Cuc Phuong Nationaal Park

Vietnam is een geweldige bestemming voor een vakantie of een backpackreis. U vindt hier namelijk mooie en afwisselende steden als Hanoi, Hoi An en Ho Chi Minh stad. Behalve de prachtige steden is Vietnam ook rijk aan mooie natuurgebieden. Er zijn in totaal maar liefst 31 nationale parken met ieder bijzondere en unieke kenmerken. Er zijn een aantal bekende nationale parken zoals Cat Tien, Cat Ba en het internationaal bekende Halong Bay. Maar ook iets minder bekende parken zijn het bezoeken meer dan waard. Wanneer u in Vietnam bent is het bezoeken van het Cuc Phuong Nationaal Park bijvoorbeeld een absolute aanrader. Dit park ligt een uur of drie rijden vanaf Hanoi en is het oudste nationale park van Vietnam. Het park ligt ongeveer honderddertig kilometer ten zuiden van Hanoi in de provincie Ninh Binh. De dichtstbijzijnde grote stad bij het park is dan ook Ninh Binh op ongeveer een uur rijden. Het park staat bekend om haar schitterende flora en fauna en de rotsschilderingen in de vele grotten in de grotten in het Vietnam National Park. Op deze pagina vertellen we u meer over dit bijzondere Cuc Phuong nationaal park.

 

 

Flora en fauna

 

De belangrijkste reden dat Cuc Phuong in 1962 werd uitgeroepen tot het eerste nationale park van Vietnam was de enorme biodiversiteit in dit gebied. Nadat het Cuc Phuong een nationaal park was geworden kwam er nog meer aandacht voor het beschermen van de flora en fauna in dit gebied. Deze is dan ook behoorlijk bijzonder, er zijn bijvoorbeeld maar liefst 6 apensoorten in het park te vinden die alleen in dit gebied voorkomen. Verder zijn er nog vele andere bijzondere dieren zoals langoeren, gibbons, schildpadden lori’s en zwarte reuzeneekhoorns in het Cuc Phuong te vinden. Voor vogelliefhebbers is er ook een speciaal vogelpark met vele speciale soorten. Er is in het Vietnam nationalpark Cuc Phuong ook een speciale dierenopvang waar kwetsbare apen en schildpadden worden grootgebracht. Voor liefhebbers van bijzondere planten en bomen is een bezoekje aan het park ook zeker de moeite waard. Er zijn veel bijzondere planten te vinden en een groot aantal enorme bomen die honderden jaren oud zijn. Er is zelfs een boom in het park die waarschijnlijk al ongeveer duizend jaar leeft, deze wordt de ‘big tree’ genoemd.

 

 

Activiteiten

 

De belangrijkste activiteit in het Cuc Phuong nationaal park is wandelen oftewel trekking. U kunt er op eigen houtje op uit gaan maar de mooiste plekken kunt u beter verkennen met de hulp van een gids. Een groot deel van de paden in het nationaal park zijn verhard waardoor ook minder getrainde wandelaars hier grote stukken kunnen lopen. Tijdens deze wandelingen door de jungle komt u met een beetje geluk behoorlijk veel bijzondere dieren en planten tegen. Er is een speciaal gebied van 5 hectare waar de bijzondere apen leven dat u onder leiding van een gids ook kunt bezoeken. Ook de dierenopvang en het vogelpark moet u zeker bekijken wanneer u in dit park bent. Vraag naar de grotten met rotsschilderingen wanneer u ook in de culturele geschiedenis van het gebied geïnteresseerd bent. Ook het dorpje Khuo Mong is het bekijken zeker waard. Een andere geschikte manier om het nationale park te verkennen is op de fiets. Voor de avontuurlijk ingestelde mensen is ook raften op de Buoi River een leuke en spectaculaire activiteit.

 

 

Bereikbaarheid Cuc Phuong nationaal park

 

Veel mensen die naar Cuc Phuong nationaal park gaan doen dit met een dagtrip vanuit Hanoi of Ninh Binh. U kunt deze trips vaak boeken bij een hotel, hostel of een toeristenkantoor. Tijdens een dergelijke dagtrip ziet u echter niet heel veel van het park. Als u langer in het park wilt zijn is het boeken van een van de vele overnachtingsmogelijkheden een goede en comfortabel optie. Het reizen naar Cuc Phuong vanuit Europa doet u het makkelijkst via Hanoi. U kunt vanaf verschillende Europese luchthavens vliegen op Hanoi International Airport (Noi Bai) en vanaf hier verder reizen naar Cuc Phuong eventueel na een verblijf in het mooie Hanoi. Wanneer u naar Vietnam wilt reizen is het belangrijk om op tijd een visum aan te vragen. Als u niet met een georganiseerde tour mee wilt kunt u met het openbaar vervoer naar Kenh Ga of Van Long Nature Reserve reizen vanuit Ninh Binh. Vanuit Hanoi moet u in dit geval eerst de trein of bus naar Ninh Binh nemen en vervolgens doorreizen.

 

 

Klimaat

 

Het klimaat in Vietnam is zoals de meeste mensen inmiddels wel zullen weten behoorlijk wispelturig. Ook in het Cuc Phuong is er een regenseizoen waarin de meeste toeristen liever niet terecht willen komen. In dit gebied loopt het regenseizoen ruwweg van juli tot en met september. De beste reistijd voor het Cuc Phuong Vietnam National Park is van oktober tot en met maart. In de maanden april, mei en juni valt er ook niet veel regen maar is het erg warm in deze regio. Als dit geen probleem voor u is kunt u dit bijzondere natuurpark ook uitstekend in deze maanden bezoeken.

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy