« Terug

Oost Sri Lanka

Het meest onontdekte deel van het hele land, nog niet veel toeristen kunnen hun weg vinden naar de oostkust. Dat is nergens voor nodig want de natuur is prachtig in deze regio en de mensen zijn vriendelijk. Doordat het nog geen gebied is wat veel toerisme kent, zijn de mensen oprecht en vriendelijk tegen alle toeristen die de kust bezoeken. Het moessonseizoen is hier duidelijk zichtbaar en u zult daar ook rekening mee moeten houden voordat u dit gedeelte bezoekt.

 

 

Bezienswaardigheden

 

Doordat het nog niet zo ontdekt is als andere delen van het land zijn er nog weinig bekende highlights ­te vinden die iedereen kent. Maar dat is nergens voor nodig want de hoogtepunten zijn zo mooi dat iedereen ze zou moeten kennen. Behalve de mooiste stranden beschikt de oostkust namelijk ook over prachtige natuur. Hieronder vindt u vier belangrijke plekken die u zeker niet mag overslaan tijdens een reis door dit gedeelte van het land.

 

Pigeon Island National Park

De beste snorkel plek van het hele land is Pigeon Island National Park. Dit eiland ligt één kilometer voor de kust van de stad Trincomalee en is een paradijs op aarde. U kunt hier met een boot naartoe gaan en een dag genieten van de onderwaterwereld van Sri Lanka. Het water is extreem helder en u kunt daardoor het koraalrif en de zeedieren goed zien. Tussen mei en augustus heeft u de beste omstandigheden om te duiken of snorkelen rond dit eiland.  

 

Trincomalee

Vrijwel iedere kust van het eiland heeft nog een reststand van de Nederlandse handelskolonie, zo ook hier. Het Nederlandse Fort Frederick is de eyecatcher van de stad en zorgt ervoor dat steeds meer mensen deze kant op trekken. Verder kunt u vanuit hier ook veel mooie bezienswaardigheden bezoeken zoals het Pigeon Island. In het centrum vindt u nog veel invloeden van de Nederlandse tijd terug in de vorm van straatnamen en dergelijke.

 

Arugam Bay

Dit surfdorp is te vinden in het zuiden van de oostkust. U vindt hier de beste surfstranden van het hele land. Het dorp heeft een geweldige sfeer waar iedere reiziger meteen verliefd op is. Maar buiten het surfen kunt u hier veel meer doen zoals op bootsafari door de lagunes op zoek naar wilde dieren. Een klooster aan de rand het dorp vormt één van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van het dorpje.  

 

Nilaveli

Vlakbij Trincomalee vindt u dit prachtige strand, door het witte zand en de mooie palmbomen is het een ideale plek om een zonvakantie te houden. Tijdens een rondreis door Sri Lanka kunt u hier een aantal dagen verblijven en even lekker tot rust komen. Neem een goed boek mee en plof neer op het strand met een prachtig uitzicht. Het bekijken van de zonsopgang is ook een aanrader als u in Nilaveli bent.

 

 

Hoe kunt u Oost Sri Lanka bereiken?

 

De stad Trincomalee is de sleutel naar het oosten, de badplaats is vanuit verschillende plekken bereikbaar maar de tocht duurt vaak een aantal uur. U kunt vanuit Colombo per bus hier naartoe reizen dit kost ongeveer zeven uur. Een andere optie is om vanuit Anuradhapura te reizen en dat duurt ruim vier uur. Als laatste kunt u ook vanuit Kandy komen, ook dit is per bus en duurt ongeveer vijf uur. Zoals u kunt begrijpen is het makkelijk om het oosten te combineren met één van de laatste twee bestemmingen, om helemaal vanuit Colombo te reizen duurt ontzettend lang en is geen aanrader.

 

 

De beste reistijd voor het oosten

 

De moesson heeft een belangrijke invloed op het klimaat en het weer in deze regio. Tijdens de maanden september tot december is het moessonseizoen en valt er ongelofelijk veel neerslag de hele dag door. U kunt dan niet veel ondernemen door de enorme regenval. U kunt het beste tussen januari en augustus naar deze regio reizen want dan is het droge seizoen. Let er wel op dat het in april Sri Lankaans nieuwjaar is en veel mensen binnen eigen land op pad gaan. Bussen raken overvol en ook accommodaties zijn een stuk lastiger om te vinden.

 

 

Tips & tricks

 

Het begin van de reis langs de oostkust is Trincomalee of Aguram Bay. Als u begint in Aguram Bay komt u hoogstwaarschijnlijk uit het zuiden of midden van het land. U kunt dan vervolgens langs de kust naar boven reizen naar Trincomalee en hier eindigen. Vanuit hier kunt u verder naar het noorden reizen. Andersom kan natuurlijk ook en beginnen in het noorden naar het zuiden afreizen. U kunt zelf bepalen in welke volgorde dit doet. In beide gevallen reist u langs de mooie oostkust van Sri Lanka en zult u dit deel van het land beter leren kennen. Ook is het handig om op tijd een Sri Lanka visum aan te vragen. 

 

 

 

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy