« Terug

Nuwara Eliya

Het stadje wordt ook wel de City of Lights genoemd, de letterlijke vertaling van het Sri Lankaanse woord. Dit omdat er veel mooie landhuizen en mooie tuinen te vinden zijn en het licht altijd mooi is. Toch is dat niet de meest voorkomende reden om naar Nuwara Eliya te reizen, dat zijn namelijk de theeplantages. De landbouwtechniek die hier gebruikt wordt, zorgt ervoor dat er overal theeplantages en terrassen te zien zijn. Door de ligging om de mooie glooiende heuvels ziet het er adembenemend mooi uit.

 

 

Bezienswaardigheden

 

Er zijn genoeg dingen om te doen in Nuwara Eliya en de omgeving. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren of gaan golfen. Maar de omgeving staat natuurlijk voornamelijk bekend om de adembenemende natuur en de theeplantages. Het dorp wordt gezien als één van de mooiste Sri Lanka bezienswaardigheden.

 

Lover´s Leap

De mooie waterval ligt ongeveer tien kilometer buiten de stad, waar u kunt parkeren en vervolgens een eindje moet lopen. U ziet de mooie Shiva beelden die aangeven dat u er bijna bent. De waterval ziet er prachtig uit door de groene bebossing en de rotsformaties.

 

World´s End

In het Horton Plain National Park kunt u een mooie wandeling maken naar het einde van de wereld. De wandeling is ongeveer tien kilometer en kost afhankelijk van uw conditie drie tot vier uur. Vanaf boven heeft u een prachtig uitzicht over het hele park en heeft u het gevoel dat u het einde van de wereld heeft bereikt.

 

Victoria Park

Naast al deze mooie dingen buiten de stad kunt u ook genieten van natuurschoon in de stad. Het Victoria park is een park waar u heerlijk tot rust kunt komen en kunt genieten van de mooie bloemen en planten. Tijdens maart, april, mei, augustus en september staan de meeste bloemen in bloei en heeft u een geweldige kleuren zee.

 

Ramboda Falls

De hoogste waterval van het hele land vindt u ten noorden de plaats. Het is goed bereikbaar met een tuk tuk of een taxi, u staat meteen onder de watervallen. Het natuurgeweld is indrukwekkend en zeker ´s morgens wanneer er mist tussen de bomen hangt is het ook een mysterieuze plek.

 

 

Theeplantages

 

De stad is niet bekend om het centrum zelf maar de theeplantages om het centrum heen zijn de reden. Pedro Tea Estate is de beste plek om ook te gaan bekijken hoe deze vorm van landbouw uitgevoerd wordt. Het is leuk om hier een bezoek aan te brengen en een rondleiding door de kleine fabriek te krijgen. Hoewel de productie voornamelijk ´s nachts plaatst vindt omdat het dan kouder is, krijgt u zo een goed beeld van de theeproductie in de regio.

 

 

Hoe te komen?

 

De treinreis van Ella naar Kandy behoort tot één van de mooiste treinritten ter wereld. Ongeveer halverwege ligt Nuwara Eliya in Sri Lanka. De reis duurt ongeveer vier uur vanuit  Kandy en vanuit Ella drie uur. Tijdens de rit komt u langs de mooiste theeplantages en bergformaties van het land. Het staat niet voor niets op de lijst met mooiste treinritten ter wereld. Na een bezoek aan Nuwara Eliya kunt u met de trein weer verder reizen naar Kandy of Ella zodat u uiteindelijk de hele treinrit hebt meegemaakt. Er gaan ook bussen vanuit Colombo (zes uur) of vanuit Haputale (twee tot drie uur) maar de treinrit is verreweg de beste en mooiste optie. Vergeet ook niet dat u een visum nodig heeft om te mogen reizen naar dit land. Via onze website kunt u deze makkelijk en snel aanvragen.

 

 

De beste reistijd voor de theeplantages

 

Doordat het op een hoogte van 1.868 meter ligt, kent het niet zoals andere steden een tropisch regenwoudklimaat. De temperaturen liggen hier lager, rond de 20 tot 25 graden maar er valt wel gedurende een aantal maanden per jaar enorm veel regen. De maanden februari, maart en april kennen de minste regen dat is hierdoor de beste reistijd voor de theeplantages van Nuwara Eliya. Let wel op dat het in april Sri Lankaans Nieuwjaar is, dus er veel lokale mensen naar deze regio reizen en het extreem druk kan zijn.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy