« Terug

Valuta Sri Lanka

De munteenheid van  Sri Lanka is de Sri Lankaanse roepie, LKR. Hoewel ook in andere Aziatische landen met roepie wordt betaald, is het een op zichzelf staande munteenheid. U krijgt ongeveer 200 roepie voor €1,00 euro. Maar de wisselkoers kan natuurlijk altijd veranderen dus houd de koers altijd goed in de gaten voordat u vertrekt naar het land. Er zijn voldoende apps die u kunt gebruiken op uw telefoon om ook tijdens de reis op de hoogte te blijven van de koers.

 

 

Sri Lanka geld: pinnen of geld wisselen?

 

Wat is handiger als u naar het land op vakantie gaat? In de grote steden zoals Colombo, Kandy, en dergelijke kunt u gewoon pinnen. De meeste apparaten accepteren zowel pinpas ( Maestro) als creditcard (Mastercard). U kunt vaak een maximaal bedrag opnemen van 50.000 roepie, ongeveer €250 euro. Denk er wel aan dat u bij het pinnen in een vreemde valuta een klein extra bedrag moet betalen aan de bank. Dit bedrag verschilt per bank maar ligt tussen de €2 en €5 euro per transactie. Dit geldt alleen voor het opnemen van geld maar niet tijdens het pinnen in Sri Lanka in een winkel of restaurant. In winkels en restaurants kunt u meestal niet met kaart betalen dus zal je voldoende cash op zak moeten hebben. Door de extra kosten per transactie is het verstandig om een groot bedrag op te nemen per keer. Want iedere keer dat u opneemt komen die transactiekosten er bovenop. Wanneer u zo’n grootte hoeveelheid geld hebt, dan is het verstandig om deze te verdelen over meerdere plekken. U kunt een deel in uw koffer bewaren en de rest meenemen wanneer u op pad gaat. Mochten er problemen komen dan bent u niet meteen alles kwijt.

Geld wisselen is een optie die veel minder voorkomt, alleen in Colombo vindt u verschillende kantoren die dit doen. Vaak is de koers die u betaalt ook niet gunstig. Het geld in Sri Lanka opnemen is een stuk handiger en voordeliger. Zo heeft u een kleiner budget voor Sri Lanka nodig.

 

 

Creditcard

 

In de meeste geldautomaten wordt een creditcard geaccepteerd. Ook steeds meer hotels en restaurants accepteren de betaling via deze manier. Soms heeft u ook een creditcard nodig voor het boeken van een hotel. Het meenemen van een creditcard naar Sri Lanka kan altijd handig zijn. In sommige noodgevallen wanneer een pinpas niet functioneert kan een creditcard erg fijn zijn. Let er wel op dat u bij nationale parken niet met een creditcard kunt betalen en de entree altijd in cash zult moeten betalen.

 

 

Fooien

 

Het geven van fooien is gewoonlijk in Sri Lanka. De meeste mensen verdienen niet veel en moeten van de fooien leven. Als u geholpen wordt door een kamermeisje of gids dan geeft u 50 tot 100 roepie fooi. In restaurants wordt er vaak automatisch een percentage aan fooi gerekend maar het is niet vreemd om daar nog iets bovenop te geven wanneer u tevreden bent. Soms verwachten mensen ook een fooi wanneer u een foto van ze maakt. Heeft u een autorondreis gemaakt? Dan is het aan te raden de chauffeur ook een extraatje te geven. U kunt dan denken aan 1500 tot 2000 roepie per dag. Wees er altijd bewust van dat de Sri Lankanen weinig betaald krijgen en leven van de fooien die wij geven.

 

 

 

Visum Sri Lanka

 

Vergeet niet uw visum aan te vragen, deze heeft u nodig om het land in te komen. Deze kunt u hier aanvragen! Verder kunt u ook meer informatie over uw reis vinden op onze website

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy