« Terug

Udawalawe National Park

Het nationale park waar u volgens velen nog echt de authentieke natuur van Sri Lanka terug kunt zien. Hoewel het park vlakbij Minneriya ligt, is de sfeer totaal anders en daarom kiezen steeds meer mensen voor Udawalawe. U heeft hier namelijk een gigantische variatie aan flora en fauna en de tours die georganiseerd worden zijn erg leuk. Een andere optie is om zelf naar het park te gaan en een jeep + rangeer te huren. Hierdoor heeft u meer vrijheid en heeft u soms meer kans om wild te spotten. Lees in dit artikel over alle prachtige bezienswaardigheden die hier zijn.

 

 

Flora & fauna

 

Net zoals andere parken in Sri Lanka, staat dit park met name bekend om de olifanten die hier leven. Het blijven gave dieren om in het wild te zien en dat is dan ook een reden waarom veel mensen hier naartoe gaan. Maar naast de enorme populatie olifanten vindt u hier veel meer dieren zoals krokodillen, buffalo’s, apen en andere unieke diersoorten. Vrijwel iedere tour die hier naartoe gaat, ziet wel enkele van deze dieren. Maar daarnaast is ook de begroeiing prachtig, typisch regenwoud zoals wij dat in Europa niet kennen. Dichte bebossing afgewisseld met savanne vlaktes. Afhankelijk van het seizoen groeien er ook verschillende soorten bloemen en planten die erg bijzonder zijn. Een tip is om een verrekijker mee te nemen, vaak kunt u die lenen bij de accommodatie waar u verblijft.

 

 

Tours

 

Er worden verschillende tours georganiseerd vanuit reisbureaus en accommodaties. Maar eigenlijk is het beter om zelf op pad te gaan. U kunt overnachten buiten de ingang en ’s morgens vroeg naar de ingang van het park gaan. De entreekosten bedragen ongeveer €19 euro per persoon, u moet wel een 4x4 jeep huren en ook de rangeer en chauffeur zijn verplicht. U kunt de kosten met een aantal mensen delen door een jeep te delen. Maar u kunt ook voor een privé jeep kiezen natuurlijk. De georganiseerde tours kosten vaak al €40 tot 50 euro per persoon. Hiervoor heeft u geen privé tour en voelt het vaak minder persoonlijk aan. Het is dus aan te raden om gewoon naar de ingang van het park te gaan en zelf een jeep, rangeer en chauffeur te regelen.

 

 

Klimaat

 

Het zult u niet verbazen dat hier een tropisch regenwoudklimaat heerst. Dit betekent dat de temperatuur het gehele jaar rond de 25 tot 30 graden ligt met een hoge luchtvochtigheid. Zeker in de lente en herfst vallen hier enorme hoeveelheden neerslag. Deze typische tropische buien moet u zeker verwachten tijdens een safari dus neem regenkleding mee. De beste maanden om naar Uda Walawe nationaal park te gaan zijn januari, februari, juni, juli en augustus. Dan valt er relatief weinig neerslag en kunt u zonder extreme buien een leuke tour maken door Uda Walawe. Wanneer het veel regent, zijn de dieren vaak ook verder de jungle ingetrokken.

 

 

Hoe komt u in Udawalawe?

 

Het park bevindt zich in het zuiden van het land en is daarom het makkelijkst bereikbaar via de zuidelijke kustplaatsen zoals Mirissa en Tangalle. Vanuit beide steden duurt het ongeveer twee tot drie uur om met de bus bij de ingang van het park te komen. Het is handig om dichtbij de ingang te verblijven zodat u de volgende dag vroeg naar het park kunt gaan. U kunt natuurlijk ook vanuit de hoofdstad Colombo  naar het park reizen dit kost ongeveer vijf tot zes uur per bus. Ook kunt u de bus nemen vanuit Ella deze doet er ongeveer twee uur over. Vergeet ook niet dat als u naar Sri Lanka gaat dat u een visum nodig heeft. Vraag deze aan via Evisumservice.nl, u hoeft alleen maar een aanvraag formulier in te vullen. Het gaat dus heel makkelijk en snel!

 

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy