« Terug

Minneriya National Park

Dit nationale park is een populaire spot om olifanten in het wild te zien. In het midden van het land vindt u dit park vlakbij de stad Dambulla. Het park is 89 vierkante kilometer groot en bevat de grootste samenkomst van olifanten ter wereld. Midden in het park is een meer te vinden het Minneriya Tank genoemd waar alle olifanten samenkomen. Soms kunt u wel 300 wilde dieren tegelijk spotten langs het meer. Voor velen een absoluut hoogtepunt van een reis door Sri Lanka.

 

 

Safari

 

U mag het gebied niet te voet ontdekken en moet verplicht een jeepsafari doen. Iedereen mag zelf bepalen hoelang u op een safari wilt gaan van 40 minuten tot 3 uur. Algemene regel is natuurlijk wel, hoe langer u op pad gaat, hoe meer wild u zult spotten. Naast alle olifanten die de grootste trekpleister zijn van dit gebied, heeft u hier ook luipaarden, krokodillen en verschillende aapsoorten. In augustus en september komen de dieren vaak rond het meer samen en kunt u vrijwel altijd olifanten spotten op een safari door het park. De olifanten in Sri Lanka komen hier tijdens een trekking tussen Kaudulla en Wasgamuwa National Park. Ze wandelen ieder jaar heen en weer tussen deze parken en komen onderweg drinken bij het meer.

 

 

Flora & fauna

 

Naast prachtige diersoorten is er in het gebied ook bijzondere flora te zien is. Tropische bossen wisselen af met graslanden en struiken. Maar daarnaast zijn er ook gebieden waar alles compleet onder water staat en meer weg heeft van een moeras. Door de grote variatie aan vegetatie leven hier ook ontzettend veel verschillende diersoorten. Natuurlijk de olifanten maar ook luipaarden, krokodillen en herten kunnen hier goed leven. De krokodillen vindt u in de drassige gebieden en de herten komen voornamelijk op het grasland voor. Ook leven hier luipaarden maar die laten zich vrijwel nooit zien.

 

 

Beste bezoek tijd

 

Zoals gezegd vindt de grote ´gathering´ van olifanten plaats in de maanden augustus en september. Dit zijn daarom de beste maanden om naar dit mooie park te reizen. Maar het begint vaak al in juni en eindigt soms pas in oktober dus tijdens deze maanden heeft u ook grote kans om olifanten te spotten. Als u kijkt naar het moment van de dag, dan kunt u het beste vroeg in de ochtend op pad gaan of tegen het eind van de middag. De meeste dieren trekken tijdens de warmste uren van de dag verder het bos in en zullen zich dan minder laten zien. ´s Morgens lopen ze nog rond op de vlakte en kunt u ze goed spotten. Tegen het eind van de middag komen ze het dichtbegroeide bos weer uit en heeft u kans om wild te spotten.

 

 

Hoe komt u in Minneriya National Park?

 

U kunt het beste in Minneriya National Park in Sri Lanka komen door vanuit Colombo de bus te nemen richting Dambulla. De bus duurt ongeveer vijf uur en brengt u dan naar de deze stad in het noorden van het land. U kunt Dambulla het beste gebruiken als uitvalsbasis, vanuit hier worden ook dagelijks meerdere jeepsafari’s georganiseerd. Vanuit daar is het nog één uur rijden naar de ingang van het park. Mocht u vroeg in de ochtend op safari willen dan hoeft u niet vanuit Colombo te reizen maar kunt u beter met een overnachting in Dambulla plannen. En de volgende dag op safari in Sri Lanka gaan. Als u Sri Lanka bezoekt moet u in het bezit zijn van een visa. Vraag deze dus dan ook op tijd aan.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy