« Terug

Reisinformatie

Het land in de Indische Oceaan dat ongelofelijk veel te bieden heeft voor de grootte van het eiland. De mensen zijn gastvrij en willen u altijd helpen. Het land heeft twee officiële talen: Singalees en Tamil. Maar de meeste spreken ook Engels door de jarenlang bezetting van Engeland. Ruim 69% van de bevolking is aanhanger van het Boeddhisme, dat zult u ook terug zien in de tempels en stoepa’s die bij dit geloof horen. Verder zijn er ook aanhangers van het Hindoeïsme, Islam en Christendom. Sinds het eindigen van de burgeroorlog in de 20ste eeuw zijn er geen conflicten meer voorgekomen tussen deze groeperingen. Het land kent ongeveer 20 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 65.00 km2. Belangrijk is dat u een visum voor Sri Lanka nodig heeft voordat u naar het land kunt reizen. Een visum Sri Lanka aanvragen kan geheel digitaal en is eenvoudig te doen.

 

 

Budget Sri Lanka

 

Wat zijn de kosten voor een vakantie naar Sri Lanka? Dat verschilt enorm, u kunt het zo duur en goedkoop maken als u zelf wilt. Gaat u leven met een klein budget voor Sri Lanka dan kunt u met €27 euro per dag alles doen wat u wilt. Maar maakt u het extreem? Dan kunt u zo €150 tot 200 euro per dag kwijt zijn. Een aantal belangrijke punten waar u makkelijk op kunt besparen zijn het vervoer en de activiteiten. Als u zelf met het openbaar vervoer gaat dan bent u maximaal €2 euro per rit kwijt en kunt u zelf activiteiten plannen. Maar een georganiseerde tour naar een bezienswaardigheid kost al gauw €40 euro per persoon. Een Sri Lanka vakantie kan dus met ieder soort budget.

 

 

Vaccinaties

 

Door de ligging in een ander werelddeel en de andere ziektes die u hier vindt zijn vaccinaties voor Sri Lanka aanbevolen. Er is maar één vaccinatie verplicht en dat is gele koorts als u binnen zeven dagen voor aankomst in een gele koorts land bent geweest. Verder zijn de inentingen die aanbevolen worden: DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A. Het is verstandig om deze inentingen te nemen om zo te voorkomen dat u ernstig ziek wordt. Zorg dat u een aantal weken voor vertrek naar de GGD of het Vaccinatiecentrum gaat zodat u de vaccinaties van te voren heeft en ze het best hun werk doen. Ook is het belangrijk dat u voldoende bescherming tegen muggen meeneemt want die zijn hier volop aanwezig.

 

 

Vliegtickets

 

Het scoren van vliegtickets voor Sri Lanka is een belangrijk onderdeel van het maken van een reis. U wilt comfortabel vliegen maar u wilt niet de hoofdprijs betalen. Een belangrijk feit is dat er geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Colombo gaan. Dit betekent dat u altijd een overstap zult moeten maken in Europa of in Azië. Er zijn verschillende opties die u kunt nemen zoals overstappen in Frankfurt, Doha (Qatar) en Parijs. De tip voor het scoren van goedkope vliegtickets is vroeg boeken. Hoe eerder u het vliegticket, boekt hoe goedkoper deze zal zijn.  

 

 

Backpacken in Sri Lanka

 

Het is een ideaal land om te gaan backpacken, overal zijn voldoende accommodaties en kunt u uzelf eenvoudig verplaatsen. Het is niet nodig om alles van tevoren te boeken dus backpacken in Sri Lanka is goed mogelijk. U kunt op de meeste plekken gewoon langs gaan om een goedkope accommodatie te regelen en zelf te bepalen hoelang u ergens blijft. Doordat het openbaar vervoer zo goed is geregeld kunt u voordelig en snel het hele land doorkruizen. De meeste backpackers blijven nog een aantal dagen hangen aan één van de mooie stranden van het land en beëindigen daar hun avontuur.

 

 

Vervoer in Sri Lanka

 

Het openbaar vervoer in Sri Lanka is fantastisch geregeld en alle reizigers kunnen daar gemakkelijk gebruik van makken. De bussen en treinen zijn de meest gebruikte mogelijkheden om uzelf te verplaatsen binnen het land. U kunt ook een auto met chauffeur huren want zelf auto rijden is niet aan te raden. Het verkeer is over het algemeen een chaos en daarom kunt u beter niet zelf een auto besturen. De prijzen van het openbaar vervoer liggen zo laag (€1 tot 5 euro) dat dit absoluut de meest gekozen optie is om uzelf te verplaatsen.

 

 

Betalen in Sri Lanka

 

De valuta van Sri Lanka is de Sri Lankaanse roepie. Vrijwel overal kunt u alleen met cash geld betalen en dus is het verstandig om altijd voldoende contanten op zak te hebben. U kunt met een Nederlandse pinpas vrijwel bij iedere geldautomaat geld opnemen. Denk er wel altijd aan dat er transactiekosten worden gerekend per transactie. Het geven van fooien is normaal in het land, de werknemers hebben een laag salaris en moeten vaak leven van de fooien die gegeven worden. Bent u tevreden? Geef dan fooi om dat te laten zien en de werknemers op die manier te bedanken.

 

 

Eten & drinken

 

Het eten in Sri Lanka is over het algemeen een stuk pittiger dan in Nederland. U kunt rekenen op gerechten met veel pepers, kruiden en specerijen. De Sri Lankaanse keuken staat met name bekend om zijn rijst met curry. Het traditionele gerecht wat de locals dagelijks meerdere keren eten. Verder is het belangrijk om te weten dat u het kraanwater in het land niet kunt drinken. U wordt daar hoogstwaarschijnlijk ziek van en kunt niet meer optimaal genieten van de mooie reis. Een leuke bijkomstigheid is dat de lokale bevolking overal fruit voor gebruikt. U kunt dus lekker vers fruit eten dat in het land zelf wordt verbouwd.

 

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy