« Terug

West Sri Lanka

Het westen van het land staat voornamelijk bekend om de hoofdstad Colombo. Maar er is veel meer te zien en te doen in de regio. U vindt hier de mooiste stranden van Sri Lanka en leuke badplaatsen aan deze kust. Verder vindt u hier alle informatie over de bereikbaar, de beste reistijd en tips voor het reizen door West Sri Lanka en Colombo.

 

 

Bezienswaardigheden

 

Er zijn verschillende mooie steden en plekken in het westen van het land die zeker het bezoeken waard zijn. Hieronder vindt u de leukste plekken op een rijtje die u zeker niet mag overslaan tijdens een bezoek aan dit deel van het land.

 

Colombo

De hoofdstad mag u natuurlijk niet overslaan, het is het kloppend hart van het land en het heeft een rijke geschiedenis. Door de rijke geschiedenis vindt u hier veel historische gebouwen zoals de Pettah Bazaar die u zeker wilt bezoeken. Verder vindt u hier steeds meer moderne hoogbouw die een Westers beeld aan de stad geven. De mix van traditioneel en modern ziet u hier erg goed terug. Het is een fijne stad om in te verblijven.

 

Negombo

Het gezellige vissersdorpje ten noorden van de metropool. Hier kunt u de Portugese invloeden nog goed zien met verschillende katholieke kerken en het geloof dat hier nog steeds zichtbaar is. Het is gaaf om aan het eind van de middag op het strand te kijken wanneer de vissersboten weer terug naar huis keren. U zult zien wat de vissers allemaal gevangen hebben, het is een traditioneel tafereel wat erg leuk is om te bekijken.

 

Kalpitiya

Het schiereiland in het noorden van de westkust heet Kalpitiya, met de gelijknamige stad die daar ligt. Het is een geweldige plek voor het spotten van dolfijnen, de dolfijnen vinden het heerlijk om in de lagunes te zwemmen die het schiereiland heeft gevormd. Verder kunt u hier ook goed walvissen spotten en behoort het tot één van de mooiste stranden van Sri Lanka.

 

Kalutara

Het was ooit één van de grootste steden op het gebied van specerijenhandel. Tegenwoordig is daar nog veel van te zien maar is de handel niet meer aanwezig. Het strand is de trekpleister van de badplaats geworden. Desondanks kunt u hier ook veel culturele bezienswaardigheden bezoeken die nog stammen uit de Engelse, Nederlandse of Portugese bezetting in dit gebied.

 

 

Hoe kom je in West Sri Lanka?

 

De belangrijkste stad, Colombo is de makkelijkste manier om in het westen te komen. Vanuit Nederland gaan er helaas geen rechtstreekse vluchten maar moet u overstappen in Frankfurt, Qatar of een andere grote stad. In totaal bent u ongeveer 13 tot 16 uur onderweg en komt u op het Aziatische eiland aan. Vergeet niet dat u een visa voor Sri Lanka nodig heeft om hierheen te vliegen. U kunt eerst een aantal dagen verblijven in Colombo waar genoeg te zien en te doen is. Vervolgens kunt u per bus verder reizen naar één van de bovengenoemde bezienswaardigheden. De bussen in het westen van Sri Lanka zijn goed geregeld en de wegen zijn relatief goed. U kunt dus zelf bepalen waar u heengaat en de bus nemen. De meeste bussen kosten maar een paar euro en nemen u binnen een aantal uur mee naar een volgende bestemming.  

 

 

De beste reistijd voor het westen

 

Het klimaat in het westen is aangenaam, de temperaturen liggen het hele jaar door rond de 30 tot 35 graden. In de maanden april, mei, oktober en november valt er enorm veel regen door de moesson en kunt u beter niet in de regio verblijven. De beste maanden zijn december tot en met maart, dan zijn de temperaturen lekker rond de 30 graden en valt en niet tot nauwelijks neerslag. U moet er wel rekening mee houden dat deze periode ook het hoogseizoen in het land is dus het kan op sommige plekken druk zijn. Om drukte te voorkomen is het aan te raden om vroeg op pad te gaan, de meeste reizigers komen pas rond 12:00 tot 13:00 uur aan op de mooiste bezienswaardigheden. Als u dat voor bent, dan zijn er nog maar weinig reizigers op de been.

 

 

Tips & tricks

 

U kunt het beste beginnen in Colombo want dat is de best bereikbare stad, logischerwijs. Vanuit daar kunt u of naar beneden reis en eindigen in Galle om daar verder te gaan met het zuiden van Sri Lanka. Of u kunt richting het noorden reizen en via Puttalam uiteindelijk Noord Sri Lanka  ontdekken. In beide gevallen kunt u via de kust reizen zodat u veel van de bovengenoemde bezienswaardigheden mee kunt pakken. Vanuit Colombo rijden er veel bussen en treinen richting andere delen van het land dus het is een goed beginpunt voor een mooie reis door het land.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy