« Terug

Kandy

Eén van de mooiste steden van Sri Lanka is Kandy, de stad die het culturele hart van het land wordt genoemd. Het was de laatste stad van het Singalese koninkrijk en heeft daardoor veel culturele waarde. Het heeft zoveel culturele waarde dat het sinds 1988 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Meer dan 2.000 jaar was het de plek waar vandaan de Singalese koningen het eiland beheersten. Hierdoor zijn er veel historische gebouwen en plekken te vinden. Een plek die u echt niet mag overslaan tijdens een rondreis door Sri Lanka.

 

 

Bezienswaardigheden

 

Er zijn veel tempels in het centrum maar u kunt ook musea en natuurlijk het koninklijk paleis hier vinden. De stad is voornamelijk aantrekkelijk door zijn cultuur, voor natuur moet u naar Ella afreizen. De mooiste bezienswaardigheden van Kandy in Sri Lanka vindt u hieronder op een rijtje:

 

Koninklijk paleis

Het paleis werd meer dan 2.000 jaar lang gebruikt door de koningen, tot de Engelsen Sri Lanka overnamen. Gelukkig is het paleis wel blijven staan en is nog goed te zien hoe het leven van de koningen eruitzag. Doordat het er al jarenlang staat, zijn er veel verschillende aanpassingen en stijlen te vinden. Het paleis heeft een prachtige botanische tuin.

 

Tempel van de Tand

De belangrijkste tempel van Sri Lanka staat hier, in Kandy. Dit heeft te maken met het belangrijkste relikwie ter wereld wat hier te vinden is namelijk de tand van Boeddha. Drie keer per dag wordt de kist met de tand getoond aan het publiek tijdens een ceremonie.

 

Bahiravokanda Vihara Boeddha

Het Boeddha beeld kunt u vanuit de verte al zien liggen, hoog op de berg. Vanuit de voet van de berg moet u naar boven klimmen en heeft u net als de Boeddha zelf een prachtig uitzicht over de hele omgeving. U kunt vrijwel alle bezienswaardigheden op dit lijstje vanuit hier zien liggen. Ga hier niet heen op het heetste moment van de dag want dan is het geen pretje.  

 

Meer van Kandy

Het meer bevindt zich naast de Tempel van Tand en is in opdracht gegraven van de laatste Singalese koning. Midden in het meer ligt een klein eilandje wat vroeger werd gebruikt voor de harem, tegenwoordig heeft het geen functie meer. Het meer is een heerlijke plek om een wandeling langs te maken.

 

 

Olifantentehuis

 

Naast de bovenstaande bezienswaardigheden is er ook een bijzonder activiteit wat u vlakbij de stad kunt doen, namelijk een olifantenweeshuis bezoeken. Hier worden olifanten opgevangen die verstoten of gewond zijn. U kunt met de olifanten gaan zwemmen of de dieren voeren. Het is de laatste jaren steeds commerciëler geworden dus houd hier rekening mee. Vaak wordt er gezegd dat de dieren goed verzorgd worden maar in de praktijk kunt u hier niet altijd veel van terug zien. Wilt u olifanten zien? Overweeg dan of u dat hier wilt doen of liever in de natuur in de verschillende nationale parken.

 

 

Treinreizen vanuit Kandy

 

Door de centrale ligging kunt u vanuit hier verder het binnenland in trekken. Het treinstation is groot en heeft verschillende mooie ritjes die u gedaan wilt hebben. De leukste is volgens velen van Kandy naar Ella, het bergdorpje. De rit duurt ongeveer zeven uur en brengt u langs mooie rijstvelden en rotsformaties. U kunt uw ogen uitkijken en genieten van al het moois dat Sri Lanka te bieden heeft. Het leukste is om dan vervolgens weer dezelfde trein terug te nemen en vanuit hier weer verder te reizen.

 

 

Klimaat en de beste reistijd

 

Er heerst hier een tropisch regenwoudklimaat, dit betekent dat het gehele jaar door warm is. De temperatuur ligt het hele jaar door rond de 30 graden. Maar u moet ook altijd rekening houden met flinke regenbuien. Voornamelijk in de lente en herfst komen hier flinke regenbuien voor en moet u daarop voorbereid zijn. De beste reistijd is daarom januari en februari, dan valt er de minste hoeveelheid neerslag en heeft u toch lekker temperaturen rond de 30 graden.

 

 

Hoe kun je Kandy bereiken?

 

U kunt de stad vanuit verschillende plekken bereiken maar de makkelijkste manier is vanuit de hoofdstad Colombo. Vanaf Colombo kunt u de taxi, bus of trein nemen naar Kandy. Alle drie de opties duren ongeveer drie uur en de bus is verreweg de goedkoopste optie. Om in de hoofdstad te komen moet u minimaal één keer overstappen want er gaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland. Het kost u ongeveer dertien uur om in Sri Lanka te komen vanuit Amsterdam. Vergeet niet dat u hiervoor ook een visum moet aanvragen. Bent u al in Sri Lanka? Dan kunt u vanuit veel plekken zoals Ella of Colombo de trein nemen naar deze mooie stad. 

 

 

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy