« Terug

Colombo

De hoofdstad van het land is Colombo en wordt steeds vaker bezocht door reizigers. Waar vroeger iedereen de stad gelijk verliet, groeit de populariteit en blijven steeds meer mensen in de stad hangen. Officieel is Sri Jayawardenapura Kotte ook wel Kotte genoemd de hoofdstad. Vandaag de dag is Colombo in Sri Lanka een mix van traditionele gebouwen, koloniaal verleden en moderne gebouwen. Verder vindt u verschillende religies terug in deze stad met tempels, moskeeën en zelfs kerken.

 

 

Bezienswaardigheden

 

Veel reizigers reizen door omdat er geen spectaculaire bezienswaardigheden zijn zoals in andere Aziatische steden zoals Hong Kong, Bangkok en Hanoi. Toch is de stad een stuk leuker dan veel mensen denken en zijn er genoeg leuke dingen te zien en doen. U kunt verschillende tours nemen die u begeleiden door de stad of zelf op pad gaan. De meeste mensen kiezen voor een tour en verlaten vervolgens de stad snel maar als u de tijd neemt dan voelt u vanzelf de sfeer en gezelligheid die het centrum kent.

 

Galle Face Green

De bekendste plek om de zonondergang te bekijken in de stad is Galle Face Green. De lange strook gras langs het strand zorgt ervoor dat u een geweldig uitzicht hebt over de zee en dus ook kunt genieten van een mooie zonsondergang. ’s Avonds vindt u hier gezellig kraampjes en komen ook de locals hier naartoe om de dag af te sluiten.

 

Gangaramaya tempel

Het is meer dan een tempel, het is een heel complex met verschillende gebouwen. Het wordt bezegeld als de mooiste tempel van de metropool en dat komt door de aanwezigheid van de grote hoeveelheid Boeddhabeelden. Buiten de tempel vindt u op het complex ook een bibliotheek en een museum.

 

Mount Lavina

Ondanks dat Colombo een eigen strand heeft, kiezen veel mensen ervoor om een uitstapje te maken naar Mount Lavina, dit prachtige strand ligt op een halfuurtje rijden. U kunt hier genieten van leuke strandtentjes en het heldere zeewater in vergelijking met het stadsstrand.

 

Nationaal Museum

Het is één van de mooiste gebouwen van de hele stad en werd in 1876 gebouwd door een Britse staatsman. Tevens is dit het grootste museum van het hele land en is alleen het gebouw al het bezoeken waard. Het museum is geopend van 09:00 tot 18:00 en kost 600 roepie. In het museum vindt u tentoonstellingen over het verleden van het land.

 

 

Beste reistijd

 

Het klimaat in Colombo is heerlijk, u kunt hier eigenlijk het hele jaar door naartoe reizen. Maar dan moet u wel rekening houden met regenbuien in verschillende maanden. In de maanden december tot maart valt er de minste regen in Colombo en kunt u dus optimaal genieten van de stad. U moet er wel rekening mee houden dat er in de maand februari Onafhankelijkheidsdag wordt gevierd. Het is dan overal extreem druk omdat ook de lokale bevolking vrij is.

 

 

Vervoer binnen de stad

 

De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar. Maar een uitstapje naar Mount Lavina kunt u het beste doen met een tuk tuk. U spreekt van tevoren een vaste prijs af en de chauffeur zal u naar plaats van bestemming brengen. Als u langere afstanden binnen de stad wilt afleggen kunt u ook voor een tuk tuk gaan of de lokale bus nemen. In veel gevallen is de lokale bus een stuk goedkoper maar moet u wel langer wachten en weet u niet altijd waar u er weer uit moet.

 

 

Hoe komt u in Colombo?

 

Vanuit Nederland gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Sri Lanka en de hoofdstad. U zult moeten overstappen in Europa of Azië. Dit levert geen problemen op maar zorgt er wel voor dat u ongeveer 13 tot 16 uur onderweg bent voordat u in de hoofdstad van Sri Lanka aankomt. Vanaf de luchthaven die ongeveer 30 kilometer buiten het centrum ligt kunt u met de bus, taxi of tuk tuk naar het centrum komen. De prijzen hiervan zijn laag en u kunt binnen een uurtje bij uw accommodatie in het centrum zijn. Wel heeft u een visum voor Sri Lanka nodig om naar dit land te vliegen, vergeet dit dus niet.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy