U kunt bij ons online en binnen 5 minuten een officieel visa voor Canada aanvragen. De kosten voor de ETA Canada bedragen € 19,95,- en kunnen worden voldaan met iDeal, PayPal, Mistercash/Bancontact of een Creditcard.

 

Veelgestelde vragen

Een ETA is een Electronic Travel Authorisation. Dit zegt natuurlijk al genoeg, het is een toeristenvisum dat elektronisch aangevraagd moet worden. Dit betekend dus dat de ETA alleen online aangevraagd kan worden. Een ETA is verplicht sinds 15 maart 2016 door een nieuwe regelgeving, als u een elektronisch paspoort bezit dat uitgegeven is door het Visa Waiver Programma (wat meestal het geval is) dan kunt u een ETA gebruiken in plaats van een visum om te reizen in het Canada. Als u niet op tijd elektronische toestemming hebt gekregen dan is het niet mogelijk om per vliegtuig naar Canada te reizen. Het ETA geldt dus als vervanging voor een visum naar Canada. Het aanvragen van een ETA voor Canada is uw eigen verantwoordelijkheid en dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te worden aangevraagd. Een ETA is geheel digitaal en gekoppeld aan het paspoort. Wanneer u aankomt op de luchthaven dan leest men het paspoort in en dan wordt direct vastgesteld of u het land mag betreden of niet. 

Het Visa Waiver Program maakt het sinds maart 2016 makkelijker om te reizen naar Amerikaanse landen zoals Canada. Echter in sommige gevallen zal een ETA waarschijnlijk geweigerd worden:

·         Wanneer de persoon naast een Nederlandse nationaliteit ook een nationaliteit heeft van een van deze landen: Jemen, Irak, Iran, Libië, Sudan, Somalië of Syrië.

·         Nederlanders die sinds maart 2011 in een van de bovenstaande landen zijn geweest en een andere nationaliteit hebben waarmee normaal gesproken wel gereisd mee kon worden.

·         Wanneer de toegang tot de Verenigde Staten iemand bij een eerder bezoek is geweigerd.

·         Wanneer iemand te lang is gebleven bij een eerder bezoek. (Dit wordt ook wel overstay genoemd).

·         Wanneer er al eerder een visumaanvraag voor de VS is geweigerd.

·         Wanneer iemand gearresteerd of veroordeeld is.

·         Wanneer u een diplomaat of steward/ stewardess bent. 

Wanneer u een geldig regulier Nederlands paspoort bezit en niet binnen de uitzonderingen valt die hier boven zijn genoemd dan komt u in principe altijd in aanmerking voor het Visa Waiver Program, oftewel een ETA.  Kinderen dienen altijd een eigen paspoort te bezitten en ook voor hun dient een ETA aangevraagd te worden. U dient ook altijd uw paspoort mee te nemen als u Canada wilt betreden, de ETA is digitaal gekoppeld aan uw paspoort.

Een ETA aanvragen is bij evisumserivce ontzettend eenvoudig. Eerst vult u het online aanvraagformulier in. Zorg dat u uw reisdocumenten voor Canada bij de hand heeft dan is dit zo gebeurd. Vervolgens kunt u betalen met een van onze betrouwbare betaalmethodes. Het reisdocument kost u slechts €19,95 bij ons, dit is het goedkoopste van alle vergelijkbare sites. Wij behandelen uw aanvraag binnen 24 uur na uw betaling en de Canadese overheid bevestigd de aanvraag binnen 72 uur. Vervolgens sturen wij u per mail een bevestiging dat het aanvragen voldaan is. Eventueel kunt u nog het reisdocument bij u thuis laten bezorgen voor een kleine meerprijs. Dit is echter niet noodzakelijk want een ETA is digitaal gekoppeld aan uw paspoort. De Canadese overheid leest uw paspoort in wanneer u aankomt op het vliegveld en wanneer u op tijd een geldig ETA heeft geregeld kunt u het land betreden. 

Een ETA is verplicht wanneer u wilt reizen naar Canada zonder een visum. Een ETA is als het ware een vervanging voor het visum en is 90 dagen geldig. In de volgende gevalleen is een ETA niet noodzakelijk:

·         Personen met een (gedeeltelijk) Canadese identiteit.

·         Personen die in het bezig zijn van een geldig visum of werkvisum.

·         Personen die Canada betreden via het water of het land. (Een ETA is alleen verplicht wanneer u met het vliegtuig Canada betreedt).

Let op: wanneer u niet direct naar Canada vliegt maar met een tussenstop ergens in Amerika dan dient u zowel een ESTA als ETA aan te vragen.

U heeft een ETA nodig wanneer u met het vliegtuig Canada wilt betreden, dus ook als u op vakantie gaat naar Canada. Het is noodzakelijk dat u uiterlijk 72 uur voor vertrek het reisdocument aanvraagt. Als u geen ETA heeft dan is het niet mogelijk om Canada te betreden. Echter het aanvragen van het reisdocument kan even duren en het wordt dus aangeraden het ruim van te voren aan te vragen zodat u niet in tijdsnood komt. 

Een ETA is verplicht als u Canada wilt betreden met het vliegtuig. Er zijn enkele uitzonderingen voor een ETA. Wanneer u een geldig visum of werkvisum bezit dan is een ETA niet noodzakelijk. Een ETA is ook niet verplicht wanneer u Canada betreedt via het water of het land of wanneer u een (gedeeltelijk) Canadese identiteit heeft. 

Een ETA is een Electronic Travel Authorisation. Oftewel, de ETA dient online aangevraagd te worden en dat dient minimaal 72 uur van te voren te gebeuren. U kunt een ETA aanvragen bij ons in een paar eenvoudige stappen en het kost u slechte €19.95 en een paar minuten. Als u uw internationale paspoort bij de hand houdt is het aanvragen van een ETA voor Canada zo gebeurd. Wij zijn ook de goedkoopste aanbieder voor een ETA voor Canada. De ETA is digitaal gekoppeld aan uw paspoort en u kunt dus gewoon het land betreden wanneer men op de luchthaven uw paspoort inleest. Wij sturen u een bevestiging per mail wanneer het aanvragen gelukt is. Het is ook mogelijk om de ETA per post te ontvangen. Hiervoor betaald u wel een kleine meerprijs. 

Om een ETA aan te vragen heeft u een geldig internationaal paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Het is ook belangrijk dat u het ETA formulier naar waarheid en volledig juist invult. Wanneer er iets niet klopt dan is het mogelijk dat u toestemming geweigerd wordt. Het is ook belangrijk dat u op tijd het formulier aanvraagt, minimaal 72 uur van te voren. 

Officieel dient u de ETA minimaal 72 uur van te voren aan te vragen. Echter, omdat het aanvragen soms niet helemaal goed kan verlopen raden wij u aan minimaal één week van te voren het reisdocument aan te vragen. Echter het kan verstandig zijn het document nog eerder aan te vragen (4 weken van te voren) zodat wanneer u geen ETA kan krijgen u nog tijd heeft om een normaal visum aan te vragen. Zo bent u verzekerd van een goede reis en heeft u geen problemen met Canada betreden. 

Het verschilt per aanbieder hoeveel een ETA kost. Bij ons kost een ETA voor Canada slechts €19,95, wij zijn daarmee ook de goedkoopste! Wanneer u het reisdocument naast een digitale bevestiging ook per post wilt ontvangen kost u dit een kleine meerprijs. U kunt bij ons betalen met betrouwbare betaalmethodes zoals iDeal, Paypal, mistercash en creditcard. 

Een ETA is, indien juist aangevraagd, 5 jaar of tot de geldigheidsdatum zoals vermeld op het paspoort geldig. Dus als uw paspoort eerder verloopt dan verloopt ook de ETA. 5 jaar geldigheid betekent niet dat u 5 jaar lang in Canada kunt verblijven. Meestal kunt u maximaal 90 dagen achtereenvolgend in het land verblijven met het toeristenvisum. Het is wel mogelijk meerdere malen af te reizen naar Canada met het reisdocument. U dient wel altijd in bezit te zijn van een geldig paspoort. 

Het is mogelijk dat uw aanvraag wordt afgewezen en dat u geen toestemming krijgt om het land te betreden. Dit betekent niet meteen dat u uw reis moet annuleren. Het is namelijk mogelijk om een spoedvisum aan te vragen via de Canadese ambassade, op deze manier kunt u het land alsnog betreden. In principe is het aanvragen van een spoedvisum zo gebeurd en kunt u alsnog uw reis voortzetten. De aanvraag van de ETA wordt overigens alleen geweigerd in uitzonderlijke gevallen. Deze gevallen kunt u lezen onder het kopje: “Wanneer is reizen met het Visa Waiver program niet mogelijk?”

Een ETA is niet vereist als u een visum of werkvisum heeft, (gedeeltelijk) een Canadese identiteit heeft of wanneer u Canada betreedt via het land of het water.

 

Nee, voor het aanvragen van een ETA dient u in bezit te zijn van een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is. 

Uw paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na uw vertrekdatum uit Canada (wanneer u Canada dus weer verlaat) om een toeristenvisum aan te vragen. Wanneer dit niet het geval is dan wordt een ETA waarschijnlijk geweigerd en kunt u Canada niet betreden. Het ETA is altijd gekoppeld aan een bepaald paspoort, vraag daarom ook altijd de ETA aan met het paspoort waarmee u op reis gaat. Gaat u toch met een ander paspoort op reis? Dan dient u een nieuwe ETA aan te vragen. Voor kinderen dient ook een aparte ETA aangevraagd te worden, zij kunnen dus niet mee reizen met u. 

U heeft alleen een geldig Nederlands of Belgisch paspoort nodig voor het aanvragen van een ETA. De gegevens die u nodig heeft die in uw paspoort staan zijn:

·         Geslacht

·         Nationaliteit

·         Voornamen

·         Achternamen

·         Documentnummer (het ETA is gekoppeld aan één uniek paspoort)

·         Geboortedatum

·         Geboorteplaats

·         Uitgiftedatum van het paspoort

·         Verloopdatum van het paspoort

·         BSN-nummer (persoonsnummer)

Het is noodzakelijk dat u alle gegevens zeer nauwkeurig invult, zorg ervoor dat u geen (typ)fouten maakt want anders is het mogelijk dat u toegang alsnog geweigerd wordt. 

Wanneer u een ETA aangevraagd heeft en wij hebben u de bevestiging gestuurd dan is het reisdocument in principe 5 jaar geldig als ook uw paspoort zo lang geldig is. Het is ook mogelijk om digitaal te bekijken of uw ETA nog geldig is, dit kan namelijk met de ETA check status tool. Als er bij uw paspoort ‘approved’ staat dan kunt u nog steeds zonder problemen naar Canada afreizen. Houdt uw paspoort bij de hand, u dient namelijk een aantal gegevens van het paspoort in te vullen. Het is niet mogelijk gegevens te wijzigen in deze tool, u kunt met deze tool alleen uw status controleren.  Als uw aanvraag niet meer approved is dan dient u een nieuwe aanvraag te doen. Vraagt u zich af waarom uw aanvraag niet meer geldig is neem dan contact op met de Canadese ambassade of bij ons als u het toeristenvisum bij ons heeft aangevraagd. 

Oorspronkelijk is het aanvraagformulier in het Engels geschreven. Echter wij hebben voor u het aanvraagformulier vertaald in het Nederlands en verwerkt op onze website, om deze manier kunt u het toeristenvisum gewoon in het Nederlands bij ons aanvragen. 

Een ETA is digitaal gekoppeld aan uw paspoort en is alleen geldig op vertoon van dat paspoort in Canada. Wanneer u bijvoorbeeld reist met een overstap in de Verenigde Staten dient u ook voor de Verenigde Staten een toeristenvisum aan te vragen.

Stap voor stap dient u dit in te vullen voor het aanvragen van een ETA.

1.       Vul uw aankomstdatum in Canada in.

2.       Vul uw gegevens in. De benodigde gegevens zijn: voornaam, achternaam, geboortedatum, nationaliteit, geboorteland, geboorteplaats, geslacht, huwelijke staat, tweede nationaliteit, of u al eerder een visum heeft aangevraagd en wat voor budget u ongeveer denkt te reserveren voor de reis.

3.       Vervolgens dient u uw paspoort gegevens in te vullen. De benodigde gegevens hiervoor zijn: paspoort nummer, land van uitgifte, geldig van en geldig tot.

4.       Werkgevers informatie is de volgende stap. Ook dit is noodzakelijk om in te vullen voor de aanvraag van een geldig ETA formulier.

5.       Vervolgens dient u bepaalde veiligheidsvragen in te vullen, u dient deze vragen naar waarheid in te vullen.

6.       Daarna kunt u nog een reiziger toevoegen of uw contactgegevens invullen.

7.       Als laatste dient u akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en te kiezen of u de toeristenvisums ook per post wilt ontvangen.

Het is noodzakelijk dat u alle gegevens zeer nauwkeurig invult en geen fouten maakt. Ook dient u alles naar waarheid in te vullen anders kan de ETA alsnog ongeldig verklaard worden. Let op: de ETA is digitaal gekoppeld aan uw paspoort, het is dus niet mogelijk om met een ander paspoort te reizen.

 

Heeft u nog andere vragen of komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.

 

Vraag nu een ETA aan voor Canada. Na ontvangst mailen wij u direct de officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy