U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visa voor Vietnam aanvragen. De kosten bedragen v.a € 20,95,- afhankelijk van het type reisdocument en kunnen worden voldaan met iDeal, PayPal, Mistercash/Bancontact of een Creditcard.

 

Veelgestelde vragen

1 maand single entry

€ 20,99,-

1 maand multiple entry

€ 24,95,-

3 maanden single entry

€ 27,95,-

3 maanden multiple entry

€ 40,95,-

Bovenstaande bedragen zijn inclusief consulaire kosten.

 

Voor Vietnam zijn er verschillende soorten visa. Met de 1 maand single entry en 3 maanden single entry kunt u respectievelijk 1 en 3 maanden in het lang blijven. Met 1 maand multiple entry en 3 maanden multiple entry kunt u respectievelijk 1 en 3 maanden meerdere keren Vietnam binnen reizen.

 

Voor Vietnam is het noodzakelijk om een autorisatiebrief online aan te vragen. Met deze autorisatiebrief heeft u een officiële verklaring in het Vietnamees waarmee u in Vietnam de visumstamp kunt afhalen.

 

Nee, dit is niet nodig. U hoeft alleen het aanvraagformulier in te vullen en wij regelen de rest.

 

Dit is mogelijk. De wachttijd kan echter oplopen tot enkele uren.

 

U dient het visum 5 werkdagen voor aankomst in Vietnam aan te vragen.

Het gehele aanvraagformulier is geheel in het Nederlands. Nadat wij de aanvraag en betaling hebben ontvangen vragen wij het officiële visum voor Vietnam voor u aan bij de Vietnamese immigratiedienst. Zodra wij de documenten binnen hebben mailen wij die naar u toe.

 

Het klimaat in Vietnam:

Vietnam heeft voor het grootste gedeelte een tropisch savanneklimaat. De moesson zorgt voor ontzettend veel neerslag in de maanden mei tot november in het zuiden in van oktober tot april in het noorden. Het wordt dan ook afgeraden tijdens de moesson periode op vakantie te gaan naar Vietnam.

 

Het weer in Vietnam:

Het weer in Vietnam is afgezien van de moesson zeer goed. De gemiddelde temperatuur ligt zowel in de winter als zomer rond de 25 garden. De beste reistijd naar Vietnam is over het algemeen van december tot mei.

 

Tijd in Vietnam

Vietnam valt in de tijdzone UTC +7. Dit wil zeggen dat het tijdens onze zomertijd in Vietnam 5 uur later is en in onze wintertijd 6 uur.

 

Munteenheid in Vietnam

De munteenheid in Vietnam is de Vietnamese dong. De koers is ten opzicht van de euro is ongeveer 1/24000. Je krijgt dus 24000 Vietnamese dong voor 1 euro.

 

Het M3 formulier voor entry and exit van Vietnam is geschreven in het Vietnamees en Engels. Wij hebben het formulier hier stap voor stap voor u uitgelicht zodat u weet wat u moet doen. Probeer zo veel mogelijk in het Engels te noteren.

·         1. Name and surname. Hier dient u uw voor en achternaam in hoofdletters te noteren. (Bijvoorbeeld GIJS JANSEN en niet Gijs Jansen).

·         Date of birth. Uw geboortedatum. U dient deze in te vullen als dd/mm/jjjj. (bijvoorbeeld 1 januari 1990: 01/01/1990).

·         Sex. Dit is uw geslacht, vul hier Male in voor man en female voor vrouw.

·         Place of birth. Dit is de plaats waar u geboren bent. Vul zowel de stad als het land van uw geboorte in.

·         Present nationality. Uw huidige nationaliteit. Vul hier Dutch in voor Nederlands.

·         Passport number: uw paspoort nummer

·         Kind of passport: Of u  een normaal of diplomatisch paspoort heeft. Vul hier regular in voor een normaal paspoort.

·         Date of issue. De uitgifte datum van uw paspoort.

·         Date of expity. Datum dat uw paspoort afloopt.

·         Profession. Vul hier uw beroep in.

·         Place of employment. De plaats waar uw werk gevestigd is.

·         Telephone. uw telefoonnummer.

·         Present address. Uw huidige adres waar u nu woont.

·         Telephone. Telefoonnummer van dat adres.

·         Children accompanying. De kinderen die met u mee reizen. Vul voor hun hun naam, geboortedatum en relatie met u in.

·         Porpose of entry and exit. Schrijf hier waarom u Vietnam bezoekt. Als u op vakantie bent in vietnam kunt u hier ‘for holiday and pleasure’ invullen.

·         Propossed duration to entry and exit Vietnam. De verwachte aankomst en vertrekdatum. From is aankomstdatum en to is vertrekdatum.

·         Entry and exit times. De tijden dat u aankomt en vertrekt.

·         Port of arrival and depature. Vul hier in op welke vliegvelden u aankomt en vertrekt.

·         Done at: schrijf hier uw vliegveld op waar u aankomt.

·         On: schrijf hier de datum dat u aankomt in Vietnam op.

 

U dient ook een pasfoto mee te nemen en deze te plakken/nieten op het formulier.

Let op: alle gegevens dienen in overeenstemming te zijn met uw paspoort. 

Het aanvragen van uw autorisatiebrief is ontzettend makkelijk. Als u deze stappen volgt bent u in enkele minuten verzekerd van een autorisatiebrief:

Stap 1: Vul de ingangsdatum van uw visum in (dit is dus de aankomstdatum in Vietnam)

Stap 2: Voer de reden van uw reis, het soort visum en het vliegveld van aankomst in.

Stap 3: Vul de persoonsgegevens van de eerste reiziger in. (het is mogelijk om voor meerdere mensen tegelijk een aanvraag te doen!) Gegevens die u moet invullen zijn: Voornamen, achternaam, geslacht, nationaliteit en geboortedatum.

Stap 4: vul uw paspoortgegevens in. De gegevens die u van uw paspoort moet invullen zijn: Het paspoort document nummer, de uitgiftedatum van het paspoort en tot wanneer het paspoort geldig is.

Stap 5: vul uw contactgegevens in. Deze hebben wij nodig om u te contacteren wanneer de aanvraag rond is. Wij mailen u de autorisatiebrief. Het is ook mogelijk deze per post te ontvangen, hier betaald u wel een kleine meerprijs voor.

Stap 6:  Accepteer de algemene voorwaarden en beslis of u de autorisatiebrief ook per post wilt ontvangen.

Stap 7: betaal uw bestelling met iDeal, PayPal, Creditcard, Mistercash of Bancontact.

Stap 8: uw aanvraag is voltooid! U krijgt uw autorisatiebrief in de mail zodra wij deze binnen hebben. 

Wij hebben voor u het aanvraag formulier volledig in het Nederlands vertaald. Op deze manier is het voor u zo makkelijk mogelijk gemaakt en heeft u uw aanvraag binnen enkele minuten voltooid! 

Voor het aanvragen van uw autorisatiebrief heeft u een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is na uw aankomstdatum in Vietnam. U kunt dus geen identiteitskaart gebruiken voor het aanvragen van uw autorisatiebrief.  

Een autorisatiebrief is een brief voor een visum on arrival, als u al een visum, werkvisum of verblijfsvergunning heeft dan is een autorisatiebrief niet vereist. 

Het hangt van het soort visum af hoelang deze geldig is. U kunt namelijk kiezen uit een visum dat 30 dagen geldig is of een visum dat 3 maanden geldig is. U kunt met uw autorisatiebrief niet eerder landen op het vliegveld dan aangegeven op uw brief, later is wel mogelijk. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een multiple entry visum, hiermee kunt u meerdere malen het land betreden in een eenzelfde periode. Let op, hiervoor betaald u natuurlijk wel een meerprijs. U mag met een single entry visum wel binnenlandse vluchten maken aangezien u dan in het land blijft. U dient wel op een van de 3 grootste vliegvelden van Vietnam te landen, dit zijn namelijk de internationale vliegvelden. De vliegvelden zijn: Hanoi, Ho Chi Minh en Da Nang.

Het verschilt per soort visum hoe duur de autorisatiebrief is. Zo is een periode van 3 maanden duurder dan 1 maand. Bij ons kunt u een autorisatiebrief krijgen vanaf €20,85 per persoon. Als u in Vietnam aankomt en u wilt uw visum on arrival in ontvangst nemen dan betaalt u ook nog een stamping fee. Deze dient u te betalen in de Vietnamese Dong of in Amerikaanse dollars. Ook hier verschilt de prijs ervan weer, het kost namelijk 25 dollar als u een single entry visum heeft en 50 dollar als u een multiple entry visum heeft. 

Het is cruciaal dat u minimaal 72 uur van te voren uw autorisatiebrief aanvraagt. Het kan namelijk zo lang duren voordat de aanvraag rond is. Echter, in het uiterste geval kan het zijn dat uw aanvraag niet goed doorkomt of dat uw aanvraag afgekeurd wordt. Voor dit soort uitzonderingen raden wij u aan het visum on arrival eerder aan te vragen. Wij raden u aan het visum minimaal 2 weken van te voren aan te vragen.

 

Bij het aanvragen van een autorisatiebrief dient u op een aantal dingen te letten. Ten eerste is het noodzakelijk dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is na de aankomstdatum in Vietnam. Als dit niet het geval is dat is uw aanvragen niet geldig. Daarnaast heeft u 2 recente pasfoto’s’ nodig. Daarnaast is het zeer belangrijk dat u geen fouten maakt in het aanvraagformulier voor de autorisatiebrief, indien u wel een fout heeft gemaakt en u hier later achter komt neem dan contact met ons op. Het is ook noodzakelijk dat u de autorisatiebrief op tijd aanvraagt, wij streven ernaar om uw visum on arrival binnen 72 uur naar u toe te mailen. Echter, raden wij aan uw autorisatiebrief eerder aan te vragen zodat u nog genoeg tijd heeft als er complicaties ontstaan.

 

Het is tegenwoordig verplicht een autorisatiebrief of een visum bij u te hebben als u reist naar Vietnam. Als u wilt inchecken in Nederland kan het zijn dat u om uw visum of autorisatiebrief gevraagd wordt, als u deze niet kunt tonen dan mag u Nederland niet verlaten. Als u dus een Nederlandse of Belgische identiteit heeft en u heeft geen geldig visum dan is er geen alternatief voor een autorisatiebrief en is deze verplicht.

 

U heeft een autorisatiebrief nodig als u op reis gaat naar Vietnam en een Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft. Met een autorisatiebrief kunt u in Vietnam een visum in ontvangst nemen na het betalen van de zogeheten stamping fee. Deze fee betaal je voor het stempelen van het visum in uw paspoort. Het is vereist dat u contact geld hiervoor bij zich heeft, u kunt namelijk niet met een creditcard betalen. De prijs van de stemping fee ligt aan wat voor visum u wilt. Een visum met single entry kost 25 dollar, een visum met multiple entry 50. 

Het is mogelijk om uw visum aan te vragen bij de ambassade in den haag, echter hier zijn een aantal nadelen aan verbonden. Ten eerste dient u uw paspoort dan toe te sturen per post (met alle risico’s hiervan voor uw rekening) of moet u langs de ambassade in den haag rijden. Daarnaast is het aanvragen van een autorisatiebrief bij de ambassade een stuk duurder dan bij ons. Voor de autorisatiebrief betaal je bij de ambassade al snel rond de 40 euro terwijl dit bij ons maar €20,85 is!

U kunt gebruik maken van een autorisatiebrief als deze wordt goedgekeurd. Wij doen voor u de aanvraag en als deze niet geldig wordt verklaard dan nemen wij contact met u op. Het is onwaarschijnlijk dat u geen autorisatiebrief kunt krijgen, maar als dit het geval is dan kunt u het beste contact opnemen met de Nederlandse ambassade om de reden te achterhalen. Als u een autorisatie brief heeft dan kunt u deze gebruiken om een visa on arrival in ontvangst te nemen. Let op, u dient wel op één van deze drie vliegvelden te landen: Da Nang, Ho Chi Minh, Hanoi. Als u op een ander vliegveld land dan komt u waarschijnlijk niet langs de douane. Ook als u het land betreed met een ander vervoersmiddel dan een vliegtuig dan dient u zelf de aanvraag te regelen met het Vietnamese consulaat. U kunt Vietnam wel verlaten via een ander vervoersmiddel of een ander vliegveld. Immers, u heeft dan het visum al opgehaald. 

U heeft een autorisatiebrief nodig om te reizen naar Vietnam. Waarschijnlijk zal de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist u vragen om uw visum of autorisatiebrief, als u deze niet heeft dan kunt u niet inchecken. Een autorisatiebrief is dus verplicht als u geen geldig alternatief heeft. Een alternatief kan zijn dat u een visum heeft of een bepaald type paspoort. Met een Nederlandse en Belgische nationaliteit heeft u altijd een autorisatiebrief of visum nodig, met de volgende nationaliteiten heeft u daar een uitzondering op:

 

De landen waarmee u een bepaalde tijd in Vietnam kunt verblijven:

Het aantal dagen dat u in Vietnam mag verblijven:

Cambodja

Maximaal 14 dagen.

Duitsland, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Finland, Italië, Spanje, zweden, Noorwegen, Rusland, Wit-Rusland, Japan of Zuid-Korea.

Maximaal 15 dagen.

Philippijnen

Maximaal 21 dagen.

Laos, Brunei, Indonesië, Myanmar, Singapore, Thailand of Maleisië.

Maximaal 30 dagen.

 

Heeft u een nationaliteit van één van de bovenstaande landen maar wilt u langer blijven dan het maximaal aantal dagen? Vraag dan ook een autorisatiebrief aan voor een visum on arrival. 

Een autorisatiebrief is een document dat u nodig heeft om een visum on arrival te ontvangen als u naar Vietnam gaat. Het is dus simpelweg een toestemmingsbrief van de Vietnamese overheid dat u een visum mag ontvangen en reizen in Vietnam.  Deze brief dient u voordat u op vakantie gaat aan te vragen en mee te nemen naar Vietnam. Daarnaast heeft u een aantal andere documenten nodig voor de aanvraag: u dient het N1 en M3 formulier in te vullen. U heeft een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is nadat u aankomt in Vietnam met een lege pagina op uw paspoort waar het visum voor Vietnam geplakt kan worden. Daarnaast heeft u contant geld om het visum te betalen nodig, de zogeheten stamp fee (u kunt betalen met de Vietnamese dong of de Amerikaanse dollar betalen). En als laatste heeft u 2 recente pasfoto’s nodig. U kunt de autorisatiebrief bij ons volledig in het Nederlands aanvragen en het kost u slechts enkele minuten. Het is niet mogelijk om uw autorisatiebrief zelf aan te vragen omdat u een contact in Vietnam nodig heeft die de aanvraag voor u doet. Als u met een gezelschap reist dan dient iedere persoon een eigen autorisatiebrief te hebben, dus ook uw baby of kind.

 

Als u naar Vietnam wilt reizen voor bijvoorbeeld een vakantie of een zakenreis en u heeft een Belgisch of Nederlands paspoort dan heeft u een visum nodig. Een visum is simpel gezegd een toestemming om in het desbetreffende land te mogen zijn. Een visum wordt meestal uitgegeven door het land waar u wilt reizen, in dit geval dus Vietnam. Voor Vietnam heeft u een zogeheten visum on arrival nodig, dit is een visum dat u in ontvangst neemt als u aankomt in Vietnam. Om een visum on arrival te krijgen heeft u een autorisatiebrief nodig. Het is ook een vereiste om te landen op één van de drie grootste internationale vliegvelden van Vietnam, Hanoi, Ho Chi Minh en Da Nang. Als u met uw autorisatiebrief op één van deze vliegvelden land dan krijgt u een visa stempel op uw paspoort. Als u op een andere manier dan met het vliegtuig het land binnenkomt (met de auto, boot of trein) dan dient u de aanvraag zelf te regelen met het Vietnamese consulaat.

 

U kunt kiezen uit verschillende soorten visums. De duur van uw verblijf is het eerste dat u moet bepalen, u kunt namelijk kiezen uit een visum dat 1 maand geldig is of een visum dat 3 maanden geldig is. Daarna moet u bepalen hoe vaak u opnieuw het land wilt betreden, dit wil zeggen dat u het land verlaat en daarna het land opnieuw betreedt. Als dit eenmalig is dan heeft u een single entry visum nodig, bij meerdere keren is dan een multiple entry visum. Let wel op, de verschillende visa verschillen ook in prijs, hoe langer u visum geldig is hoe duurder het visum wordt. Als u naar het Vietnamese eiland Phu Quoc gaat en enkel hier verblijft heeft u ook geen visum nodig voor een periode van maximaal 30 dagen.

 

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy