« Terug

Visum

Op vakantie naar Sri Lanka? Dan heeft u altijd een visum nodig, een visum is een reisdocument dat u toegang geeft tot het land. U kunt zonder dit bewijs dan ook niet het land binnenkomen. Bij alle grenzen wordt u gecontroleerd op een visum. Daarnaast heeft u natuurlijk een paspoort nodig want u reist buiten Europa. Het is een elektronische document er wordt daarom ETA (Electronic Travel Authorization) genoemd. Iedereen die uit Nederland of België komt heeft deze elektronische koppeling nodig. Doordat het allemaal digitaal geregeld kan worden, is het geen probleem om het document aan te vragen. Iedere staat mag zelf bepalen of een visum nodig is en in welke vorm. In Sri Lanka gaat het dus om een elektronisch reisdocument dat makkelijk online te verkrijgen is.

 

 

Het visum voor Sri Lanka

 

Het e visum voor Sri Lanka kunt u zoals gezegd online aanvragen. Dit gebeurt door middel van het invullen van een aanvraagformulier, later meer over de aanvraagprocedure. Doordat alles online gebeurt hoeft u niet meer naar een consulaat of een ambassade. U kunt de aanvraag gewoon doen vanuit huis, achter de computer. U kunt met dit visum alleen voor toerisme naar het land reizen, wilt u zakendoen? Dan mag u niet op een ETA reizen. Verder is het reisdocument 180 dagen geldig, hiervan mag u er maximaal 30 dagen verblijven. Mocht u langer willen blijven? Dan kunt u in Sri Lanka hem verlengen bij het immigratiekantoor tot maximaal zes maanden. Let op, hier zitten wel kosten aan verbonden.

 

 

Voorwaarden

 

Er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen om het visum goed te laten keuren. Na de aanvraag worden al deze voorwaarden gecontroleerd en mocht u voldoen aan alle voorwaarden dan zal het visum hoogstwaarschijnlijk worden goedgekeurd. Het visum Sri Lanka aanvragen voordat u aan alle voorwaarden voldoet is onzin, het zal dan ten alle tijden worden afgekeurd en dan moet u het proces weer opnieuw doorlopen. Mocht u meer informatie willen wanneer u niet aan alle voorwaarden voldoet, neem gerust contact met ons op.

 

De voorwaarden op een rijtje:

 • U moet vluchtreserveringen hebben om te bewijzen dat u het land binnen 30 dagen weer gaat verlaten.
 • Iedere reiziger moet in het bezit zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst.
 • Tijdens het aanvragen mag u niet in Sri Lanka zijn.
 • Het ETA is alleen geldig voor toerisme
 • U moet kunnen bewijzen dat u voldoende middelen hebt om een reis door Sri Lanka te betalen.
 • U mag maximaal 30 dagen in het land verblijven binnen de geldigheid van 180 dagen.
 • Het land mag twee keer binnengekomen worden maar dan dient u wel weer binnen 30 dagen de staat te verlaten.

 

 

Wat heb je nodig voor een visum?

 

Als u aan de bovenstaande voorwaarden voldoet kunt u beginnen met de aanvraag. Het is handig om voordat u begint met de aanvraag alle gegevens bij de hand te hebben. Allereerst heeft u een paspoort nodig dat na aankomst nog zes maanden geldig is. Het ETA wordt namelijk gekoppeld aan het paspoortnummer en mocht u nog een nieuw paspoort nodig hebben, dan zult u een nieuwe aanvraag moeten doen. Verder heeft u een computer of ander digitale optie nodig om het aanvraagformulier in te vullen. Meer heeft u niet nodig om de aanvraag te beginnen. Zorg ervoor dat u de paspoorten van alle reizigers bij de hand heeft, hierdoor kunt u alles in één keer aanvragen en hoeft u ook maar één keer te betalen.

 

 

De aanvraagprocedure

 

U zit klaar en wilt beginnen aan de aanvraag van het visum Sri Lanka, hieronder vindt u stap voor stap hoe de aanvraagprocedure eruit zal zien:

 1. Vul het aanvraagformulier op de website in. U kunt meerdere reizigers in één aanvraag toevoegen.
 2. Zorg dat u alle gegevens controleert want alle gegevens op het paspoort en de visa moeten overeen komen.
 3. Na het gecontroleerd te hebben, kunt u de betaling doen via iDeal, overboeking of creditcard.
 4. U krijgt een bevestigingsmail van de aanvraag. Controleer hierin nogmaals de correctheid van de gegevens.
 5. De aanvraag wordt gedaan en het wachten is begonnen. Meestal wordt het visum al binnen 72 uur toegekend.
 6. Na goedkeuring ontvangt u een bevestiging per mail. U moet deze bevestiging meenemen en aan de douane laten zien bij binnenkomst.

 

 

De kosten van de procedure

 

Ieder land mag zelf bepalen in welke vorm ze visa hebben maar ook de prijs mag het land zelf bepalen. De kosten van een visum verschilt dus per land en het kan dus zijn dat u voor andere landen een ander bedrag heeft betaald Als u kijkt naar het elektronische reisdocument dat wij aanbieden dan zijn de kosten voor een visum van Sri Lanka €49,95 per persoon. Dit is inclusief de consulaire kosten en andere overige kosten die nodig zijn om het document aan te vragen. Voor deze prijs hebben wij ervoor gezorgd dat het aanvraagformulier in het Nederlands is en nemen wij alle verder zorgen op ons. De goedkeuring ontvangt u vaak al binnen 72 uur en het is een officieel reisdocument dus u kunt zonder problemen op vakantie.

 

 

De reden van een bezoek aan Sri Lanka

 

Het reizen naar Sri Lanka mag alleen met een ETA wanneer u voor toerisme komt. U kunt geen zaken doen of studeren in het land met dit visum. Mocht u dat willen doen dan kunt u het beste contact opnemen met de ambassade voor meer informatie. Voor de rest geldt voor vrijwel alle reizigers dat u het land gewoon kunt bezoeken met dit elektronische reisdocument. De douanecontrole op het eiland is vrij streng en ze zullen dan ook altijd navragen wat de reden van het bezoek is. Ook zal er misschien gevraagd worden om te bewijzen dat u voor toeristische redenen naar het land komt. Wees dus eerlijk en ga alleen voor toeristische redenen met e visa Sri Lanka naar het Aziatische land toe. U kunt ook met een visum India vanuit Nederland naar India reizen en vervolgens doorreizen naar Sri Lanka. U moet dan natuurlijk ook wel een ETA hebben voor het eiland.

 

 

Belangrijke informatie

 

Mocht u om een reden geen visum hebben aangevraagd en een spoedaanvraag nodig hebben, dan hebben wij deze optie. Voor €6,95 per persoon extra kan de aanvraag al binnen 15 minuten verwerkt zijn en kunt u met het ETA het land binnen reizen. Op het aanvraagformulier kunt u dit vakje aanvinken en zal de aanvraag meteen worden gedaan. Verder is het belangrijk om te weten dat kinderen niet bij hun ouders in het paspoort mogen staan. Iedere reiziger dient een eigen paspoort en ETA te hebben. Zorg dus ook dat u dit voor alle reizigers en dus ook kinderen afzonderlijk aanvraagt. Als u naar Sri Lanka reist met een kind daarover u gedeeld gezag heeft, dan is het nodig om een extra formulier in te vullen. Dit is om problemen bij de douane te voorkomen.

                                                                        

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy