Ho Chi Minh City

Een van de mooiste steden van Zuidoost-Azië is zonder twijfel Ho Chi Minh City. Deze stad, die tevens in het Zuidoosten van Vietnam ligt, heeft bijna 7 miljoen inwoners en wordt ook wel vergeleken een wereldstad als Parijs. Het grote verschil met Parijs is echter dat het niet de hoofdstad is van het land, dat is het in het geval van Vietnam namelijk Hanoi. Daarnaast is het grote voordeel van Ho Chi Minh City, ten opzichte van een Westerse wereldstad als Parijs, dat alles veel goedkoper is. Overnachten in de stad, in bijvoorbeeld een hotel, kost veel minder. Verder staat Ho Chi Minh City bekend als een bruisende stad met energieke en sympathieke mensen.

Over het algemeen vinden de meeste mensen Hanoi de mooiste stad, maar het Vietnamese Ho Chi Minh stad is absoluut de meest gevarieerde stad van het land. U vindt hier moderne gebouwen en traditionele bouwwerken dicht bij elkaar in de buurt. Bovendien is er van alles te doen. U kunt het verleden herbeleven in een van de vele musea, maar ook gezellig gaan shoppen of een markt bezoeken. Iedere avond zijn er tal van clubs en kroegen geopend, waar u een lekker biertje kunt nuttigen. Vooral Bui Ven Street is erg populair bij toeristen, die het gebied bezoeken. U kunt dus wel zeggen dat Ho Chi Minh Stad zowel een klassiek Vietnamese stad is, als ook een moderne stad. In tegenstelling tot Hanoi vindt u hier wel wolkenkrabbers en een zakencentrum

Wat vooral interessant is om te doen in Ho Chi Minh City is het verdiepen in de oorlogsgeschiedenis. Want zoals veel mensen misschien wel weten, zijn Noord- en Zuid-Vietnam pas in 1976 weer herenigd, na een lange en slepende oorlog. Vooral de Verenigde Staten had grote invloed in deze oorlog en gaf steun aan Zuid-Vietnam. In deze periode heette de stad Saigon, genoemd naar de rivier die door Ho Chi Minh Stad doorloopt. Na de oorlog werd Hanoi de hoofdstad en de naam van Saigon veranderd in Ho Chi Minh City, vernoemd naar de communistische leider van Vietnam: Ho Chi Minh. Er zijn nog altijd tal van dingen te bewonderen in de stad, die te maken hebben met deze periode. Maar er is nog veel meer te zien in de regio. De mooiste bezienswaardigheden van Ho Chi Minh City zetten we voor u op een rij.

 

 

Notre Dame van Ho Chi Minh Stad

 

In de tijd dat Ho Chi Minh Stad nog een kolonie was van Frankrijk, besloten de Fransen om een tweede versie van de kathedraal de Notre Dame te bouwen, die exact lijkt op de beroemde versie die in Parijs staat. De Notre Dame van Vietnam staat in het centrum van Ho Chi Minh City en is gratis te bezoeken. Een ideaal uitje voor in de middag.

 

 

De Mekong Delta

 

Het is een absolute aanrader om een keer een dagje De Mekong Delta te bezoeken als u in Ho Chi Minh City bent. Dit schitterende natuurgebied, dat rondom de rivier de Mekong ligt, is namelijk niet ver reizen vanaf de Vietnamese stad. U vindt er veel schitterende flora en fauna en daarnaast, bijzondere fruittuinen en drijvende markten. Dit riviergebied ligt ten Zuidwesten van de stad Ho Chi Minh, en is een van de absolute hoogtepunten van Vietnam.

 

 

De Cu Chi Tunnels

 

Een van de meest beroemede en meest toeristische highlights van Ho Chi Minh City is zonder twijfel deze bezienswaardigheid. De Cu Chi Tunnels zijn een overblijfsel van de Vietnamoorlog en maakt een onuitwisbare indruk, zodra u het een keer hebt bezocht. In dit enorme ondergrondse tunnelstelsel, dat net buiten de stad ligt, werden verschillende aanvallen beraamd, zoals bijvoorbeeld die van de Vietcong en de Noord-Vietnamezen op Zuid-Vietnam en de Amerikanen. In het tunnelstelsel vindt u onder andere de slaapplaatsen, keukens en ook scholen.

 

 

War Remnants Museum

 

Het War Remnants Museum is het officiële oorlogsmuseum van Ho Chi Minh Stad, dat u absoluut eens moet bezoeken. Onder andere kunt u hier de voertuigen zien, die in de tijd van de oorlog werden gebruikt. Dan moet u denken aan tanks, helikopters, vliegtuig en meer. Ook verschillende soorten wapens staan uitgestald. Omdat de Vietnamoorlog relatief kort geleden heeft plaatsgevonden, zijn er nog tal van foto’s bewaard gebleven, waarvan een selectie te zien is in het War Remnants Museum. Daarbij heeft het museum vooral aandacht geschonken aan de Vietnamese invalshoek. Bekend is natuurlijk dat de Verenigde Staten een grote invloed heeft gehad op de oorlog. In verschillende foto’s kunt u zien welke verschrikkelijk dingen de Amerikanen hebben gedaan in het gebied gedurende die oorlog.

 

 

Caravelle Hotel

 

Dit schitterende hotel is een van de mooiste plekken om te overnachten in Ho Chi Minh City. Het is een indrukwekkend gebouw, waar vaak ook veel journalisten hun nachten doorbrengen. Het staat met name bekend als eerste hotel met kogelwerend glas en het schitterende dakterras.

 

 

Vung Tau

 

Niet ver buiten Ho Chi Minh City ligt de badplaats Vung Tau. Wij vinden het logisch als je na een paar dagen aan de drukte van de grote stad zou willen ontsnappen. Dan kunt u heerlijk een dagje vertoeven in Vung Tau. In een van de gezellige barretjes aan het strand kunt u de hele dag ontspannen. Een goed advies is wel op deze badplaats vooral doordeweeks te bezoeken, aangezien de prijzen in het weekend omhoog schieten.

 

 

Met het vliegtuig naar Ho Chi Minh Stad

 

Wie graag een reis naar Vietnam wil maken, komt zeer gemakkelijk aan vliegtickets. Ook het vinden van een plek om te overnachten moet niet moeilijk zijn, aangezien er ontelbaar veel hotels en gasthuizen te vinden zijn in de stad, bij een van de vriendelijke inwoners van Vietnam. Het beste kunt u dan een vliegreis boeken naar het Ho Chi Minh Airport, wat tevens het grootste en drukste vliegveld van Vietnam is. Jaarlijks reizen tientallen miljoenen mensen van en naar Vietnam via deze luchthaven. Vergeet niet dat u een visa Vietnam nodig heeft om naar dit land te kunnen vliegen.

De beste reistijd naar Ho Chi Minh stad en de rest van Zuid-Vietnam is wat ons betreft het voorjaar of najaar. Dit heeft te maken met het feit dat het in de winter behoorlijk koud kan worden. Het zal u verbazen dat de temperatuur tot wel 10 graden kan dalen. Als er dan een harde wind waait, kan de gevoelstemperatuur nog een stuk lager liggen. Niet erg aangenaam dus. In de zomer is het daarentegen juist vaak te warm. Er zijn dagen waar de temperatuur de 40 graden dik aantikt. Bovendien is het regenseizoen in deze periode. U kunt dus een hoop neerslag verwachten als u in het midden van de zomer naar Ho Chi Minh Stad gaat.

 

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy