« Terug

Tijdverschil

Zoals u waarschijnlijk weet is de aarde opgedeeld in tijdzones. Iedere tijdzone heeft een andere tijd waardoor er dag en nacht ontstaat. Doordat Sri Lanka op zo´n 8.000 kilometer afstand ligt is er ook een tijdsverschil met Sri Lanka. Verstandig is om van tevoren op te zoeken hoe groot het verschil is, zodat u u kunt voorbereiden en ook uw vrienden en familie op de hoogte kunt stellen. Dan hoeven ze niet verbaasd te reageren als er ineens berichten komen rond 03:00 ’s nachts. Het eiland in de Indische Oceaan heeft UTC +5.30, Nederland heeft UTC +1.00. Dat betekent dat het in de zomer 3,5 uur later is in Sri Lanka en in de winter 4,5 uur later. Dit omdat het land geen zomer- en wintertijd heeft en Nederland wel. Het kan erg verwarrend zijn maar het betekent dat als het 10:45 is in Nederland, is 14:15 de tijd in Sri Lanka tijdens de zomertijd. In de winter is het 10:45 bij ons en 15:15 op het Aziatische eiland.

 

 

Gunstige reistijd

 

Tijdens het reizen naar het oosten heeft u vaak last van een jetlag. Dit betekent doordat u door de tijdzones reist dat u een gek ritmegevoel heeft. U wordt vaak laat wakker en bent vroeg moe. Door gunstige vliegtijden te boeken kunt u een groot deel van deze problemen voorkomen. Het beste is om ’s avonds laat te vertrekken rond 20:00 in Amsterdam en dan komt u de volgende dag rond 07:00 aan op Sri Lanka. U moet dan wel zoveel mogelijk proberen te slapen in het vliegtuig want u mist een hele nacht. Als u een aantal uren hebt geslapen dan heeft u het gevoel dat het ochtend is als u aankomt en dat is ook het geval, ideaal dus.

 

 

Tips tegen jetlag

 

Een aantal goede tips tegen een jetlag zijn, zorg dat u niet teveel eet tijdens de vlucht. En ga gelijk bij aankomst mee in het eetritme van de Sri Lanka tijd. Het eetritme bepaalt namelijk voor het grootste deel de aanwezigheid van een jetlag. Verder kunt u het beste zoveel mogelijk proberen te slapen in het vliegtuig, mocht u een nachtvlucht hebben. Een andere tip is om alle klokken en horloges van tevoren op Sri Lankaanse tijd te zetten zodat u niet meer terug hoeft te denken aan de tijd in Nederland. Als laatste is het ontzettend belangrijk dat u niet constant denkt en praat over de tijd in Nederland, hierdoor wordt het gevoel van vermoeidheid en een jetlag alleen maar erger.

 

 

Visum Sri Lanka

 

Vergeet ook niet dat u een visa nodig heeft om dit land binnen te komen. Op onze site vindt u ook meer informatie over het reizen in Sri Lanka!

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy