« Terug

Temple Of The Tooth

Het is de belangrijkste tempel ter wereld in het Boeddhisme, Temple of the Tooth. In het Sri Lankaans Dalada Maligawa genoemd. Het is een pelgrimsoord waar jaarlijks duizenden Boeddhisten naartoe reizen om de tand van Boeddha te zien. Deze Boeddha tempel bevindt zich in de stad Kandy, in het midden van het land. Lees in dit artikel over deze mooie highlight van dit land.

 

 

Geschiedenis van de tand

 

Boeddha overleed in het jaar 543 voor Christus en werd toen gecremeerd. Volgens de verhalen is na deze crematie de tand van Boeddha naar deze tempel gebracht. Toen in 313 voor Christus de tand uit het as werd gehaald, heeft de Indiase prinses hem naar Sri Lanka gesmokkeld. Ze had de tand in haar haar verstopt en is vervolgens naar het land gereisd. Vervolgens heeft het relikwie een aantal omzwervingen gemaakt en is uiteindelijk in Kandy terecht gekomen. Er bestaat bijvoorbeeld in Anradhapura ook een tempel van de tand, toen deze daar heeft gelegen. In de 16e eeuw kwam het relikwie pas naar Kandy en ligt het sindsdien in de zwaar bewaakte tempel.  

 

 

Temple of the Tooth

 

De tempel is prachtig versierd en is door veel oorlogen beschadigd geraakt, gelukkig is alles momenteel weer gerestaureerd. ’s Avonds is de buitenkant van de tempel geheel verlicht en dat is een prachtig gezicht. U kunt de tempel natuurlijk ook van binnen bekijken en dan zal het nauwkeurige houtsnijwerk meteen opvallen. Normaal kunt u de tand niet zien, aangezien die is opgeborgen in zeven gouden kisten die steeds kleiner worden. Maar drie keer per dag vindt er een ceremonie plaats waarbij de tand aan het publiek getoond wordt.

 

 

Esala Perahera festival

 

Eén keer per jaar wordt de tand uit de tempel gehaald, dan wordt hij op versierde olifanten door de stad gedragen. Het is een gigantische optocht met danseressen, muzikanten en natuurlijk olifanten. Tegenwoordig wordt het overblijfsel van Boeddha niet meer echt over straat gereden, dit omdat ze extreem bang zijn dat hij gestolen wordt.  

 

 

Hoe kunt u de Tempel in Kandy bereiken?

 

De tempel is erg makkelijk te bereiken als u in Kandy bent. Vanaf het treinstation van de stad is het namelijk maar twintig minuten lopen. Als u in het centrum overnacht is het vaak zelfs maar tien minuten lopen. Om in Kandy te komen, kunt u vanuit Colombo de bus, trein of taxi nemen. Dit kost in alle drie de gevallen ongeveer drie uur. De bus is de goedkoopste optie en daarom ook de meest gekozen optie. Vanuit Nederland kunt u met één overstap naar Colombo vliegen en dus vanuit daar gemakkelijk naar Kandy reizen en zo naar de Temple of the Tooth gaan. Vergeet niet dat u een visum nodig heeft om dit land in te komen. Gelukkig is deze makkelijk en snel aan te vragen via onze website!

 

 

Openingstijden en entreekosten

 

De tempel is dagelijks geopend van 05:30 tot 20:00. U kunt op deze momenten de tempel gewoon inlopen maar houd er rekening mee dat u schoenen en sandalen moet uitdoen. De tempel mag u alleen betreden op blote voeten of met sokken aan. Ook wordt er streng gecontroleerd op producten die mogelijk verboden zijn zoals een drone. Daarnaast is het respectvol om lange broek en lange mouwen te hebben, vaak wordt u zonder ook niet binnen gelaten. De entreekosten bedragen 1500 Sri Lankaanse roepie per persoon, dit is ongeveer €8 euro.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy