« Terug

Vliegtickets

Omdat Sri Lanka een eiland is, is er eigenlijk maar één goede optie om er te komen, namelijk via het vliegtuig. Het is nodig om een overstap te maken voordat u in het land kunt komen en u bent gemiddeld zo’n vijftien uur onderweg. Als u vliegtickets wilt kopen dan moet u rekening houden met een aantal factoren. Hieronder vindt u alle informatie over vliegen naar Sri Lanka en het kopen van vliegtickets. Een Sri Lanka vliegticket scoren kunt u voordelig doen na het lezen van deze tips.

 

 

Luchthavens

 

U heeft qua luchthavens geen keus, er is namelijk maar één internationale luchthaven in het hele land: Bandaranaike International Airport. Deze luchthaven ligt ongeveer 30 kilometer buiten Colombo. Hoewel het een grote luchthaven is, is deze niet makkelijk te bereiken vanuit Europa. Het is een modern vliegveld en alles staat in het Engels aangegeven. Als u aankomt heeft u niet meteen het idee dat u in Azië bent belandt.

 

 

Vluchten naar Sri Lanka

 

Er gaan maar een aantal rechtstreekse vluchten naar deze bestemming. Maatschappijen zoals Qatar Airways, Jet Airways en Aeroflot bieden wel de mogelijkheid om met één overstap naar Colombo te vliegen vanuit Amsterdam. De landelijke luchtvaartmaatschappij Sri Lankan Airlines vliegt alleen vanaf Parijs, Londen en Frankfurt rechtstreeks naar het eiland. Er zijn verschillende opties waar u kunt overstappen in zowel Europa als Azië.

 

Amsterdam – Colombo

Maatschappijen die op dit onder andere aanbieden: Qatar Airways, Aeroflot, Emirates en Etihad

Prijs hoogseizoen met overstap: € 800 – 900 euro- Prijs laagseizoen met overstap: €500 – 600 euro

 

 

Binnenlandse vluchten

 

Het land is niet groot en dus wordt er amper gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten. De meeste afstanden zijn goed te overbruggen met de trein, bus of auto. Alleen de luchthaven van Kandy is iets groter wordt af en toe door reizigers gebruikt om een binnenlandse vlucht te maken. Mocht u toch een binnenlandse vlucht willen maken, dan kunt u die het beste online vooraf boeken. Dan zijn de tickets het goedkoopst.

 

 

Tips om goedkoop te vliegen naar Sri Lanka

 

De eerste en belangrijkste tip is: boek op tijd! U kunt maar beter ver van te voren beginnen met het zoeken naar tickets en het uiteindelijk boeken ervan. Hoe langer u van te voren boekt, hoe goedkoper de tickets zullen worden. Verder is het handig om de prijzen goed in de gaten te houden want op feestdagen kunnen de prijzen vaak enorm afnemen. Een andere mogelijkheid is om flexibel te zijn in de vertrekdata. Hoe flexibeler u bent, hoe goedkoper de tickets uiteindelijk zullen zijn. Het beste is om de prijzen in de gaten te houden via Skyscanner.nl en vervolgens te boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf. Dan zult u ook geholpen worden wanneer er problemen zijn en dergelijke. Overigens kan het ook slim zijn om op verschillende tijdstippen de prijzen in de gaten te houden. De prijs kan ’s nachts flink dalen en dus kunt u ’s nachts voor een voordeligere prijs vliegtickets scoren.

 

 

Beste reistijd

 

De beste reistijd van Sri Lanka is sterk afhankelijk van de regio. Zuid- en West Sri Lanka kunt u het beste bezoeken tussen december en maart. Terwijl noord en oost het beste te bezoeken is tussen april en september. Het is dus belangrijk dat u zelf bepaalt welke regio of regio´s u wilt bezoeken. U kunt dan per regio bepalen wat de beste reistijd is. Natuurlijk kunt u ook buiten de geadviseerde periode naar het land reizen maar dan heeft u vaak wel last van extreme regenbuien en mist in hoger gelegen gebieden. Om echt een goede keuze te maken, kunt u het beste de beste reistijd van Sri Lanka hier uitgebreid terugvinden.

 

 

Visum aanvragen

 

Voor een reis naar Sri Lanka heeft u een visum nodig, anders mag u het land niet in. Een visum voor Sri Lanka kunt u eenvoudig online aanvragen. Zorg dat u dit van te voren doet want het kan even duren voordat het reisdocument wordt goedgekeurd. Visa aanvragen is nodig voor verschillende landen buiten Europa, zo ook Sri Lanka. U moet een mooie reis dus beginnen met de voorbereiding en een visum aanvragen. Dit proces kan geheel online en neemt tien tot vijftien minuten in beslag. Vervolgens hoort u binnen een aantal werkdagen of het visum is goedgekeurd. Met een goedgekeurd visum kunt u met een gerust hart naar het land vliegen.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy