« Terug

Zuid Sri Lanka

De zuidkust van het land staat bekend om de mooie kustplaatsen in combinatie met de ruige natuur. Een mooie kustplaats is bijvoorbeeld Unawatuna waar veel reizigers een bezoek aan brengen. Verder vindt u in het zuiden nog veel tekenen van de handelskolonie die Sri Lanka van Nederland was. In de stad Galle vindt u nog een Nederlands fort maar dat is niet het enige Nederlandse fort dat u aan deze kust kunt vinden. Dit gedeelte van het land moet in welke vorm dan ook terugkomen in een mooie rondreis, u mag het niet missen! Helaas is dit deel van het land getroffen door de tsunami van 2004 en op sommige plekken is dat nog steeds zichtbaar.

 

 

Bezienswaardigheden

 

De verschillende highlights in de omgeving vindt u hieronder. Het zuiden van het land staat voornamelijk bekend om de mooie stranden maar er is ook genoeg natuur en historie te vinden. Deze mix van allerlei bezienswaardigheden zorgt ervoor dat er voor iedereen wel iets te zien en doen is in deze regio.

 

Unuwatuna

Kilometers lange zandstranden afgewisseld met mooie palmbomen zorgen ervoor dat dit een paradijselijke plek is. De sfeer is relaxt en achter het strand is ook een prachtige strook natuur te vinden met mooie diersoorten. Vooral de koraalriffen zijn hier een trekpleister die veel mensen trekken om te gaan snorkelen en duiken. Eigenlijk kan iedereen die gek is op de zee hier terecht want ook surfen en body boarden zijn opties. U kunt hier zeker een aantal dagen verblijven en genieten van de rust.  

 

Galle

Een stad die u even kunt bezoeken maar waar u geen dagen nodig heeft om alles te kunnen zien. De bekendste bezienswaardigheid is het Nederlandse fort uit de 17e eeuw en de gezellige binnenstad. U kunt de stad het beste bezoeken vanuit Unawatuna, Mirissa of Hikkaduwa. Als u daar verblijft kunt u een dagtrip boeken naar deze mooie historische stad, Galle. Zodat u tijdens een vakantie aan het Sri Lanka strand ook wat afwisseling heeft en ook wat cultuur kunt snuiven.

 

Mirissa

De plek om walvissen te gaan spotten, voor de kust bij Mirissa zwemmen namelijk veel walvissen en heeft u de meeste kans om ze te spotten. U gaat met een bootje de zee op en gaat op zoek naar deze immens grote zoogdieren. Verder kunt u ook hier genieten van mooie zandstranden en palmbomen. De kust is hier goed geschikt voor surfen en bodyboarden. En u vindt hier de bekende palmbomen spot, waar iedereen mee op de foto wil. De spot is een klein eilandje met meer dan tien palmbomen en uitzicht op de mooie blauwe zee!

 

Hikkaduwa

Het wordt ook wel de beste surfspot van het hele land genoemd. Sinds de jaren ’70 komen hier al toeristen naartoe om te gaan surfen. Voor echte surfers een walhalla en voor beginners een leuke plek om het surfen onder de knie te krijgen. U kunt hier ook goed schildpadden zien tijdens het snorkelen of duiken. Het is daarnaast ook één van de weinige steden waar u echt kunt uitgaan en genieten van het nachtleven.

 

Yala National Park

Dit nationale park in het zuiden is het meest bezochte park van het hele land. En dat is natuurlijk niet zonder reden, er zitten hier namelijk veel luipaarden. De populatie is het grootste van de hele wereld en daarnaast kunt u hier ook olifanten, vogels en krokodillen spotten. Een leuke plek om een safari te doen en te genieten van het natuurlijk schoon van het zuidelijke deel van Sri Lanka. Ook is dit het enige nationale park dat naast regenwoud ook stranden heeft!

 

 

Hoe komt u in Zuid Sri Lanka?

 

De beste manier om in het zuiden te komen is via Ella of  of Kandy. Deze twee steden liggen in centraal Sri Lanka en hebben goede trein- en busverbindingen met dit deel van het land. U kunt op deze plekken komen vanuit Colombo, de hoofdstad. Een andere optie is om van Colombo rechtstreeks met de bus naar Galle te gaan en vanuit daar de hele kust te ontdekken. U doet er dan ongeveer drie uur over. Vanuit Galle kunt u dan vervolgens naar de andere bezienswaardigheden en steden in het zuiden reizen.

 

 

De beste reistijd voor het zuiden

 

Het klimaat wordt hier behoorlijk beïnvloedt door de moessons, dit betekent dat er in de moessontijd enorm veel neerslag valt. In het zuiden is dat in de maanden juni tot en met november, u moet dan rekenen op enorm veel neerslag. Als u in de maanden december tot en met april komt dan kunt u genieten van de heerlijke zon zonder extreme regenval. De beste reistijd voor het zuiden valt dus in onze winterperiode. U kunt dan de koude temperaturen ontvluchten want hier heeft u gemiddeld 25 tot 30 graden, zelfs in de winter.

 

 

Tips & tricks

 

Het makkelijkste is om in het zuidwesten te beginnen bij Galle en vervolgens langs de kust richting het oosten te reizen. U eindigt dan bij Yala National Park en kunt vanuit daar verder reizen naar een ander deel van het land. U kunt tussen vrijwel alle plekken met de bus reizen, dit is de meest goedkope en eenvoudige optie. Vanuit Colombo kunt u meteen naar Galle reizen en de reis door het zuidelijke deel van Sri Lanka beginnen. Het is ook handig om uw visum Sri Lanka op tijd aan te vragen zodat u zonder problemen naar dit land kunt reizen.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy