« Terug

Dambulla

Deze stad in centraal Sri Lanka kent enorm veel highlights en is daarom een walhalla voor iedere reiziger. U kunt hier namelijk makkelijk een week verblijven en iedere dag iets anders doen. Er zijn bezienswaardigheden voor iedereen, van natuur tot cultuur. Als u met de bus aankomt voelt u meteen dat de sfeer fijn is en dat u hier een fijne tijd zult hebben. Vanuit hier kunt u bijvoorbeeld naar Sigiriya, de leeuwenrots reizen. In het stadje is het altijd gezellig druk en zijn de inwoners altijd erg vriendelijk.

 

 

Bezienswaardigheden

 

In de binnenstad is één belangrijke highlight te vinden, namelijk de grotten. Maar in de omgeving van de stad is veel meer moois te zien en te doen. Hieronder vindt u een aantal hoogtepunten op een rijtje die u zeker niet mag overslaan tijdens een bezoek aan deze plek.

 

Grotten en de gouden tempel van Dambulla

De grotten zijn het kenmerk van Dambulla, in de vijf grotten vindt u totaal ruim vijftig Boeddhabeelden. Iedere Boeddha is mooi beschildert en heeft een eigen uitdrukking. De grotten zijn ook beschildert met mooie schilderingen die in het Boeddhisme erg belangrijk zijn. Bovenop de grotten vindt u de gouden tempel met ook een Boeddha erop. Het beeld is enorm en zorgt ervoor dat u meteen de ingang naar de grotten kunt vinden.

 

Minneriya National Park

Ten noorden vindt u dit nationale park. Het Minneriya park is een goede plek om een mooie safari te doen. U vindt hier namelijk enorm veel olifanten maar ook bizons, apen en krokodillen. Een superleuke plek om een jeepsafari te houden en te genieten van de flora en fauna die het land te bieden heeft. Veel georganiseerde tours gaan weg vanuit Dambulla met de jeep en nemen u de hele dag mee op pad.  

 

Sigiriya

De leeuwenrots waar Sri Lanka bekend om staat, kunt u makkelijk vanuit hier bezoeken. U kunt hier zelf naartoe reizen met de bus die ongeveer driekwartier duurt of u kunt een georganiseerde tour boeken. U kunt de rots bekijken vanaf een uitzichtpunt maar kunt ook helemaal naar boven lopen en de 2.000 treden bedwingen. Mocht u naar boven willen? Dan kunt u het beste vroeg in de morgen gaan zodat het nog niet op zijn warmst is.

 

 

Beste reistijd

 

Door de ligging in het midden van het land heeft de omgeving een tropisch regenwoudklimaat. Dit zorgt ervoor dat de temperaturen het gehele jaar rond de 30 graden zijn en dat u dus eigenlijk het hele jaar hier naartoe kunt reizen. Maar toch moet u rekening houden met de neerslag die kan vallen, zeker in de maanden september tot en met december regent het extreem veel. Dit kan er soms voor zorgen dat excursies niet door gaan of sommige wegen onbegaanbaar zijn. Het zou natuurlijk jammer zijn als u hierdoor niet alles kunt bezoeken wat u graag wilt. Daarom kunt u het beste in juni tot en met augustus komen wanneer het droge seizoen bezig is. U hoeft geen flinke regenbuien te verwachten en kunt alle bezienswaardigheden van Dambulla bezoeken.

 

 

Hoe komt u in Dambulla?

 

Ondanks dat het een veel bezochte plek is, ligt Dambulla niet aan een spoorlijn. De enige manier om er te komen is dus via de weg. Er zijn meerdere mogelijkheden zoals een taxi, tuk tuk of de meest gebruikte optie de bus. Bussen vanuit Anuradhapura en Polonnaruwa duren ongeveer twee uur en de bus naar Sigiriya doet er ongeveer drie kwartier over. Mocht u vanuit verder willen komen dan kunt u via Kandy of Colombo reizen. Vanuit de hoofdstad doet de bus er wel ongeveer vijf uur over dus zult u even geduld moeten hebben. Kandy ligt op ongeveer twee uur rijden en is een goede manier om de stad te bereiken. Wel heeft u een visum nodig in dit land. Vraag deze makkelijk en snel aan via onze website.

 

 

Overnachtingen Dambulla

 

Doordat Dambulla in Sri Lanka een knooppunt is van veel routes door het land, heeft u hier geen rustige kamers. U moet daarom voorbereid zijn en oordopjes meenemen en u instellen op een accommodatie langs de weg. Als u veel wilt uitgeven dan kunt u wel kiezen voor een resort verder van de drukte af maar dit kost u al gauw €50 tot 60 euro per nacht. Mocht u in een eenvoudig hotel willen slapen dan hoeft u hier niet meer dan €20 tot 25 euro per nacht aan uit te geven. U heeft dan ook het voordeel dat u midden in het centrum zit en gelijk op pad kunt gaan. Vanuit hier kunt u meteen de bus nemen naar een mooie plek in de buurt. Verder vertrekken ook de meeste tours vanuit het centrum dus is een uitvalsbasis hier ideaal.

 

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy