Lang Son

Vietnam is een geweldig en divers land in Zuidoost-Azië. U kunt in dit land volop genieten van de mooiste highlights. De laatste jaren is Vietnam dan ook in rap tempo aan populariteit aan het winnen onder reizigers. Het land met bijna 100 miljoen inwoners kent de laatste tijd dan ook een enorme economische groei waardoor ze uitstekend in staat zijn om voor toeristen te zorgen. Er zijn enorm veel plaatsen waar u als backpacker of toerist heel goed kunt vertoeven. In het noordoosten van Vietnam vindt u bijvoorbeeld het stadje Lang Son. Deze plaats heeft iets minder dan 40.000 inwoners en wordt door veel reizigers gebruikt om verder door te reizen naar het noorden. Toch heeft de omgeving van Lang Son zelf ook best wat te bieden en daarom bespreken we deze plaats uitgebreid op deze pagina. Hoewel Lang Son eigenlijk niet veel meer is dan een groot dorp heeft het de status van een stad. Het stadje ligt natuurlijk in de buurt van de grens met China en is dan ook verscheidene keren aangevallen door de Chinezen. De laatste keer was in het jaar 1979 toen een groot deel van de stad werd vernietigd net als het nabij gelegen plaatsje Dong Dang. De restanten van de verwoeste gebouwen zijn nog goed te zien maar beide plaatsen zijn inmiddels weer opgebouwd.

 

 

Hoogtepunten van Lang Son

 

Lang Son wordt vaak gebruikt als plaats voor een overnachting op een doorreis. Bij een enkele overnachting wordt de omgeving van Lang Son vaak amper bekeken en dit is wat ons betreft eeuwig zonde. De omgeving van Lang Son bestaat uit een ruig berglandschap met schitterend karstgebergte. In de omgeving van Lang Son is maar liefst 80% van de grond geclassificeerd als bergachtig en dit zorgt natuurlijk voor prachtige landschappen en vergezichten. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van dit ruige berglandschap is de berg Mau Son, met ruim 1500 meter is dit het hoogste punt van de regio Lang Son. In de bergen rondom Lang Son wonen een aantal interessante bergstammen die niet veel met de westerse cultuur van doen hebben. Stammen als de Kinh, Dao, San Chay, H’Mong en Nung leven volgens hun eigen cultuur en tradities. Het is mogelijk te kijken hoe deze bergstammen leven en zo een indruk te krijgen van de enorme diversiteit aan culturen die Vietnam herbergt. De vele bergen en schaarse bewoning zorgt ervoor dat u in dit gebied ook een grote diversiteit aan flora en fauna kunt vinden. In de bergen rondom Lang Son liggen bovendien een aantal prachtige grotten verscholen. De Tam Thanh grot is een van de mooiste in de directe omgeving van het stadje Lang Son. Wanneer u afdaalt in deze grot kunt u de ruïnes van een schitterende Citadel bekijken. Ook kunt u door een natuurlijke opening in de grot over het prachtige landschap van de Bak Son vallei kijken. Een andere prachtige grot is de Nhi Thanh grot die maar op een paar honderd meter van de Nhi Thanh grot ligt. Deze grot is in de 18e eeuw ontdekt door een Vietnamese soldaat en is ook vandaag de dag het bekijken nog meer dan waard. U koopt een gezamenlijk toegangsticket voor deze beide grotten voor 20.000 Dong.

In Lang Son zelf is behalve een aantal leuke eetgelegenheden en barretjes niet veel te doen. Wel is een bezoekje aan de markt van Lang Son een absolute aanrader. De leukste markt is wat ons betreft de nachtmarkt van Ky Lua. Hier kunt u heerlijk eten en andere leuke dingetjes kopen. De markt kunt u vinden in de buurt van P Tran Dang Ninh. Een eindje van Lang Son ligt het leuke Cao Bang. Bij deze plaats kun je prachtige natuur vinden met prachtige watervallen zoals de imposante Ban Gioc waterval. Een dagtrip naar Cao Bang is prima te doen vanuit Lang Son. In dit schitterende gebied vindt u nauwelijks toeristen dus u zult de mooiste plekjes vaak voor uzelf hebben.

 

 

Doorreizen vanuit Lang Son

 

De belangrijkste reden om door Lang Son te reizen is de grens met China. Vlakbij Lang Son ligt de Dong Dang – Pingxiang grens die de meest populaire verbinding tussen Vietnam en China vormt. De grensovergang is iedere dag van 7:00 tot 19:00 geopend. Als u naar China wilt reizen moet u natuurlijk niet alleen uw visa voor Vietnam hebben geregeld maar heeft u ook een visum voor China nodig. Ook de andere kant op is het reizen door Lang Son Vietnam een populaire route. Er ligt een snelle verbinding met de Vietnamese hoofdstad Hanoi waardoor u met de motor of auto in een paar uurtjes vanuit China via Lang Son in Hanoi kunt zien. Voor de avonturiers lopen er ook verschillende andere mooie routes langs Lan Son. U kunt bijvoorbeeld de Hoofdweg 4b nemen die door een prachtig maar ruig landschap naar Tien Yen en in de richting van Halong Bay loopt. Ook de route in noordwestelijke richting naar Cao Bang en Ha Giang is een prachtige mogelijkheid voor een doorreis vanuit Lang Son.

 

 

Hoe Lang Son bereiken

 

De meeste mensen die Lang Son gebruiken als tussenstop op een doorreis zijn met een motor of een scooter onderweg. Behalve de motor of scooter kunt u ook met de bus naar Lang Son reizen. Er gaan bussen naar het stadje vanuit Cao Bang, Mong Cai en Hanoi.  Vanuit Cao Bang doe je er ongeveer 4 uur over en kost een enkeltje zo’n 90.000 Dong. Vanuit Mong Cai duurt de busreis om en nabij de 7 uur en kost een ticket rond de 100.000 Dong. Vanuit Hanoi is de reistijd maar drie uurtjes en kost een ticket ongeveer 100.000 Dong. Vanuit Europa is de meest logische manier om Lang Son te bereiken dan ook via Hanoi. Er gaan dagelijks meerdere vluchten vanuit Europa naar het internationale vliegveld van Hanoi dat Noi Bai heet. Vanuit Hanoi reist u vervolgens met een gehuurd voertuig of een bus verder naar de schitterende regio waarin Lang Son ligt. Vergeet uiteraard niet op tijd een visum aan te vragen wanneer u naar Vietnam wilt afreizen.

 

 

Weer en klimaat

 

Vietnam kent een hevig regenseizoen waar u rekening mee moet houden wanneer u naar dit mooie land wilt. Zeker wanneer u de omgeving van Lang Son op de motor of scooter wilt verkennen is het weer een factor van belang. Het regenseizoen in het noorden van Vietnam loopt ruwweg van maart tot en met september. De beste reistijd voor de regio waarin Lang Son is gelegen is volgens de meeste mensen tussen november en maart. Het is dan niet te warm en bovendien valt er in de meeste jaren nauwelijks regen in deze tijd.

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy