« Terug

Arugam Bay

Doordat Sri Lanka een eiland is heeft u aan iedere kant van het land wel mooie kusten. In het zuiden heeft u Mirissa en Unawatuna en in het noorden Jaffna. Maar nu gaan we het hebben over één van de mooiste baaien in het oosten namelijk Arugam Bay. Het staat bekend als een surfersdorpje en dat is niet voor niets want de golven zijn hier fantastisch.

 

 

Stranden

 

Main Point

De golven zijn hier ideaal voor gevorderden en ervaren surfers. Beginners kunnen hier beter niet terecht. Het zijn namelijk golven die niet iedereen zomaar kan bedwingen. Het is wel leuk om hier even te gaan kijken en de ervaren surfers los te zien gaan op de hoge golven.

 

Whisky Point

Een fijne spot voor beginners is Whisky point. De golven zijn hier een stuk rustiger en milder. U kunt hier voldoende oefenen zonder dat u door de grote jongens voorbij wordt gesurft. Hier worden ook de meeste lessen gegeven.

 

Elephant Rock

Een andere plek voor grote golven is de Elephant Rock. Die zijn naam te danken heeft aan de vele olifanten die hier af en toe nog lopen. De golven zijn hoog en de kust is rotsachtig, een echte plek waar alleen ervaren surfers terecht kunnen.

 

 

Bezienswaardigheden

 

Naast het surfen en de zee zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in de omgeving. Zoals een mooi klooster bezoeken en een speciale safari door de baai heen maken. Het surfersdorpje heeft namelijk veel meer te bieden dan alleen surfen. De natuur rond het dorp is ook prachtig en zeker de moeite waard om ook wat tijd aan te besteden.

 

Kudumbigala Monastery

Dit klooster ligt midden in het Kumana National Park en biedt een prachtig uitzicht. U kunt hier heen rijden met de scooter vanuit Arugam Bay in Sri Lanka en vervolgens moet u nog tien minuten naar boven lopen. Vanaf boven heeft u een geweldig uitzicht over het park en de hele omgeving.

 

Lagoon safari

Een ander soort safari dan bijvoorbeeld in Minneriya want hier gaat u met een boot op pad. Het bootje neemt u mee langs de baai en gaat op zoek naar wild. U kunt olifanten, krokodillen, vogels en apen spotten. Het is een leuke manier om een safari eens op een andere manier te beleven.

 

Crocodile Point

Een punt waar u krokodillen kunt spotten maar ook vogels en andere diersoorten. De krokodillen liggen hier te zonnen en luieren in het gras langs het water. Er is maar één pad dus u kunt gerust zelf op pad gaan.

 

 

Surfen

 

Doordat de golven hier perfect zijn om te surfen, kunt u hier niet weg gaan zonder het gedaan te hebben. Voor de gevorderden zijn er genoeg plekken waar u een plank kan huren en zelf kan gaan spelen op de golven. Maar ook voor de beginners zijn er genoeg mogelijkheden, surflessen nemen kan hier namelijk ook. U kunt een meerdaagse cursus nemen en echt leren surfen in Sri Lanka. Het surfseizoen loopt van mei tot oktober. Dan zijn de golven het best en is het hoogseizoen dus zijn alle restaurants, hotels en dergelijke gewoon open.

 

 

Uitgaan

 

Sir Lanka is een land waar niet veel gedaan wordt met uitgaan en feesten. Tijdens een rondreis zult u dan ook niet vaak tentjes tegen komen die tot diep in de nacht open zijn. In Arugam Bay komen er steeds meer plekken waar dit wel kan. Het is namelijk een plek die door de surfspots veel jongere reizigers trekt en die vinden uitgaan leuk. Als u dus een feestje wilt pakken dan is dit ongeveer de enige plek in het land waar het echt uitgaan genoemd kan worden. U kunt natuurlijk ook in andere plekken wel een drankje drinken maar echt dansen en uitgaan is nergens anders te vinden.

 

 

Hoe kun je Arugam Bay bereiken?

 

De makkelijkste manier is via Ella of Trincomalee. U moet in beide gevallen naar Pottuvil reizen met de bus. De bus vanuit Ella doet er drie uur over en vanuit Trincomalee ongeveer vijf uur. In Pottuvil moet u een tuk tuk regelen naar Arugam Bay dit duurt zo´n tien minuten. U kunt het beste tijdens een rondreis eerst Ella bezoeken om vervolgens door te reizen naar Arugam Bay. Vanuit daar kunt u makkelijk doorreizen naar Yala National Park. In het centrum van het dorpje zijn meerdere guesthouses en hotels te vinden waar u kunt verblijven. In het dorp zelf kunt u alles te voet doen maar wilt u naar plekken buiten het dorp kunt u een scooter huren of een tuk tuk regelen. Vergeet ook niet dat u een visum Sri Lanka nodig heeft om dit te kunnen bezoeken.

 

« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy