« Terug

Yala National Park

Yala is het meest bezochte nationale park van Sri Lanka en dat is met name door de grote populatie luipaarden. Er leven er maar liefst 35, dat klinkt niet veel maar dat is procentueel gezien de grootste hoeveelheid ter wereld. De beste plek voor een safari in Sri Lanka. Maar luipaarden zijn niet de enige dieren die u hier kunt vinden, ook olifanten, vogels, en verschillende soorten zoogdieren leven hier. U kunt deze unieke highlight bezoeken vanuit de stad Tissamaharama, waar de toegangspoort naar het park te vinden is.

 

 

Safari

 

Er zijn in dit gebied alleen opties om met een jeepsafari mee te gaan, een wandel- of bootsafari zijn niet mogelijk. U kunt overal in de stad wel een jeepsafari regelen, u moet daarbij ook een rangeer en chauffeur meenemen maar dat kan geen kwaad. De lokale bevolking weet veel van de flora en fauna in het gebied. Zorg er wel voor dat u eerst onderhandelt over de prijs van een safari. Veel accommodaties en reisbureaus vragen een hoog tarief. Als u met meer mensen bent, dan kunt u ook een goedkoper tarief regelen.

 

 

Stranden

 

Het enige nationale park van het hele land dat naast wilde dieren en regenwoud ook een strand heeft. Door de directe ligging aan het zee zijn er verschillende soorten stranden. Het ene strand is bijna onbegaanbaar en kent veel ongerepte natuur. Maar er zijn natuurlijk ook stranden die goed toegankelijk zijn. Let natuurlijk wel altijd op dat u u nog steeds bevindt in het leefgebied van wilde dieren. Het is daarom niet verstandig om echt te gaan zonnen op zo’n strand maar het is wel een ideale plek voor een heerlijke wandeling.

 

 

Klimaat & beste tijd om het park te bezoeken

 

Het klimaat is vochtig in het park, daarom leven er ook zo ontzettend veel dieren. U moet dus rekenen op warme temperaturen rond de 25 tot 30 graden. Verder valt er ook het gehele jaar door behoorlijk veel neerslag. Met name in de maanden oktober, november en december is het meebrengen van voldoende regenkleding geen overbodige luxe.

Dan kijken we naar het moment waarop u naar het park gaat, het beste is ’s morgensvroeg of ’s middags/begin van de avond. Dan zijn de meeste dieren actief, op het heetst van de dag zijn de dieren diep in de bossen in de schaduw te vinden. Aan het eind van de middag komen de dieren weer op gang. De meeste safari’s vertrekken rond een uur of half zes net voordat de zon opkomt.

 

 

Hoe kunt u Yala in Sri Lanka bereiken?

 

De ligging in het zuiden zorgt ervoor dat u eerst een andere stad in het zuiden van het land moet bezoeken. U kunt het makkelijkst reizen vanuit Ella of Galle. Vanuit Ella neemt u de bus die er ongeveer drie tot vier uur over doet. Galle ligt iets verder en dit kost dan ook vier a vijf uur om met de bus in Yala National Park te komen. Voor andere verbindingen vanuit het noorden en midden van het land moet u vaak overstappen in Badulla. De natuur en wilde dieren in het park zijn zo ontzettend mooi dat u het beste minimaal twee of drie dagen moet uittrekken voor het bezoeken van deze omgeving. Vergeet alleen niet dat u een visum nodig heeft om naar dit land toe te reizen.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy