« Terug

Eten Sri Lanka

Het eten in Sri Lanka is totaal anders dan in Nederland. Het Sri Lankaans eten is voornamelijk typisch Aziatische en wordt als lekker en pittig omschreven. Voor het ontbijt eten de mensen licht en eenvoudig; fruit, yoghurt, brood met jam of pannenkoekjes. In hotels hoeft u dit niet te verwachten en zal er vrijwel altijd gewoon een Europees ontbijt worden geserveerd. Door de jarenlange aanwezigheid van de Engelsen, komen er soms ook eieren, worsten en bonen voor in het ontbijt. U kunt in ieder geval iedere dag een stuk fruit bij het ontbijt verwachten. Ze zijn dol op fruit en ze hebben er voldoende van op het eiland. Verder eet de lokale bevolking voornamelijk rijst met curry zowel voor lunch als voor avondeten. Afhankelijk van het inkomen is een rijst met curry uitgebreider. Denk aan groente, vis, vlees en soms wordt er zelfs fruit gebruikt in het traditionele gerecht. In Sri Lanka eten de locals altijd met de rechterhand, niet met bestek.

 

 

Traditionele gerechten

 

Rijst met curry

Het gerecht wat u altijd en overal terug zult vinden, is rijst met curry. De locals hebben hier ontzettend veel variaties op zoals met groente, vlees, vis of fruit. Laat u verrassen en kies één van de curries die u op de kaart ziet staan.

 

Curd

Alle curries bevatten enorm veel pepers en zijn daarom erg pittig. Daar is een oplossing voor bedacht namelijk curd. Dit is yoghurt gemaakt van melk van de buffel en dit zorgt voor een beetje verkoeling op de tong. Niet iedereen vindt het lekker maar het is het proberen waard.

 

Hoppers

Het zijn dunne pannenkoeken die gebakken worden in kleine wokken. Dit zorgt ervoor dat de pannenkoek een holle vorm krijgt en lijkt op een mand. U kunt de hoppers vaak bestellen met verschillende soorten vulling zoals kokos of ei.

 

 

Waar gaat u eten?

 

In tegenstelling tot veel andere Aziatische landen kunt u hier niet overal en op elk tijdstip eten. In de hoofdstad zijn er voldoende eettentjes maar daarbuiten is er vaak maar één restaurant en de mogelijkheid om in de accommodatie te eten. De meeste eettentjes op straat lijken niet hygiënisch en worden daarom overgeslagen door de meeste toeristen. Hoewel het vaak meer het uiterlijk is, is het niet aan te raden om hier te gaan eten. In tentjes waar niemand zit, ligt de voorraad er vaak al weken en heeft u een grote kans om ziek te worden. De beste keuze is daarom vaak om in het hotel te eten, daar werken ze volgens hygiënische regels en is het eten afgestemd op de Westerse toeristen en dus minder pittig. Toch kunt u het beste bij een familie thuis gaan eten, wordt u uitgenodigd? Sla dit dan niet af en laat u verwennen. Eten en drinken in Sri Lanka is erg belangrijk in het dagelijks leven.

 

 

Dranken

 

Allereerst is het belangrijk om te weten dat u kraanwater in Sri Lanka niet kunt drinken. Dit is dus geen optie als het gaat om drinken. Misschien doen inwoners van het land het wel maar voor ons Nederlandse lichaam is het niet goed. U moet daarom voornamelijk denken aan mineraal water uit flessen en fruitdrankjes. Door de ongelofelijke hoeveelheid fruit die aanwezig is op het eiland wordt fruit overal voor gebruikt, zo ook voor het maken van drankjes. U kunt in vrijwel ieder restaurant verschillende drankjes en shakes van fruit bestellen. Let er dan wel op dat u geen ijsklontjes neemt want die zijn vaak van kraanwater gemaakt, waardoor u alsnog ziek kunt worden. Naast fruitdrankjes drinken de Sri Lankanen voornamelijk thee. Door de aanwezigheid van alle theeplantages is dat naast het fruit een ander materiaal wat volop aanwezig is en dus genuttigd zal worden.

 

 

Visum Sri Lanka

 

Vergeet niet uw visa Sri Lanka aan te vragen, deze heeft u nodig om het land in te komen. Klik hier voor meer reisinformatie!

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy