Ba Be Nationaal Park

De afwisseling tussen mooie natuur, cultuur en stranden maakt Vietnam een geliefd land onder vakantiegangers en backpackers. U vindt in Vietnam bijvoorbeeld schitterende bergen in het noorden van het land en de bijzondere delta in het zuiden. De natuur wordt steeds beter beschermd en er zijn dan ook verschillende beschermde nationale parken in Vietnam. Bekende namen zijn onder andere het Cat Ba nationaal park, Cat Tien nationaal park en Cuc Phuong nationaal park. Wanneer u in Vietnam bent is ook het Ba Be nationaal park absoluut een bezoekje waard. Dit park is gelegen in het noorden van Vietnam ongeveer 240 kilometer boven hoofdstad Hanoi. Het park is ruim 100 vierkante kilometer groot en omvat onder andere het grootste meer van het land. Het park werd al in 1992 het achtste nationale park van Vietnam maar is nog steeds niet ontdekt door het grote publiek. Het meer is gemiddeld iets meer dan 20 meter diep en op de diepste plek ruim 35 meter. De naam Ba Be betekent letterlijk drie meren maar in werkelijkheid is het Ba Be meer een geheel. Het meer heeft deze naam gekregen doordat de drie verschillende delen van het meer vroeger andere namen hadden. Het water van het Ba Be meer is echter wel degelijk een aaneengesloten geheel, de drie meren zijn namelijk met elkaar verbonden door brede kanalen. Het meer zelf is ongeveer 7 bij 1 kilometer maar het nationale park is een stuk groter. Het Ba Be nationaal park is een fantastische plek om te bezoeken wanneer u in Vietnam bent, het is ook een ideaal startpunt voor een rondreis door noord-Vietnam.

 

 

Flora en fauna

 

Het schitterende Ba Be nationaal park staat bekend om de bijzondere flora en fauna die hier voorkomt. Er komen ruim 400 verschillende plantensoorten voor in dit bijzondere park dus de plantenliefhebbers kunnen hier zeker aan hun trekken komen. Voor de dierenliefhebbers geldt uiteraard hetzelfde, er zijn hier honderden verschillende diersoorten te bewonderen op verschillende plekken in het park. Allereerst op de bodem van het meer die bestaat uit kalksteen met talloze rotsen en spleten waardoor het een ideale plaats is voor onderwaterleven. Denk bijvoorbeeld aan kreeften en krabben maar het heldere water van het Ba Be meer biedt ook plaats ook meer dan honderd verschillende vissoorten. Ook kunt u 27 verschillende vleermuissoorten en ruim 350 vlindersoorten vinden in dit gebied. Daarnaast leven er in het nationale park ongeveer 230 verschillende vogelsoorten, 43 soorten amfibieën en reptielen en maar liefst 65 verschillende zoogdieren. Voor de natuurliefhebber in Vietnam is een bezoekje aan het Ba Be nationaal park dus eigenlijk een must.

 

 

Activiteiten in Ba Be

 

Het indrukwekkende nationaal park kan op verschillende manieren bekeken worden. De schitterende onderwaterwereld van het meer kunt u natuurlijk het best verkennen door te duiken. Dit is dan ook een van de populairste activiteiten in dit gebied en een absolute aanrader. Ook met een snorkelset of zelfs gewoon zwemmend kunt u trouwens een hoop meekrijgen van het onderwaterleven in het Ba Be meer. Als u niet zelf het weer in wilt kunt u met een georganiseerde boottocht een rondje varen over het meer. Op deze manier krijgt u de mooiste plekken van het meer te zien en met wat geluk komt u ook wat bijzondere diersoorten tegen. Als u liever zelf het meer op gaat is het ook mogelijk een kajak te huren. Het is vaak rustig op het water dus u kunt hier heerlijk rustig peddelen. Om de oevers van het meer en de rest van het nationale park te ontdekken is het huren van een fiets een goede optie. Het terrein is redelijk vlak dus fietsen is hier goed mogelijk. Fietsen langs de rijsvelden en de dorpjes waar etnische minderheden als Rode Dao, Witte H’Mong en Tay wonen is een bijzondere belevenis. U kunt natuurlijk ook fantastisch wandelen in het Ba Be National park Vietnam. Iets dat u zeker moet bekijken in het park is de Puong Grot. Hier kun je de sprookjesachtige stalactieten en stalagmieten bewonderen en met een beetje geluk een vleermuiskolonie zien vliegen. En zo zijn er nog meer grotten en watervallen die tot de bezienswaardigheden van het Ba Be nationaal park behoren. U kunt u in dit veelzijdige park dan ook makkelijk een paar dagen vermaken.

 

 

Reizen naar Ba Be en beste reistijd

 

Een reis naar Ba Be national park of Ba Be Lake vanuit Hanoi is eenvoudig te boeken. Bij veel hotels, hostels en reisorganisaties is een tour te boeken. Een leuke optie is bijvoorbeeld het boeken van een tour met overnachting in een van de authentieke houten huizen op palen. U kunt ook op eigen houtje naar Ba Be reizen met de scooter of bus. Wanneer u met de bus gaat neemt u vanaf station Gia Lam in Hanoi de bus naar Cho Ra. Na een overnachting in Cho Ra kunt u de volgende ochtend met de boot naar Ba Be National Park reizen. De busreis van Hanoi naar Cho Ra duurt ongeveer 6 uur. Wanneer u vanuit Europa naar Ba Be wilt reizen is het handig om naar Hanoi te vliegen en van daar door te reizen.

Het weer in Vietnam is net als het land zelf erg afwisselend en veelzijdig. In Vietnam zijn zelfs drie verschillende klimaatzones met allemaal een ander regenseizoen waar u rekening mee moet houden. De beste reistijd verschilt dan ook tussen het noorden, midden en zuiden van Vietnam. De beste reistijd voor het noorden van Vietnam waar dus ook het Ba Be National Park onder valt is van oktober tot en met december. In deze maanden is het hier relatief droog en ligt de temperatuur tussen de 25 en 30 graden.

 

« back

Vraag nu een online visa aan voor Vietnam. Na verwerking mailen wij u binnen 3 dagen alle officiële documenten toe. U kunt dus zonder zorgen op reis.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Overige
Privacy & Cookies Policy