« Terug

Mirissa

Een badplaats die vergelijkbaar is met Unawatuna, door de ligging in het zuiden van het land. De sfeer is relaxt en u kunt hier heerlijk van zon, zee en strand genieten. In Mirissa vindt u echter een stuk minder toeristen dan in Unawatuna en Trincomalee, de concurrent in het noorden. Een aantal jaren geleden waren er nog geen restaurants of barretjes aan het strand maar die vindt u hier ook steeds meer. Er is hier een stuk meer te doen dan in de andere badplaatsen zoals walvissen spotten en bodyboarden. Lees in dit artikel meer over de bijzondere bezienswaardigheden van deze plek.

 

 

Stranden

 

Er zijn verschillende leuke stranden in en rond het dorp. De leukste en gezelligste is Secret Beach. Het is echt een gezellig klein strandje tussen de rotsen en palmbomen, het is helaas al niet meer zo geheim als voorheen. In het hoogseizoen is er een beachbar waar u heerlijk kunt relaxen na een rondreis door Sri Lanka. U heeft naast Secret Beach ook gewoon Mirissa Beach, wat erg makkelijk te bereiken is vanuit het centrum. Dit strand wordt ook wel Sri Lanka Beach genoemd. De golven zijn hier super goed om te bodyboarden of te surfen. U kunt vanaf het strand tijdens eb naar Parrot Rock lopen, het schiereiland aan het einde van het kuststrook.

 

 

Watersporten

 

Door de ligging aan de zee kunt u hier veel watersporten beoefenen. U kunt zowel op het water met surfen en body boarden als in het water met snorkelen en duiken veel plezier hebben. Iedereen die hier komt gaat wel voor één van die mogelijkheden en dat is logisch. Voornamelijk surfen en body boarden kunt u hier uitstekend doen. De sfeer is relaxt en u kunt overal langs het strand een surfboard huren of een surfles nemen. Als u gek bent op surfen kunt u hier makkelijk een hele week vertoeven en iedere dag weer mooie golven pakken. Het snorkelen en duiken kan met name in de maanden mei tot oktober omdat het water dan rustig is en helder. U kunt vanuit het dorpje een boottocht boeken naar één van de mooie snorkel- of duikspots.

 

 

Walvissen spotten

 

Voor de kust van Mirissa in Sri Lanka zijn er veel walvissen te vinden. Het is dan ook een goede plek om een walvisexcursie vandaan te doen. Dit betekent dat u in een boot op zoek gaat naar walvissen en hopelijk zult u die dan ook zien. Het is één van de beste plekken van het hele land om walvissen te zien. Let wel op dat sommige bedrijven de walvissen niet met respect behandelen om zo de toeristen een glimp te laten opvangen van de enorme zoogdieren. Zorg dat u goed de reviews leest voordat u aan boord stapt van zo’n boot op zoek naar walvissen.

 

 

Palmbomen spot

 

Het is één van de meest gemaakte foto’s tijdens een reis door Sri Lanka, een foto bij de palmboom spot van Mirissa. Een kleine heuvel ongeveer 1,5 kilometer van het centrum is het toneel voor veel foto’s. Doordat er enorm veel palmbomen op de heuvel staan met op de achtergrond de helderblauwe zee, is het voor veel mensen een aantrekkelijke plek voor een foto. Het is leuk om een wandeling richting de spot te maken en een aantal leuke kiekjes te nemen.

 

 

Hoe kun in Mirissa komen?

 

Nu wilt u waarschijnlijk meteen naar de mooie stad afreizen, daarom vindt u hier alles over de bereikbaarheid van de badplaats. Vanuit andere plaatsen in het zuiden zoals Unawatuna en Galle bent u binnen één uur in Mirissa en kan het relaxen beginnen. Als u vanuit de hoofdstad Colombo komt dan moet u een busrit van drie á vier uur maken om in de mooie badplaats te komen. Wanneer u meer vanuit het oosten komt, dan moet u vaak de bus nemen naar Matara en vanuit daar een taxi of tuk tuk regelen die u naar de relaxte plaats brengt. Wel moet u opletten dat u een visum nodig heeft voor dit land. Klik hier om deze makkelijk en snel aan te vragen!

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy