« Terug

Sigiriya

De rotsformatie die u meteen zult vinden als u Sri Lanka bezoekt. Het is namelijk één van de mooiste bezienswaardigheden van het hele land. Midden in een laaggelegen landschap vindt u ineens een gigantische rotsformatie die overal bovenuit torent. Het wordt ook wel de leeuwenrots genoemd, u kunt de rots vanuit een uitzichtpunt bekijken maar u kunt hem ook beklimmen.

 

 

Geschiedenis

 

Door het vulkanisme in de omgeving is er al duizenden jaren gelegen een bijzondere rotsformatie ontstaan. Het vulkanische gesteente kwam hier naar boven en heeft de rotsformatie gevormd. Sinds de 5e eeuw is er een koninklijk paleis op de top van de berg gebouwd. Het paleis op de berg is zo bijzonder dat er sinds jaren ook steeds meer toeristen op af komen. Rondom de rots liggen de prachtig aangelegde tuinen van Sigiriya, die ook zeker even wilt bezoeken.

 

 

Beklimmen van de rots

 

Het beklimmen is een zware klus, er zijn maar liefst 1200 treden en zeker met de Sri Lankaanse temperaturen is dat voor ons een uitdaging. Het uitzicht vanaf de top is prachtig en is het waard om de klim te doen. Boven ziet u ook nog de overblijfselen van het paleis dat ooit op de top van de berg heeft gestaan. Halverwege kunt u op het eerste plateau waar ooit een uitgehakt leeuwenhoofd te zien was, helaas is dat inmiddels afgebroken en ziet u alleen nog maar de poten.

 

 

Uitzicht op de rots: Pidurangala Rock

 

Misschien wilt u Sigiriya Rock wel bekijken maar wilt u niet per se naar boven lopen. Dan kunt u het beste naar Pidurangala Rock gaan. Vanaf hier heeft u een te gek uitzicht over de hele omgeving en dus ook de leeuwenrots in Sri Lanka. U ziet de rots super goed vanuit hier en daarom kiezen steeds meer mensen voor dit uitzichtpunt in plaats van de rots zelf te beklimmen. Een combinatie van allebei is natuurlijk het leukst, zo kunt u de formatie van dichtbij en ver weg bekijken.

 

 

De beste reistijd voor Sigiriya

 

In de zomermaanden juni, juli en augustus kan het extreem druk zijn met toeristen. U moet dan in een cologne naar boven lopen, niet ideaal natuurlijk. Qua drukte is het dus voornamelijk in de maanden januari, februari en maart goed te bezoeken want dan zijn er niet veel andere reizigers te vinden. Ook zijn dit goede maanden qua klimaat, in de maanden oktober, november en december is de kans op neerslag namelijk extreem hoog. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 30 graden en dus zijn met name januari, februari en maart goede maanden om naar de highlight te reizen.

 

 

Hoe kunt u in Sigiriya komen?

 

Als u naar Sigiriya in Sri Lanka reist dan zult u via Dambulla komen. Deze grote stad die op zo’n 30 kilometer ligt, heeft een goede verbinding met de rest van het land. Vanuit Dambulla gaat er dagelijks een bus die je binnen drie kwartier in het kleine dorp brengt. Buiten de mooie rots is er namelijk niet veel te beleven in het dorpje. Het is daarom ook aan te raden om maar één nacht in de omgeving te overnachten. U kunt dan voldoende gezien hebben van de leeuwenrots en met de bus weer terug keren naar Dambulla. De beste optie is om per bus in Dambulla te komen vanuit Kandy, Colombo, Anuradhapura en Polonnaruwa kunt u binnen een aantal uur met de bus in de stad komen. Vergeet niet dat zodra u naar Sri Lanka vliegt u een visa Sri Lanka nodig heeft. 

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy