« Terug

Ella

Ella is een klein bergdorp in centraal Sri Lanka, een plek die door de meeste mensen als relax wordt beschreven. U kunt in het dorp zelf niet veel doen maar de omgeving heeft genoeg te bieden. Het is nodig om hier minimaal twee dagen te blijven om alles in de regio te kunnen ontdekken. Van theeplantages tot watervallen, u heeft het hier allemaal. Het dorp ligt ingeklemd tussen de rotsen en de theeplantages en hierdoor heeft u prachtige uitzichtpunten in de omgeving.

 

 

Bezienswaardigheden

 

Door de adembenemende natuur zijn de meeste bezienswaardigheden in Ella ook te vinden in de natuur. Maar ook voor cultuurliefhebbers zijn er een aantal hoogtepunten aanwezig. Omdat er genoeg te doen is, is het aan te raden minimaal twee of drie dagen in het bergdorpje te blijven. Veel mensen zeggen dat het hoogtepunt van Sri Lanka, Ella is.

 

Ella Rock

Een wandeling van vier uur wordt beloond met een prachtig uitzicht. Vanaf de Rock kunt u vrijwel de hele omgeving zien. Onderweg kunt u steeds verder kijken en loopt u door de bergen steeds verder omhoog. U komt ook een mooie waterval tegen maar vooral het uitzicht is het zeker waard.

 

Buduruwagala tempel

Deze tempel staat iets buiten het centrum en is erg bijzonder. Het zijn namelijk meerdere Boeddha’s uitgehakt in een rotsformatie. Het is bizar om te realiseren dat dit al duizenden jaren geleden is gemaakt. De plek is nog niet ontdekt door toeristen dus u heeft grote kans dat u hier helemaal alleen bent.

 

Nine Arch Bridge

De bekendste bezienswaardigheid is deze brug, een overblijfsel van de Engelse kolonisatie in Sri Lanka. De brug werd al in 1921 gebouwd maar wordt tot op de dag van vandaag gebruikt als spoorbrug. Als u met de trein aankomt in Ella in Sri Lanka, dan rijdt u hoogstwaarschijnlijk over deze brug. Het is heerlijk om hier even te gaan zitten en te genieten van de langs tuffende treinen.

 

Ravana watervallen

Watervallen zijn altijd goed, tijdens de warme temperaturen die het land kent. Deze gigantische waterval ligt een aantal kilometer buiten het dorp en is dan ook een populaire plek om te bezoeken. U kunt hier even verkoeling opzoeken en genieten van het natuurschoon in de omgeving. De meeste nemen ook meteen een duik in de waterval voor de nodige verkoeling.

 

 

Klimaat en beste reistijd

 

Het klimaat in Ella is bijzonder want de temperatuur ligt het gehele jaar rond de 20 tot 25 graden. Maar de regenval is wel heel verschillende per seizoen. Met name in juni tot en met september valt er weinig neerslag en kunt u hier heerlijk vertoeven. Maar ook in de andere maanden van het jaar kunt u hier goed terecht. Doordat de temperatuur constant is, waar de bergen voor zorgen, maakt het niet uit wanneer u hierheen komt.

 

 

Hoe komt u in Ella?

 

Sri Lanka staat bekend om de mooie treinreizen en dat is dan ook de beste manier om hier te komen. Het bergdorpje is goed bereikbaar per trein vanuit Kandy. De treinrit duurt ongeveer zeven uur en zult u langs mooie vergezichten brengen. Het is geen straf om zeven uur in deze trein te zitten want de rijstvelden en prachtige bergen zorgen ervoor dat u constant iets te zien heeft. Wanneer u in het dorp bent, dan kunt u vrijwel alles te voet bereiken. Wilt u een excursie buiten de stad doen? Dan kunt u het beste een scooter huren. De wegen zijn ideaal voor het reizen per scooter en het huren van scooters kost bijna niets. Wees wel voorzichtig, als u geen scooter wilt huren dan zult u georganiseerde tours moeten doen naar bezienswaardigheden buiten het centrum. Vergeet ook niet dat u een visa Sri Lanka nodig heeft om hierheen te reizen. Zorg dat u dit document op tijd heeft geregeld.

 

 

Overnachtingen in Ella

 

Een geweldige ervaring die u in het dorpje eigenlijk niet mag missen is een homestay. Hierbij kiest u ervoor om bij een lokaal gezin te overnachten in plaats van in een hotel of hostel. De mensen zijn zo gastvrij om u in hun huis te ontvangen. Ze behandelen u als familie en u zult echt proeven van het Sri Lankaanse leven. U kunt in een homestay verblijven voor ongeveer €20 tot 30 euro per nacht voor twee personen. Hoewel u in huis slaapt bij de locals heeft u wel altijd een eigen slaapkamer. Wilt u meer luxe, dan kunt u in een hostel of hotel overnachten. Een eenvoudig netjes hotel kunt u al vinden voor €40 tot 50 euro per nacht voor twee personen. Vaak heeft u dan ook nog een lekker ontbijt en heeft u een goede locatie om vanuit daar veel te ondernemen. Verreweg de goedkoopste optie is een hostel, waarbij u met andere reizigers op een slaapzaal ligt. U kunt voor €5 tot 10 euro per persoon een overnachting boeken. Dit is voor veel solo reizigers ook een goede optie om met anderen in contact te komen.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy