« Terug

Beste Reistijd Sri Lanka

Wanneer kunt u het beste naar Sri Lanka gaan? Dat is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren zoals het hoog- en laagseizoen, het klimaat, de feestdagen en het tijdsverschil. Doordat het een eiland is in het midden van het zee, is de zee erg bepalend voor het weer hier. Hierdoor zijn er wel richtlijnen voor het weer maar u kunt hier ook zomaar verrast worden door een totaal ander weertype. Het is per reiziger verschillend wanneer de beste reistijd is, wilt u voor droog & zon gaan of kiest u voor een nattere periode en heeft u daardoor wel mooiere groene natuur.

 

 

Hoog­- en laagseizoen

 

Er zijn drie verschillende seizoenen te onderscheiden als het gaat om toeristen die naar het eiland komen. Deze seizoenen zijn grotendeels gebaseerd op het weer in Sri Lanka. Het laagseizoen is voor Sri Lanka de beste reistijd.

 

  • Hoogseizoen: december tot en met maart

Het is droog en warm in het land en alleen in het hoge noorden en oosten kunnen wat regenbuien voorkomen. De prijzen lopen op door de hoeveelheid toeristen. Bij grote bezienswaardigheden staan soms lange rijden.

  • Tussenseizoen: april tot en met september + november

U kunt ook in deze maanden goed weer treffen maar met af en toe een regenbui tussendoor. Het Nieuwe jaar wordt in april gevierd en levert drukte op. Verder is het een fijne periode om te reizen vlak na de drukste periode voor het land.

  • Laagseizoen: mei tot en met augustus

Het laagseizoen is van mei tot en met augustus, in deze periode is er voornamelijk regen. Dit zorgt ervoor dat er weinig reizigers naar het land komen. De prijzen van accommodaties zijn laag en ook andere activiteiten kunt u goedkoop uitvoeren. Het weer in het westen en het zuiden is het extreemst, u kunt daarom het beste naar het noorden en oosten reizen tijdens deze periode.

 Klimaat


Het klimaat in Sri Lanka kunt u het beste onderscheiden in drie verschillende regio’s: noord en oost, west en zuid. In het noorden en oosten kunt u het beste reizen tussen april en september, de temperatuur zijn dan hoog en de regenval is laag. Tijdens de wintermaanden heeft u hier namelijk last van de moessonregen. In het westen kunt u het beste tussen december en maart reizen, de temperaturen zijn fijn en ook hier valt er dan het minste regen. Dit heeft te maken met een moessonregen. In het westen en zuiden hebben ze daar hebben ze namelijk in de maanden april tot november last van de aanlandige moessonregen. In het zuiden geldt hetzelfde reisadvies als in het westen, de periode december tot maart is de beste periode om dit gebied te bezoeken.

 

 

Feestdagen


Het grootste gedeelte van de bevolking is Boeddhistisch. Hierdoor vieren ze verschillende Boeddhistische feestdagen in Sri Lanka. Feestdagen zoals de Onafhankelijkheidsdag en Holi zijn erg belangrijk voor de bevolking en er kan daarom niet gereisd worden op deze dagen. Verder wordt er in Sri Lanka altijd Poya Days gevierd. Dit is een viering ter ere van de volle maan. Deze viering is zoals u kunt begrijpen iedere maand aanwezig.

 

 

Tijdsverschil

 

Naast bovenstaande factoren is ook het tijdsverschil met Sri Lanka erg belangrijk. In de zomer is het 3,5 uur later en in de winter 4,5 uur. Dit betekent dat u hier rekening mee moet houden bij het reizen naar het land. Het kan namelijk zijn dat u een jetlag krijgt en dus de eerste dagen nog in het Nederlandse ritme leeft. Het is daarom niet verstandig om meteen na aankomst verschillende activiteiten te plannen. In de zomer heeft u dus minder last van het tijdsverschil en kunt u beter naar het land reizen omdat het verschil met Nederland minder groot is.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy