« Terug

Horton Plains National Park

Dit natuurpark in het zuiden van het land ligt vlakbij Nuwara Eliya en staat met name bekend om de mooie uitzichtpunten. Het park ligt op een enorme hoogte en heeft twee bergen die in de top 10 hoogste van het hele land staan, Kirigalpotta en Totapola. De hele regio is ontzettend mooi en mag u absoluut niet overslaan tijdens een mooie rondreis door Sri Lanka. Hieronder vindt u alle informatie over de twee mooiste uitzichtpunten: Little World en World’s End.

 

 

Little World’s end

 

De kleine variant maar ook vanuit hier heeft u al een prachtig uitzicht. Op zo’n 270 meter hoogte vindt u Little World’s End. Mocht u geen tijd hebben om de langere wandeling te doen, dan kunt u hier voor kiezen. Ook vanuit hier heeft u namelijk al een adembenemend uitzicht en het kost een stuk minder tijd en moeite. Hoe eerder u weg gaat, hoe beter het uitzicht is. Later op de dag wanneer de temperatuur toeneemt, ontstaat er namelijk veel mist. Deze mist zorgt er vaak voor dat het uitzicht geblokkeerd wordt.

 

 

Worlds end

 

Een wandeling naar een uitzichtpunt op 870 meter hoogte, het klinkt lastig maar het is voor iedereen goed te doen. De route naar boven is goed aangegeven en u kunt hier makkelijk zelfstandig wandelen. Het is wel belangrijk om te realiseren dat het erg druk kan zijn op de paden dus dat u absoluut niet alleen naar het einde van de wereld aan het lopen bent. Wilt u dit vermijden? Dan kunt u het beste vertrekken tussen 06:00 en 09:00 uur ’s morgens. De grote groepen toeristen zijn dan nog niet op de been en u zult het uitzicht niet met hele hordes toeristen moeten delen.  

 

 

Overige hoogtepunten

 

Naast de mooie uitzichtpunten heeft het park ook prachtige flora & fauna. Dit betekent dat als u de tijd heeft er zoveel meer moois te zien en te doen is. Een leuk hoogtepunt is namelijk ook de Baker’s Falls, deze mooie watervallen vindt u onderweg naar World’s End in Sri Lanka. De rivieren Walawe, Kelani en Mahameli stromen door het park en dat geeft een mooi effect tijdens het maken van wandelingen. Naast het maken van wandelingen kunt u hier ook goed mountainbiken, neem wel een gids mee, en ook het doen van een safari is mogelijk. Door de gevarieerde flora en fauna kunt u hier weer totaal andere dieren tegen komen dan in Minneriya of Yala.

 

 

Gids of niet?

 

De route is makkelijk te vinden, overal staat op borden aangegeven hoe u moet lopen. Het pad naar boven loopt rond dus u kunt zowel linksom als rechtsom naar boven lopen. Hierdoor is het eigenlijk niet nodig om gidsen mee te nemen. Zeker in het hoogseizoen zijn er voldoende mensen en is het beklimmen zonder een gids geen enkel probleem. Het is wel aan te raden om een chauffeur te regelen die u ’s morgens vroeg bij het beginpunt kan brengen. Dan is het niet nodig om het beginpunt van het pad te zoeken en kunt u meteen beginnen met de klim naar boven. Denk er wel aan dat het boven een stuk kouder is dan beneden dus neem warme kleding mee.

 

 

Beste bezoektijd

 

Allereerst is het belangrijk om zo vroeg mogelijk op pad te gaan, de uitzichtpunten zijn ongeveer twee tot drie uur wandelen en u wilt niet bovenkomen met mist. Hoe hoger de temperatuur hoe meer kans er is op mist dus hoe later u op de dag gaat hoe meer kans op mist. U wilt niet op een uitzichtpunt staan en door de mist geen uitzicht hebben. Ga daarom zo vroeg mogelijk rond 05:00 of 06:00 weg zodat u boven bent als de zon op is en de mist nog niet is ontstaan. In februari, maart en april valt hier de minste regen en kunt u het beste richting Horton Plains reizen. De temperaturen liggen hier het hele jaar door rond de 20 tot 25 graden maar houd er rekening mee dat in de bergen de temperatuur een stuk lager is!

 

 

Visum Sri Lanka

 

Om dit land in te komen heeft u ook een visum nodig. Gelukkig kunt u heel makkelijk een online aanvraagformulier invullen via onze website Evisumservice

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy