« Terug

Jaffna

De mooie kustplaats in het noorden van Sri Lanka is pas sinds 2009 open voor toeristen. Voorheen mochten toeristen hier niet komen en was de kustplaats dus nog niet te bezoeken. Nu is Jaffna wel te bezoeken en is het een leuke bestemming tijdens een rondreis door Sri Lanka.

 

 

Geschiedenis Jaffna

 

Na de Engelse bezetting in het land, heeft er nog jarenlang een burgeroorlog gewoed. Dit speelden zich met name in het noorden af, zo ook in deze stad. De oorlogen waren heftig en daardoor mochten toeristen nooit in deze regio komen. Toen in 2009 de burgeroorlog eindelijk afgelopen was, begon Jaffna aan de wederopbouw. De stad werd toegankelijk voor toeristen en de lokale bevolking vond dat geweldig. De locals hier zijn zo gastvrij en vriendelijk dat u eigenlijk alleen al daarom naar het noorden wilt afreizen. De bevolking die hier leeft is de Tamil-bevolking die een speciale manier van leven hebben. Hierdoor zijn destijds ook de burgeroorlogen met de rest van het land uitgebroken, door het verschil in cultuur en tradities.

 

 

Bezienswaardigheden

 

Doordat de stad eigenlijk nog deels bezig is met de wederopbouw zijn er nog niet heel veel bezienswaardigheden te vinden maar kunt u wel genieten van de sfeer. Doordat de bevolking jarenlang geïsoleerd is geweest, zijn de mensen erg enthousiast om toeristen te helpen en te spreken. Ze vertellen graag meer over zichzelf en dat alleen is eigenlijk al een bijzondere reden om naar Jaffna in Sri Lanka te reizen.

 

Nederlands fort                 

De bekendste highlight is natuurlijk het Nederlandse fort. De typische stervorm die u in ons land ook overal terug vindt, is hier nog duidelijk te zien. Net zoals in Galle stond hier eerst een Portugees fort en hebben de Nederlands het veroverd. Het fort dateert uit 1680 en geeft u een mooi uitzicht over de omgeving.

 

Delft eiland

Voor de kust liggen een aantal prachtige eilanden, waaronder Delft. Dit eiland is adembenemend mooi en ligt op ongeveer één uur varen van de kustplaats. Als u denkt dat Jaffna onontdekt is, dan is Delft nog een stuk heftiger, hier zijn bijna geen toeristen te vinden.

 

Nallur Kandasamy Tempel

Deze tempel is erg belangrijk voor de hindoestanen op Sri Lanka, het is misschien wel de belangrijkste. Nallur Kandasamy is gebouwd in 1734, de priesters die rond lopen willen u graag meer vertellen over het gebouw en de geschiedenis. U moet natuurlijk wel even uw schoenen uit doen, mannen moeten ook hun T-shirt uitdoen.

 

Royal Palace

Er is helaas door de burgeroorlogen niet veel meer van over maar met een beetje inlevingsvermogen kunt u hier nog een paleis in zien. In het Jaffna koninkrijk was dit de hoofdstad van de regio en leefden hier de koninklijke familie.

 

 

Hoe komt u in Jaffna?

 

Omdat de kustplaats helemaal in het noorden van het land ligt, is het een reis om er te komen. U kunt het beste de trein vanuit Anuradhapura nemen. Deze brengt u in ongeveer drie uur naar het centrum van de stad. Andere opties zijn de bus vanuit Anuradhapura, dit duurt vijf uur of de bus vanuit Trincomalee dit kost u zeven uur. Wilt u meteen vanuit de hoofdstad naar de havenstad reizen, dan moet u geduld hebben want de bus vanuit Colombo doet er maar liefst elf uur over. Vergeet ook niet dat u een visum nodig heeft om naar Sri Lanka te reizen. Vraag deze op tijd aan via evisumservice.nl!

 

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy