« Terug

Reisgids

Het mooie land in de Indische Zee, Sri Lanka wordt een steeds populairder vakantieland. En dat is niet zonder reden want het land heeft prachtige plekken en is erg eenvoudig te bereizen. Als u kijkt naar de bevolking dan is 69% procent van de inwoners Boeddhist, hierdoor vindt u ook veel bezienswaardigheden die met dit geloof te maken hebben. De lokale bevolking is erg vriendelijk en gastvrij en zal u altijd proberen te helpen. Doordat het een aantal jaren kolonie van Engeland is geweest spreken de meeste mensen uitstekend Engels en kunt u dus makkelijk communiceren met de bevolking. De vlag van Sri Lanka bevat twee delen in een geel kader met op het rechterdeel een leeuw, die staat voor de Singalezen. En op het linkerdeel een oranje en groene baan die de religieuze minderheden symboliseren. Hieronder vindt u de beste reisgids voor Sri Lanka.

 

 

Beste reistijd

 

Het land is niet extreem groot maar kent wel verschillende klimanten en weertypes. Hoewel u een richtlijn kunt aanhouden voor de beste reistijd kan het weer altijd veranderen door de ligging in de zee. Soms kan het regenen in het droge seizoen en droog zijn in het regenseizoen. Wees dus qua weer overal op voorbereid. Als u kijkt naar de beste reistijd voor Sri Lanka dan kunt u het noorden & oosten samen zien en het zuiden & het westen. Dit komt mede doordat het land last heeft van moessonregens. Die in de winter vanuit het zuidwesten komt en ervoor zorgt dat het zuiden en westen enorm veel neerslag hebben. Tijdens de zomer is het andersom en kunt u in het noorden en oosten voornamelijk veel regenval verwachten.

 

 

Reisadvies

 

Voor Sri Lanka geldt het reisadvies, veilig maar let op veiligheidsrisico’s. Dit betekent dat u over het algemeen erg veilig door het land kunt reizen maar dat u wel op enkele factoren moet letten. Zo kunnen er bijvoorbeeld demonstraties op basis van culturele of politieke verschillen ontstaan, dit gebeurt voornamelijk in de grote steden. Mocht u dit tegen komen zorg dat u meteen van de plek weg gaat en geen toenadering zoekt naar de demonstranten. Verder liggen er in het noorden en oosten nog een aantal mijnen dus is het verlaten van de hoofdwegen zonder gids of begeleider niet aan te raden. U kunt alles over het reisadvies voor Sri Lanka hier terug vinden. Zoals waar de mijnen liggen en hoe u het best kunt handelen wanneer u een demonstratie tegenkomt.

 

 

Vaccinaties

 

Officieel is er maar één vaccinatie verplicht en dat is gele koorts. U heeft een gele koorts vaccin nodig als u in de zeven dagen voor aankomst in een gele koorts land bent geweest. Alles over vaccinaties en gezondheidsvoorschriften vindt u hier. Het is wel zo dat er een aantal inentingen worden aanbevolen door de GGD en het Vaccinatiecentrum namelijk: DTP en Hepatitis A. Deze twee ziektes komen niet in Nederland voor maar in Sri Lanka wel. Het is daarom verstandig om wel inentingen te nemen tegen deze ziektes. Verder dragen de muggen in het land andere ziektes bij zich dan wij gewend zijn en is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op muggen en dergelijke. U moet daarbij denken aan anti-muggenspray van minimaal 40% DEET en het dragen van lange kleding tijdens de avonduren.

 

 

Vliegen en visum

 

Het vliegen naar Sri Lanka is alleen mogelijk met een overstap. Er gaat vanuit Nederland geen rechtstreekse vlucht richting het Aziatische eiland. Je zult ergens in Europa of Azië moeten overstappen om uiteindelijk in Colombo terecht te komen. Het vliegveld ligt op zo’n 30 kilometer van de hoofdstad en is het enige internationale vliegveld wat het land rijk is. Voordat u op vakantie naar Sri Lanka gaat, moet u een visum voor Sri Lanka aanvragen want zonder dit reisdocument komt u het land niet binnen. Nadat u op de luchthaven bent aangekomen, moet u door de douane die streng controleert en waarbij het visum van iedere reiziger zorgvuldig wordt gecontroleerd.

 

 

Bezienswaardigheden

 

Het land kent ontzettend veel mooie bezienswaardigheden, u heeft meerdere weken en misschien wel maanden nodig om alles te kunnen zien. Dat kan helaas niet altijd dus hebben wij een aantal mooie tips op een rijtje gezet. Een mooie mix van cultuur en natuur, zoals Sri Lanka ook is. Het land is makkelijk te bereizen door het geweldige openbaar vervoer. Het is dus zeker mogelijk om binnen twee weken al deze highlights van Sri Lanka te bezoeken.

 

Colombo

U begint de reis waarschijnlijk in de hoofdstad Colombo, die tot voorkort vaak werd overgeslagen maar dat is absoluut niet nodig. De stad is een mooie mix van traditionele huizen en moderne hoogbouw. De stad is te vinden aan de westkust van het land en kent veel mooie tempels zoals de Gangaramaya tempel midden in het centrum van de stad.

 

Leeuwenrots – Sigiriya

Voor velen het eerste beeld wat ze zien van het land, de leeuwenrots. Het was ooit de rots waar de koningen een paleis op lieten bouwen. Overblijfselen van het paleis vindt u nog steeds bovenop de rots en na een klim heeft u naast de overblijfselen ook een prachtig uitzicht over de omgeving. Het is ook leuk om de rots te bekijken vanaf een uitzichtpunt, dan ziet u pas echt hoe bijzonder de Sigiriya midden in de vlakte is.

 

Unawatuna

Naast cultuur heeft Sri Lanka ook voldoende relaxt momenten zoals in Unawatuna, het mooiste strand van het land. U kunt hier het beste een mooie vakantie afsluiten en even helemaal tot rust komen. Naast het liggen op het strand kunt u hier ook duiken en snorkelen en genieten van de mooie onderwaterwereld.

 

Yala national Park

In het zuidoosten vindt u dit nationale park, dat tevens het meest bezochte park is van het hele land en dat is niet voor niets. U vindt hier namelijk de grootste luipaarden populatie ter wereld. Als u veel kans wilt hebben op het spotten van een wild luipaard dan moet u hier zijn. Maar daarnaast zijn er ook genoeg olifanten, apen, krokodillen en vele andere diersoorten. Een safari door het park is echt een must tijdens een rondreis door Sri Lanka.

 

Anuradhapura & Polonnaruwa

De twee oude koningssteden die in het noorden liggen zijn ook zeker het bezoeken waard. U kunt hier namelijk prachtige ruïnes en paleizen terugvinden die aan de tijd van de Singalese koningen herinnerd. Overal vindt u mooie stoepa’s, tempels en andere religieuze uitingen waar u even stil van wordt.  

 

 

Overnachtingen

 

De keuze qua accommodaties is groot in het land. U hoeft vaak niet eens van tevoren te reserveren, u kunt meestal wel ergens terecht. Voor de meeste accommodaties geldt dat ze hygiënisch zijn en het personeel vriendelijk is. Bij het regelen van een hotel is het altijd belangrijk om beoordelingen van andere reizigers mee te nemen. Die hebben al ervaring en kunnen u vaak voorzien van nuttige informatie. Kijkend naar het budget voor Sri Lanka hoeft u niet wakker te liggen van de prijzen voor overnachtingen. U kunt vaak al voor €20 tot 25 euro in een mooi hotel overnachten op een goede locatie. Bij vrijwel iedere accommodatie is ook het ontbijt inbegrepen en kunt u iedere dag met een volle maag op pad.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy