U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel ESTA voor de VS aanvragen. De kosten bedragen € 39,95,- en kunnen worden voldaan met iDeal, PayPal, Mistercash/Bancontact of een Creditcard.

 

Veelgestelde vragen

Een ESTA is een Electronic System for Travel Authorisation (elektrisch systeem voor reistoestemming). Dit komt neer op een autorisatie om het land binnen te mogen dat elektronisch, oftewel online, aangevraagd dient te worden. Een ESTA is dus een vervanging voor het normale visum om het reizen naar de Verenigde Staten eenvoudiger te maken.

Deze elektronische reistoestemming is verplicht sinds deze is ingevoerd op 15 maart 2016 voor het Visa Waiver Program. Met een ESTA kunt u dus reizen naar de Verenigde Staten zonder dat u in het bezit moet zijn van een visum. Het figureert dus eigenlijk als een toeristenvisum. Heeft u geen goedkeuring op uw visumaanvraag dan is het niet mogelijk om de VS te betreden via boot of vliegtuig.

U moet minimaal 72 uur voor vertrek het ESTA formulier invullen en indienen. Echter, de aanvraag moet goedgekeurd worden en dus wordt aangeraden deze aanvraag eerder te doen zodat wanneer de aanvraag niet goedgekeurd wordt u nog tijd heeft om contact op te nemen met de ambassade of een echt visum kunt aanvragen.

Het ESTA is dus een digitaal product en is gekoppeld aan uw paspoort, het is niet mogelijk gegevens te wijzigen of met een ander paspoort te reizen na uw aanvraag. Zitten er fouten in uw aanvraagt dan dient u een nieuwe aanvraag te doen. Als u aankomt in de Verenigde Staten dan wordt uw paspoort ingelezen en als uw aanvraag correct was dan wordt dat meteen gezien. Het wordt echter aangeraden de ESTA aanvraag mee te nemen zodat u verzekerd bent van toelating tot de Verenigde Staten. 

Via ons formulier kunt u binnen 5 minuten een ESTA aanvragen.

Het Visa Waiver Program maakt het sinds maart 2016 makkelijker om te reizen naar Amerikaanse landen zoals Canada en de Verenigde staten. Echter in sommige gevallen zal een ESTA waarschijnlijk geweigerd worden:

 • Wanneer de persoon naast een Nederlandse nationaliteit ook een nationaliteit heeft van een van deze landen: Jemen, Irak, Iran, Libië, Sudan, Somalië of Syrië.
 • Nederlanders die sinds maart 2011 in een van de bovenstaande landen zijn geweest en een andere nationaliteit hebben waarmee normaal gesproken wel gereisd mee kon worden.
 • Wanneer de toegang tot de Verenigde Staten iemand bij een eerder bezoek is geweigerd.
 • Wanneer iemand te lang is gebleven bij een eerder bezoek. (Dit wordt ook wel overstay genoemd).
 • Wanneer er al eerder een visumaanvraag voor de VS is geweigerd.
 • Wanneer iemand gearresteerd of veroordeeld is.
 • Wanneer u een diplomaat of steward/ stewardess bent.

Als u niet in aanmerking komt voor een ESTA formulier dan dient u een visum aan te vragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. Omdat dit even kan duren wordt aangeraden tijdig te beginnen met het aanvragen van uw ESTA toestemming. 

Wanneer u een geldig regulier Nederlands paspoort bezit en niet binnen de uitzonderingen valt die hier boven zijn genoemd dan komt u in principe altijd in aanmerking voor het Visa Waiver Program, oftewel een ESTA. Let op: kinderen dienen altijd een eigen paspoort te bezitten en ook voor hun dient een ESTA aangevraagd te worden. U dient ook altijd uw paspoort mee te nemen als u Verenigde Staten wilt betreden, de ESTA is digitaal gekoppeld aan uw paspoort en het is dus niet mogelijk om met een ander paspoort de Verenigde Staten te betreden. 

Een ESTA aanvragen is bij ons heel simpel. Eerst vult u het online aanvraagformulier in. Zorg dat u uw reisdocumenten voor de Verenigde staten bij de hand heeft dan is dit zo gebeurd. Vervolgens kunt u betalen met een van onze betrouwbare betaalmethodes. Het reisdocument kost u slechts €29,95 bij ons, dit is het goedkoopste van alle vergelijkbare sites.

Wij behandelen uw aanvraag binnen 24 uur na uw betaling en de Verenigde Staten bevestigd de aanvraag binnen 72 uur. Vervolgens sturen wij u per mail een bevestiging dat het aanvragen voldaan is.

Een ESTA is geldig voor een periode van maximaal twee jaar. Print de ESTA-autorisatie en bewaar deze goed bij uw overige reisdocumenten. De autorisatie vervalt als uw gegevens wijzigen (u krijgt bijvoorbeeld een andere baan of u huwelijke staat veranderd), het paspoort niet meer geldig is of wanneer de Verenigde Staten de autorisatie terugtrekt. 

Een ESTA is verplicht wanneer u wilt reizen naar de Verenigde Staten zonder een visum. Een ESTA-Autorisatie is dan een vervanging voor het visum In de volgende gevalleen is een ESTA niet noodzakelijk:

 • Personen met een (gedeeltelijk) Amerikaanse identiteit.
 • Personen die in het bezig zijn van een geldig visum, werkvisum of ander geldig reisproduct.
 • Personen die Verenigde Staten betreden het land. (Een ESTA is enkel verplicht wanneer u met het vliegtuig of de boot de Verenigde Staten betreedt).

 

U heeft een ESTA nodig wanneer u met het vliegtuig Verenigde staten wilt betreden. Dus ook als u op vakantie gaat naar de Verenigde Staten of alleen in de Verenigde Staten komt op doorreis. Het is noodzakelijk dat u uiterlijk 72 uur voor vertrek het reisdocument aanvraagt omdat het toestemming geven maximaal zo lang kan duren. Als u geen ESTA of ander geldig reisproduct heeft dan is het niet mogelijk om de Verenigde Staten te betreden. Echter het aanvragen van het reisdocument kan even duren en het wordt dus aangeraden het ruim van te voren aan te vragen zodat u niet in tijdsnood komt en eventuele problemen tijdig kunt oplossen. 

U heeft simpelweg een geldig reisproduct nodig om de Verenigde staten te betreden. Voor de meeste mensen is dit een ESTA-autorisatie omdat dit het makkelijkst en het goedkoopst is. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een geldig visum of werkvisum om de Verenigde staten binnen te komen. 

Een ESTA is een Electronic System for Travel Authorisation dit wil zeggen een digitale autorisatie om het land binnen te mogen. U kunt uw ESTA formulier dus elektronisch aanvragen via bijvoorbeeld Evisumservice.nl. Het aanvraagformulier is voor u speciaal in het Nederlands vertaald en kost u slechts enkele minuten om in te vullen als u uw reisdocumenten bij de hand heeft. Het is wel noodzakelijk dat u minimaal 72 uur van te voren de aanvraag doet, want zo lang kan de goedkeuring duren. Wij raden u echter aan het ruim van te voren te regelen zodat u nog genoeg tijd heeft om een alternatief te vinden wanneer uw aanvraag wordt afgewezen. De aanvraag kost u bij ons slechts €29.95 en hiermee kunt u 2 jaar lang de verenigde staten betreden. De ESTA is wel gekoppeld aan uw paspoort dus wanneer uw paspoort niet meer geldig is of als er gegevens verandert zijn dient u opnieuw een ESTA-autorisatie aan te vragen. 

Om een ESTA aan te vragen heeft u een geldig internationaal paspoort nodig. Het is ook belangrijk dat u het ESTA formulier naar waarheid en volledig juist invult. Dit betekent dat u geen foutjes mag maken met bijvoorbeeld het spellen van uw naam. Let op: in een Nederlands paspoort komt de letter O niet voor bij het paspoortnummer, het is dus altijd het getal 0. Wanneer er iets niet klopt dan is het mogelijk dat u toestemming geweigerd wordt. Het is ook belangrijk dat u op tijd het formulier aanvraagt, omdat het toestemming geven even kan duren dient u de aanvraag minimaal 72 uur van te voren te doen. 

Officieel dient u de ESTA minimaal 72 uur van te voren aan te vragen omdat het tot zolang kan duren tot u toestemming krijgt. Echter, omdat het aanvragen soms niet helemaal goed kan verlopen raden wij u aan minimaal één week van te voren het reisdocument aan te vragen. Echter het kan verstandig zijn het document nog eerder aan te vragen (4 weken van te voren) zodat wanneer u geen ESTA kan krijgen u nog tijd heeft om een normaal visum aan te vragen bij de ambassade. Zo bent u verzekerd van een goede reis en heeft u geen problemen met de Verenigde Staten betreden. 

Het verschilt per aanbieder hoeveel een ESTA kost. Bij ons kost een ESTA-autorisatie voor de Verenigde Staten slechts €29,95, wij zijn daarmee ook de goedkoopste! Wanneer uw aanvraag rond is sturen wij u de bevestiging per mail. Het formulier is voor U volledig vertaald in het Nederlands en u kunt bij ons betalen met betrouwbare betaalmethodes zoals iDeal, PayPal, mistercash en creditcard. 

Een ESTA-Autorisatie is voor 2 jaar geldig. Dit is echter wel alleen het geval als u de aanvraag volledig juist heeft gedaan, uw paspoort ook tijdens deze periode geldig is en de Verenigde Staten uw aanvraag niet afkeuren. De geldigheid van 2 jaar betekend niet dat u 2 jaar lang in de VS kunt verblijven. U kan maximaal 90 dagen achtereenvolgend verblijven in de VS met de ESTA-autorisatie. U kunt wel meerdere keren afreizen naar de Verenigde Staten met één ESTA  indien u aan alle voorwaarden blijft voldoen. 

Het is mogelijk dat uw aanvraag wordt afgewezen en dat u geen toestemming krijgt om het land te betreden. Dit betekent niet meteen dat u uw reis moet annuleren. Het is namelijk mogelijk om een ESTA aan te vragen bij de Amerikaanse ambassade in Amsterdam, op deze manier kunt u het land alsnog betreden. In principe is het aanvragen van een visum zo gebeurd en kunt u alsnog uw reis voortzetten. De aanvraag wordt overigens alleen geweigerd in uitzonderlijke gevallen. Deze gevallen kunt u lezen onder het kopje: “Wanneer is reizen met het Visa Waiver program niet mogelijk?"

Een ESTA is niet vereist als u een visum of werkvisum heeft, (gedeeltelijk) een Amerikaanse identiteit heeft of wanneer u de Verenigde staten betreedt via het land. In alle andere gevallen is een ESTA noodzakelijk om de Verenigde Staten binnen te komen. 

Nee, om het ESTA aan te vragen dient u in bezit te zijn van een geldig internationaal paspoort. Met een identiteitskaart kunt u enkel binnen Europa reizen. 

U heeft alleen een geldig Nederlands of Belgisch paspoort nodig voor het aanvragen van een ESTA. De gegevens die u nodig heeft die in uw paspoort staan zijn:

 • Geslacht
 • Nationaliteit
 • Voornamen
 • Achternamen
 • Documentnummer (het ETA is gekoppeld aan één uniek paspoort)
 • Geboortedatum
 • Geboorteplaats
 • Uitgiftedatum van het paspoort
 • Verloopdatum van het paspoort
 • BSN-nummer (persoonsnummer)

Het is noodzakelijk dat u alle gegevens zeer nauwkeurig invult, zorg ervoor dat u geen (typ)fouten maakt want anders is het mogelijk dat u toegang alsnog geweigerd wordt. 

Wanneer u een ESTA aangevraagd heeft en wij hebben u de bevestiging gestuurd dan is het reisdocument in principe 2 jaar geldig als ook uw paspoort zo lang geldig is. Het is ook mogelijk om digitaal te bekijken of uw ESTA nog geldig is, dit kan namelijk op deze website. Als er bij uw paspoort ‘approved’ staat dan kunt u nog steeds zonder problemen naar de Verenigde Staten afreizen. Houdt uw paspoort bij de hand, u dient namelijk een aantal gegevens van het paspoort in te vullen. Het is niet mogelijk gegevens te wijzigen in deze tool, u kunt met deze tool alleen uw status controleren.  Als uw aanvraag niet meer approved is dan dient u een nieuwe aanvraag te doen. Vraagt u zich af waarom uw aanvraag niet meer geldig is neem dan contact op met de Canadese ambassade of met ons als u het toeristenvisum bij ons heeft aangevraagd. 

Oorspronkelijk is het aanvraagformulier voor het ESTA in het Amerikaans geschreven. Echter wij hebben voor u het aanvraagformulier volledig vertaald in het Nederlands en verwerkt op onze website, om deze manier kunt u het toeristenvisum gewoon in het Nederlands bij ons aanvragen en kost het u slechts enkele minuten.

 

Om de verenigde staten te betreden dient u in bezit te zijn van een geldig reisproduct. Dit is voor de meeste mensen een ESTA-autorisatie. Ook wanneer u alleen op doorreis bent bij in de VS dient u een ESTA-autorisatie aan te vragen.

 

Vraag nu online uw ESTA voor de VS aan. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Reiziger toevoegen Meer informatie
Privacy & Cookies Policy