« Terug

Vervoer

Het verkeer op Sri Lanka is net als in de rest van Azië een chaos. Er lijken geen regels te zijn en er ontstaan vaak flinke files door het ontbreken van stoplichten of andere duidelijke punten. Toch is het erg makkelijk om rond te reizen op het eiland, dat komt grotendeels door het openbaar vervoer. Hieronder zult u alles vinden over het vervoer en verkeer in het mooie land.

 

 

Verkeer

 

Het grootste verschil is dat u in Sri Lanka links moet rijden. Dat hebben ze te danken aan de Engelse bezetting vanaf de 18e eeuw. Verder zijn de officiële regels ook rechts voorrang en dergelijke maar de praktijk wijst uit dat dit niet gebeurt. Meestal is het gewoon gaan en soms uit vriendelijkheid een andere bestuurder voor laten gaan. Het is door de gigantische chaos in het verkeer niet aan te raden om een auto te huren in Sri Lanka. U kunt wel een auto met chauffeur huren. U wordt dan rondgereden door een lokale bewoner die het verkeer veel beter kent en begrijpt.  

 

 

Trein

 

Doordat Sri Lanka één van de mooiste treinritten ter wereld kent, denkt u waarschijnlijk meteen aan de trein als vervoersmiddel. Het klopt dat de trein een belangrijk vervoersmiddel is in het land. U kunt op veel plekken komen met de trein. En u moet natuurlijk de mooie rit van Kandy naar Ella meemaken. Toch is het spoor niet altijd de beste optie want vaak is de bus een stuk sneller. Hoewel de ritten niet duur zijn, kan het toch zijn dat de bus een snellere en goedkopere optie is.

Kosten: maximaal €5 euro per rit

 

 

Bus

 

De meest gebruikte optie tijdens het reizen en dat is niet voor niets. De bussen rijden vaak, zijn vaak sneller dan de treinen en zijn spotgoedkoop. U kunt de bus al nemen voor minder dan €1 euro als u binnen de regio blijft maar verder weg kost het ook niet meer dan €2 euro. Een super fijne optie om het land makkelijk en snel te kunnen ontdekken is dus de bus!

Kosten: maximaal €2 euro per rit

 

 

Tuk Tuk

 

Zeker in de kleine steden is dit een vervanging van de taxi. U zult ze overal tegen komen en ze kunnen u gemakkelijk van plek naar plek brengen. Het zijn fijne vervoersmiddelen om uzelf binnen de stad te verplaatsen maar vaak kunt u ook een tuk tuk met bestuurder regelen voor een hele dag. U kunt dan de stad uit en mooie bezienswaardigheden bezoeken. U hoeft dan geen georganiseerde tour te nemen maar kunt met de tuk tuk in Sri Lanka op pad gaan.

Kosten: €20 euro per dag - €5 euro voor een enkele rit binnen een stad

 

 

Brommer

 

Wilt u zelf alle vrijheid hebben? Dan kunt u een brommer huren, u kunt dit het beste doen in Colombo. Vervolgens kunt u vanuit hier zelf op pad gaan en na verloop van tijd weer inleveren. Let er wel op dat u een internationaal rijbewijs nodig heeft om een brommer in Sri Lanka te mogen besturen. Verder moet u wel zeker zijn want zeker in de grote steden kan het enorm druk zijn in het verkeer. Let dus altijd goed op en zorg dat u aan de goede kant van de weg blijft rijden.

Kosten: €5-10 euro per dag

 

 

Binnenlandse vluchten

 

Doordat de oppervlakte van het eiland niet groot is, is het nemen van binnenlandse vlucht niet nodig. U kunt namelijk behalve de luchthaven van Kandy en Colombo vaak niet eens gebruik maken van de optie. De kosten lopen hoog op in vergelijking met de treinen en bussen, vaak bent u er uiteindelijk niet veel sneller. Het nemen van binnenlandse vluchten in Sri Lanka is niet aan te raden. 

 

Vergeet ook niet dat u een visum nodig heeft om te kunnen reizen naar Sri Lanka. 

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy