« Terug

Adam's Peak

Het hoogtepunt van Sri Lanka is voor velen het beklimmen van Adams Peak. Deze heilige berg is populair om te beklimmen en is voor verschillende religies een heilige plek. U moet er maar liefst 5.500 treden voor naar boven klimmen maar dan heeft u wel een beloning. Het uitzicht vanaf boven is adembenemend en voor veel reizigers een reden om de klim te doen. Maar naast reizigers vindt u hier ook veel pelgrims die voor hun religie de tocht naar boven willen afleggen.

 

 

Geloof

 

Er zijn meerdere religies die een verbintenis hebben met de berg. De christenen geloven dat Adam hier eerste voet op aarde heeft gezet, de Boeddhisten hebben dit met Boeddha en de Hindoes met Shiva. Voor ieder geloof is er dus een andere reden om de berg te willen beklimmen. Doordat het geen pelgrimstocht is voor één specifiek geloof kan het hier enorm druk zijn met mensen vanuit de hele wereld met een andere geloofsovertuiging. Hoewel er natuurlijk ook steeds meer toeristen te tocht afleggen maar dan voor het uitzicht en niet voor religieuze redenen. De historie van Adam’s Peak Sri Lanka is dus voor ieder geloof anders.

 

 

De beklimming

 

De beste tijd van de beklimming is 02:00 ’s morgens, wanneer u boven komt ziet u dan de zonsopgang. Een adembenemend fenomeen zo boven op deze heilige berg. Afhankelijk van uw conditie duurt de beklimming twee tot vier uur. Het zijn namelijk maar liefst 5.500 treden naar boven en door de drukte kan het even duren. Hoewel het lang klinkt, is de tocht makkelijk voor iedereen te doen. Neem vooral voldoende tijd en laat u niet opjagen door andere klimmers. Wel is het belangrijk om voor de klim goed te eten en te drinken. Neem ook altijd voldoende water en eten mee. Verder is het slim om klein geld mee te nemen, om mocht het nodig zijn onderweg nog wat eten of drinken te kunnen kopen.

 

 

hoe komt u er?

 

Dat is natuurlijk wel een belangrijk informatie puntje, hoe kunt u bij de Peak komen. Het nabijgelegen dorpje Dalhousie is het startpunt voor de beklimming van de berg. In dit kleine dorp zijn voldoende accommodaties waar u kunt verblijven. Om in Dalhousie te komen moet u eerst naar Hatton reizen, Hatton is een tussenstop op de legendarische treinrit Kandy naar Ella. Vanuit Hatton moet u met een bus die ongeveer twee uur duurt naar Dalhousie reizen.

 

 

Overnachtingen bij de berg

 

Doordat u het beste ’s nachts kunt beginnen met wandelen is het aan te raden een accommodatie vlakbij het beginpunt te nemen. In de drukste periode in januari en februari kan het zijn dat deze vol zijn en u verder van het beginpunt zult moeten overnachten. Maar wanneer er voldoende plek is kunt u voor €15 tot 20 euro onderaan de berg overnachten en vanuit het hotel meteen de wandeling beginnen. U verblijft dan in een eenvoudig hotel met alle faciliteiten die nodig zijn. Wilt u iets meer luxe? Dan kunt u ook in een luxe hotel slapen voor €30 tot 35 euro per nacht. In beiden gevallen heeft u een twee persoonskamer met eigen badkamer. Vaak zit er ook nog een ontbijt bij inbegrepen.

 

 

De beste reistijd van Adam’s Peak

 

Het klimseizoen loopt van december tot mei en in deze tijd is het gehele pad verlicht en kunt u zelf makkelijk de tocht afleggen. Het is voornamelijk druk in januari en februari, tijdens deze maanden heeft u zelfs kans dat u de top niet kunt halen in verband met de drukte. Een goede tip daarbij is dat u feestdagen en weekenden moet vermijden, dan lopen er in de wolken en kunt u dus minder van het uitzicht genieten. Hierdoor wordt de berg in deze periode een stuk minder beklommen, ook de verlichting van het pad is niet aan in deze maanden.

 

 

Visum Sri Lanka

 

Vergeet ook niet dat u een visum nodig heeft om dit land in te komen. Gelukkig is deze makkelijk en snel aan te vragen via evisumservice.nl

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy