievelijk 1 en 3 maanden meerdere keren Vietnam binnen reizen.

 

1 maand single entry

€ 20,99,-

1 maand multiple entry

€ 24,95,-

3 maanden single entry

€ 27,95,-

3 maanden multiple entry

€ 40,95,-

Bovenstaande bedragen zijn inclusief consulaire kosten.

 

Aanvragen

Als u naar Vietnam wilt reizen voor bijvoorbeeld een vakantie of een zakenreis en u heeft een Belgisch of Nederlands paspoort dan heeft u een visum nodig. Een visum is simpel gezegd een toestemming om in het desbetreffende land te mogen zijn. Een visum wordt meestal uitgegeven door het land waar u wilt reizen, in dit geval dus Vietnam. Voor Vietnam heeft u een zogeheten visum on arrival nodig, dit is een visum dat u in ontvangst neemt als u aankomt in Vietnam. Om een visum on arrival te krijgen heeft u een autorisatiebrief nodig. Het is ook een vereiste om te landen op één van de drie grootste internationale vliegvelden van Vietnam, Hanoi, Ho Chi Minh en Da Nang. Als u met uw autorisatiebrief op één van deze vliegvelden land dan krijgt u een visa stempel op uw paspoort. Als u op een andere manier dan met het vliegtuig het land binnenkomt (met de auto, boot of trein) dan dient u de aanvraag zelf te regelen met het Vietnamese consulaat.

 

U kunt kiezen uit verschillende soorten visums. De duur van uw verblijf is het eerste dat u moet bepalen, u kunt namelijk kiezen uit een visum dat 1 maand geldig is of een visum dat 3 maanden geldig is. Daarna moet u bepalen hoe vaak u opnieuw het land wilt betreden, dit wil zeggen dat u het land verlaat en daarna het land opnieuw betreedt. Als dit eenmalig is dan heeft u een single entry visum nodig, bij meerdere keren is dan een multiple entry visum. Let wel op, de verschillende visa verschillen ook in prijs, hoe langer u visum geldig is hoe duurder het visum wordt. Als u naar het Vietnamese eiland Phu Quoc gaat en enkel hier verblijft heeft u ook geen visum nodig voor een periode van maximaal 30 dagen.

 

Een autorisatiebrief is een document dat u nodig heeft om een visum on arrival te ontvangen als u naar Vietnam gaat. Het is dus simpelweg een toestemmingsbrief van de Vietnamese overheid dat u een visum mag ontvangen en reizen in Vietnam.  Deze brief dient u voordat u op vakantie gaat aan te vragen en mee te nemen naar Vietnam. Daarnaast heeft u een aantal andere documenten nodig voor de aanvraag: u dient het N1 en M3 formulier in te vullen. U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is nadat u aankomt in Vietnam met een lege pagina op uw paspoort waar het visum voor Vietnam geplakt kan worden. Daarnaast heeft u contant geld om het visum te betalen nodig, de zogeheten stamp fee (u kunt betalen met de Vietnamese dong of de Amerikaanse dollar betalen). En als laatste heeft u 2 recente pasfoto’s nodig. U kunt de autorisatiebrief bij ons volledig in het Nederlands aanvragen en het kost u slechts enkele minuten. Het is niet mogelijk om uw autorisatiebrief zelf aan te vragen omdat u een contact in Vietnam nodig heeft die de aanvraag voor u doet. Als u met een gezelschap reist dan dient iedere persoon een eigen autorisatiebrief te hebben, dus ook uw baby of kind.

 

U heeft een autorisatiebrief nodig om te reizen naar Vietnam. Waarschijnlijk zal de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist u vragen om uw visum of autorisatiebrief, als u deze niet heeft dan kunt u niet inchecken. Een autorisatiebrief is dus verplicht als u geen geldig alternatief heeft. Een alternatief kan zijn dat u een visum heeft of een bepaald type paspoort. Met een Nederlandse en Belgische nationaliteit heeft u altijd een autorisatiebrief of visum nodig, met de volgende nationaliteiten heeft u daar een uitzondering op:

 

De landen waarmee u een bepaalde tijd in Vietnam kunt verblijven:

Het aantal dagen dat u in Vietnam mag verblijven:

Cambodja

Maximaal 14 dagen.

Duitsland, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Finland, Italië, Spanje, zweden, Noorwegen, Rusland, Wit-Rusland, Japan of Zuid-Korea.

Maximaal 15 dagen.

Philippijnen

Maximaal 21 dagen.

Laos, Brunei, Indonesië, Myanmar, Singapore, Thailand of Maleisië.

Maximaal 30 dagen.

 

Heeft u een nationaliteit van één van de bovenstaande landen maar wilt u langer blijven dan het maximaal aantal dagen? Vraag dan ook een autorisatiebrief aan voor een visum on arrival. 

U kunt gebruik maken van een autorisatiebrief als deze wordt goedgekeurd. Wij doen voor u de aanvraag en als deze niet geldig wordt verklaard dan nemen wij contact met u op. Het is onwaarschijnlijk dat u geen autorisatiebrief kunt krijgen, maar als dit het geval is dan kunt u het beste contact opnemen met de Nederlandse ambassade om de reden te achterhalen. Als u een autorisatie brief heeft dan kunt u deze gebruiken om een visa on arrival in ontvangst te nemen. Let op, u dient wel op één van deze drie vliegvelden te landen: Da Nang, Ho Chi Minh, Hanoi. Als u op een ander vliegveld land dan komt u waarschijnlijk niet langs de douane. Ook als u het land betreed met een ander vervoersmiddel dan een vliegtuig dan dient u zelf de aanvraag te regelen met het Vietnamese consulaat. U kunt Vietnam wel verlaten via een ander vervoersmiddel of een ander vliegveld. Immers, u heeft dan het visum al opgehaald. 

Reizen met het visum

Het is mogelijk om uw visum aan te vragen bij de ambassade in den haag, echter hier zijn een aantal nadelen aan verbonden. Ten eerste dient u uw paspoort dan toe te sturen per post (met alle risico’s hiervan voor uw rekening) of moet u langs de ambassade in den haag rijden. Daarnaast is het aanvragen van een autorisatiebrief bij de ambassade een stuk duurder dan bij ons. Voor de autorisatiebrief betaal je bij de ambassade al snel rond de 40 euro terwijl dit bij ons maar €20,85 is!

U heeft een autorisatiebrief nodig als u op reis gaat naar Vietnam en een Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft. Met een autorisatiebrief kunt u in Vietnam een visum in ontvangst nemen na het betalen van de zogeheten stamping fee. Deze fee betaal je voor het stempelen van het visum in uw paspoort. Het is vereist dat u contact geld hiervoor bij zich heeft, u kunt namelijk niet met een creditcard betalen. De prijs van de stemping fee ligt aan wat voor visum u wilt. Een visum met single entry kost 25 dollar, een visum met multiple entry 50. 

Het is tegenwoordig verplicht een autorisatiebrief of een visum bij u te hebben als u reist naar Vietnam. Als u wilt inchecken in Nederland kan het zijn dat u om uw visum of autorisatiebrief gevraagd wordt, als u deze niet kunt tonen dan mag u Nederland niet verlaten. Als u dus een Nederlandse of Belgische identiteit heeft en u heeft geen geldig visum dan is er geen alternatief voor een autorisatiebrief en is deze verplicht.

 

Bij het aanvragen van een autorisatiebrief dient u op een aantal dingen te letten. Ten eerste is het noodzakelijk dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is na de aankomstdatum in Vietnam. Als dit niet het geval is dat is uw aanvragen niet geldig. Daarnaast heeft u 2 recente pasfoto’s’ nodig. Daarnaast is het zeer belangrijk dat u geen fouten maakt in het aanvraagformulier voor de autorisatiebrief, indien u wel een fout heeft gemaakt en u hier later achter komt neem dan contact met ons op. Het is ook noodzakelijk dat u de autorisatiebrief op tijd aanvraagt, wij streven ernaar om uw visum on arrival binnen 72 uur naar u toe te mailen. Echter, raden wij aan uw autorisatiebrief eerder aan te vragen zodat u nog genoeg tijd heeft als er complicaties ontstaan.

 

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy