« Terug

Unawatuna

Eén van de mooiste stranden van Sri Lanka bevindt zich aan de zuidkust, Unawatuna. De badplaats is te vergelijken met Trincomalee en is een goede plek om een rondreis door het land af te sluiten. U kunt hier namelijk helemaal tot rust komen op de prachtige stranden en mocht u nog in zijn voor activiteiten dan heeft u die hier ook genoeg. De badplaats is rustig en door het helderblauwe water een goede plek om te duiken of snorkelen. De mooie palmbomen op het strand maken het paradijselijke gevoel helemaal af. Helaas werd de badplaats in 2004 zwaar getroffen door de tsunami.

 

 

Stranden

 

Unawatuna Beach

Het strand wat in de badplaats zelf ligt, voor veel toeristen het strand waar ze lekker gaan liggen. Helaas zijn de korrels erg groot en is het niet erg prettig om hier op een handdoek te liggen. Het is daarentegen wel een heerlijk strand om een drankje te drinken of lekker wat te eten. In één van de leuke tentjes langs het water kunt u vast wel terecht.

 

Jungle Beach

Dit strand ligt op ongeveer tien minuten rijden van Unawatuna centrum en heeft heerlijk zacht zand. U kunt hier dus uren liggen op een handdoek zonder dat u problemen zult hebben. Er zijn hier helaas weinig tentjes dus u zult zelf voor eten en drinken moeten zorgen. Het is hier een stuk rustiger dan op het stadsstrand.

 

Dalawella Beach

De enorme palmbomen zijn hier erg kenmerkend. Zo hangend over de zee en veel mensen vinden dat een paradijselijk idee. Ook hier bent u binnen tien minuten vanuit het centrum en kunt u goed op het strand liggen. In de zee zwemmen kan hier goed omdat er weinig tot geen boten varen voor de kust.

 

 

Duiken & snorkelen

 

Door het heldere water is het een goede plek om te gaan duiken. U kunt hier duikspullen voor €30 euro per dag huren en kunt dan zelf de onderwaterwereld van Sri Lanka ontdekken. Het halen van een PADI is hier ook een populair activiteit en kost je rond de €200 euro. Er liggen een aantal scheepswrakken voor de kust die erg mooi zijn om te bezoeken tijdens een duiktocht. Maar u kunt er ook voor kiezen om gewoon een snorkel op te doen en in de baaien te blijven. Ook hier zult u veel moois tegen komen.

 

 

Surfen

 

Sinds het toerisme steeds meer naar Unawatuna komt, zijn er ook steeds meer activiteiten te doen zoals surfen. De golven hier zijn goed om te leren surfen maar er is ook genoeg uitdaging voor gevorderde surfers. U kunt hier een surfles nemen voor €10 tot 15 euro per uur. Al getraind? Dan kunt u hier natuurlijk ook alleen een surfboard huren en lekker gaan surfen.

 

 

Hoe te bereiken?

 

Vanuit het noorden kunt u het beste via Galle reizen. U kunt vanuit daar binnen tien minuten met de bus in Unawatuna in Sri Lanka komen. Om in Galle te komen heeft u verschillende opties: de trein of de bus. U kunt de trein vanuit Colombo of Kandy nemen, vooral de treinrit vanuit Kandy is prachtig. Van Colombo naar Galle doet de trein er drie uur over en vanuit Kandy ongeveer zes uur. Ook kunt u vanuit de hoofdstad de bus nemen die er ook ongeveer drie uur over doet. Kortom voldoende opties om een vakantie lekker aan de mooie kust af te sluiten. Let op! Om het land in te komen heeft u een visum voor Sri Lanka in uw bezit hebben. Regel deze dus op tijd.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy