« Terug

Trincomalee

Het havenstadje in het noorden van het land is een prachtige plek om tot rust te komen. De mensen zijn vriendelijk en leven op een relax tempo. Een fijne plek om tijdens een drukke rondreis door het Aziatische land even op adem te komen. De prachtige witte stranden zorgen ervoor dat u hier echt helemaal tot rust kunt komen. Maar een stukje geschiedenis kunt u hier ook vinden in Fort Frederick. Lees in dit artikel welke bezienswaardigheden er allemaal zijn in Trincomalee.

 

 

Fort Frederick

 

Een stukje Holland in Sri Lanka vindt u bij Fort Frederick. Dit oude Hollandse fort uit 1676 is het bezoeken waard. U kunt hier nog veel Nederlandse gebouwen en teksten vinden. Het is fijn om hier rond te lopen op het heetst van de dag, het fort biedt namelijk voldoende schaduw. U kunt een rondleiding vragen maar alle informatie staat in het Engels aangegeven dus u kunt ook zelf op pad gaan.

 

 

Stranden

 

Er zijn verschillende mooie stranden in de omgeving zoals Nilaveli, een ideaal strand om te zonnen. Het zand is wit en de palmbomen maken het helemaal idyllisch. Er zijn veel resorts en hotels aan dit strand gevestigd dus u moet wel rekening houden met de drukte. Een ander fijn strand is Uppuveli, een onontdekt strand iets verder buiten het havenstadje. U kunt hier met de taxi of tuk tuk heen en zult meteen merken dat het hier een stuk rustiger is. De zee is rustig en fijn om in te zwemmen doordat er weinig boten aanleggen of varen.  

 

 

Surfen & duiken

 

Naast lekker liggen op het strand zijn er voldoende andere activiteiten te doen. Doordat Trincomalee in Sri Lanka aan de zee ligt, kunt u voornamelijk veel watersporten beoefenen. Zoals surfen, zeker in de maanden november tot april zijn de golven goed en kunt u hier dagelijks surfen. In de maanden mei tot oktober is het water rustiger en kunt u fantastisch duiken. Er ligt voor de kust veel koraalrif en hierdoor vindt u hier ook de mooiste onderwaterdieren zoals schildpadden of haaien. Voor duikliefhebbers zijn er genoeg goede plekken om te gaan duiken.

 

 

Pigeon Island National Park

 

Pigeon Island Sri Lanka ligt ongeveer één kilometer voor de kust van de badplaats en biedt een goede omgeving om te snorkelen. Het water is rustig en helder en u vindt er veel koraalrif. In en rond het rif zijn er veel zeedieren te vinden zoals haaien en schildpadden. Een goede plek om een mooie duik- of snorkeltocht te maken. U moet hier heen zien te komen met een boot, vaak kunt u wel vragen of de schipper op jullie wacht en met dezelfde boot weer terugvaren. In het laagseizoen (november tot april) kunnen de golven hoog zijn en is het koraalrif niet goed te bezoeken.

 

 

Hoe kunt u Trincomalee bereiken?

 

In tegenstelling tot Unawatuna ligt deze badplaats juist in het noorden van het land. Er zijn verschillende mogelijkheden om hier te komen. Allereerst kunt u met de trein van Colombo naar de badplaats reizen, dit kost ongeveer negen uur. De treinen rijden zowel overdag als ’s nachts en zijn vaak de beste optie. Vanuit de hoofdstad kunt u ook de bus nemen die doet er zes uur over maar het comfort is vaak een stuk lager dan in de treinen. Een andere optie is om vanuit Anuradhapura met de bus te reizen, dit duurt ongeveer vier uur. De laatste optie is om vanuit Kandy met de bus naar Trincomalee te reizen in ongeveer vijf uur. Vergeet ook niet dat u een visum nodig heeft om Sri Lanka binnen te komen. 

 

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy